PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 October, 08:03

PrivataAffärer - 21 sep 21 kl. 06:41

Evergrandes grundare försöker lugna marknadenProblemen för den kinesiska fastighetsjätten har skakat marknaderna de senaste dagarna, med risk för betalningsinställelser och därefter spridningseffekter. Hui Ka Yan sade, enligt Reuters, att han har fullt förtroende för att bolaget kommer att komma ur denna mörka stund och leverera utlovade fastighetsprojekt. ”Vi kommer att fullfölja våra skyldigheter mot fastighetsköpare, investerare, partners och finansiella institut”, sade han. Kreditinstitutet Standard & Poor’s uppgav att de inte tror att den kinesiska staten kommer att ge något direkt stöd till Evergrande. Den kinesiska banksektorn kan klara en konkurs i Evergrande och de direkta effekterna på andra stora aktörer är hanterbara.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ka Yan, Reuters, Standard, Evergrande, Evergrandes, Hongkongbörsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evergrandes, grundare, försöker, lugna, marknaden

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Engångsposter tynger Intrums resultat

Intrums rörelseresultatet blev 1.341 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 1.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Epirocs orderingång rejält över förväntan

Epiroc redovisar ett rörelseresultat på 2.352 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade i genomsnitt väntat sig 2.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Swedbank bättre än väntat på alla punkter

Swedbanks rörelseresultat blev 6.809 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 6.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Volvo klår förväntningarna

Volvo redovisar ett rörelseresultat på 9.403 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 8.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Haldex ökar vinsten

Den justerade rörelsemarginalen blev 8,3 procent, att jämföra med 6,0 procent för motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet inklusive engångsposter blev 96 miljoner kronor jämfört med -23 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020. Nettoomsättningen steg till 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

ABB skriver ner omsättningsprognos

ABB redovisar ett rörelseresultat (”operationellt ebita”), för det tredje kvartalet 2021 på 1.062 miljoner dollar. Analytiker hade i snitt räknat med 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Fingerprints omsättning ökade 25 procent

Nettoomsättningen uppgick till 354 miljoner kronor (294), en uppgång med 25 procent i konstant valuta. Bolagets tidigare angivna prognos var att tredje kvartalets intäkter skulle uppgå till 330-370 miljoner kronor. Ebitda-resultatet uppgick till 32,3 miljoner kronor (8,7).

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Telias resultat något under förväntan

Telias ebitda-resultat före engångsposter blev 7.806 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021, enligt delårsrapporten. Ebitda-marginalen uppgick till 36,7 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nordeas vinst högre än väntat

Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1.268 miljoner euro för det tredje kvartalet 2021. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Valueguard: Bopriserna steg något i september

Bostadspriserna har stigit 12,4 procent under de senaste tolv månaderna, en nedväxling från 13,3 procent i augusti. Priserna på bostadsrätter steg 0,6 procent i september jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 0,1 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,5 procent och villapriserna med 0,4 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.