Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 22 October, 09:09

Expressen Dina Pengar - 21 sep 21 kl. 08:11

Riksbankens räntebesked – allt talar för fortsatt nollräntaRiksbanken förväntas lämna räntan orörd på noll procent när man presenterar sitt penningpolitiska besked 09.30 i dag.Samtidigt ökar inflationen i Sverige, vilket kan få Stefan Ingves & Co att agera – på lite längre sikt.– Riksbanken skulle kunna smyga in en räntehöjning någon gång i slutet av prognosperioden, bedömer Maria Landeborn, sparekonom på Danske Bank..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Sverige, Stefan Ingves, Maria Landeborn, Danske Bank

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankens, räntebeskedallt , talarför fortsatt , nollränta

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 4 timmar sedan

”Hur får jag min makes barn att betala tillbaka lånet till mig?”

En kvinna skriver till ekonomijournalisten Birgitta Piper och har ett dilemma: Hon har lånat ut en större summa pengar till sin makes barn – men barnet ignorerar nu alla försök till återbetalningsplan. Inte heller maken anstränger sig för att pengarna ska återbetalas.Kvinnan börjar bli orolig för att lånet ska ”glömmas bort”.

Expressen Dina Pengar - Igår: 05:29

Aviciis förra manager med i Pandoraläckan

Aviciis tidigare manager Arash ”Ash” Pournouri finns med i den senaste världsomfattande skatteläckan – Pandoraläckan.Pournouri har anlitat samma rådgivare som skapade ett brevlådeföretag i ett skatteparadis åt dj-trion Swedish House Mafia.Skatteplanering är i regel lagligt, och beskrivs av skatterevisorn Johan Lundberg som ”big business”.

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:31

Ny vd för Volvo Cars är ”nära förestående”

En ny vd för Volvo Cars är nära förestående, skriver Dagens industri. Nuvarande vd:n Håkan Samuelsson kommer lämna tidigare än planerat. Rekryteringen kommer ske externt, enligt tidningen.

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:58

”Som säljare hade jag 20 000 – nu har jag nästan det dubbla”

Den ena pluggade till teckenspråkstolk på universitet, den andra jobbade som säljare i finansbranschen.Nu har Freja Schiller, 24, och Johannes Svensson, 24, gjort en helomvändning. Båda två var fast i något de inte trivdes med, nu väntar karriärer i heta branscher med höga löner – med jobb de verkligen tycker om.

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:58

10 jobb där du blir anställd direkt – och kan få hög lön

Vill du byta till ett jobb med högre lön, men utan att plugga i fem år? Det finns branscher som skriker efter folk både på kort och på lång sikt.Här får du tips på heta yrken där du får snabb anställning och hög lön - efter kort utbildning.

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:57

Gröna Lunds vändning – kan få bygga ut parken

Stockholms stad och Gröna Lund får prövningstillstånd för utbyggnad av nöjesparken.Det beskedet gav mark- och miljööverdomstolen i dag..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 07:30

Uppgifter: Facebooks ägarbolag byter namn

Sociala medieföretaget Facebook kommer inom kort att byta namn, det uppger källor med insyn i företaget till tekniksajten The Verge.Anledningen till beslutet är att företaget vill bli kända för mer än plattformen Facebook..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 18:41

Handelsbanken lämnar Danmark och Finland

Handelsbanken säljer verksamheterna i Finland och Danmark, meddelar den svenska storbanken under tisdagskvällen. .

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 12:55

”Priset kan gå väldigt snabbt upp och ner”

Mot miljonens expertpanel är tillbaka.Här får du svar på veckans största börssnackisar:✓ Så påverkar transportkaoset börsen och här är bolagen att ta rygg på.✓ Detta ska du tänka på om du gör som 30 000 svenskar och kliver in i Klarna-grundarens investmentbolag.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 11:17

”Kommer att vara det högsta priset någonsin”

I september noterades det högsta elpriset i Sverige – någonsin.Blir det en sträng vinter riskerar kostnaden gå upp ännu mer.– Det kommer vara det högsta priset någonsin, säger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.