SR > Nyheter

Sunday, 17 October, 18:49

SR - 21 sep 21 kl. 06:14

Hälften av medelåldersmän löper ökad risk för hjärtinfarktÖver hälften av männen i Sverige mellan 50 och 64 år löper ökad risk att drabbas av hjärtinfarkt. Det visar en ny svensk studie, rapporterar SVT Nyheter. Männens kranskärl åldras tio år tidigare än kvinnornas, säger Göran Bergström, professor i medicin vid Göteborgs universitet och huvudförfattare till studien, till SVT. Studien har tittat på kranskärlen hos 25 000 personer med hjälp av datortomografi..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, SVT Nyheter, Göran Bergström, Göteborgs, SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav , medelåldersmän, löper, ökad, riskför , hjärtinfarkt

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Cementa kräver snabbt besked av regeringen

Senast om ett par veckor måste Cementa få besked från regeringen om det treåriga tillstånd för verksamheten på Gotland, som bolaget begärt. Cementa ska den kommande veckan uttala sig över remissvaren, till regeringen. Nu ifrågasätts om Cementas treårsansökan omfattas av ändringen i miljöbalken..

SR - 2 timmar sedan

Melodifestivalen ändras – Andra chansen slopas

I nästa års Melodifestivalen kommer deltävlingen Andra chansen försvinna. Istället införs en semifinal, skriver Aftonbladet. Från varje deltävling går två låtar direkt till final, och två går vidare till semifinal.

SR - 2 timmar sedan

Stora konsekvenser för IS när finanschef hålls gripen

Gripandet av terrorgruppen IS finanschef Sami Jasim al-Jaburi kommer att ha stora konsekvenser för IS. IS -toppen sitter på mycket information - inte bara om hur terrorgruppen har finansierats och strukturerats under kalifatet utan även vad som är planerat för framtiden. Hur den irakiska underrättelsetjänsten ska gå tillväga för att få fram värdefull information återstår att se..

SR - 2 timmar sedan

Sveriges chefsförhandlare: FN tog steg framåt i skydd av hotade arter

Forskare har varnat att cirka en miljon arter hotas när deras livsmiljöer förstörs, och nu förhandlar FN om nya mål för biologisk mångfald. Vid FN-möte i veckan diskuterades hur livsmiljön för djur och växter ska skyddas, målen väntas bli klara till våren. En fråga som lyftes var att både klimatkrisen och art-krisen behöver lösas samtidigt, eftersom de både driver på varandra och kan motverka varandra.

SR - 2 timmar sedan

Rosengård svenska mästare – säkrade guldet mot Piteå

Rosengård är svenska mästare i fotboll. Detta står klart efter man vunnit borta mot Piteå med 3-2 samtidigt som utmanaren Häcken tidigare under söndagen oväntat tappade poäng borta mot nästjumbon AIK efter 0-0. SM-guldet är Rosengårds tolfte och säkrades med två omgångar kvar att spela..

SR - 3 timmar sedan

Bråk kring vad som förorsakat ”Havannasyndromet”

Efter fem år med märkliga symptom bland amerikanska diplomater och spioner är det fortfarande inte klart vad som förorsakar det så kallade "Havannasyndromet". Flera av de som drabbats säger att de hört konstiga högfrekventa ljud och extrem huvudvärk och minnesförluster, migrän och yrsel. Vissa har även visat spår av hjärnskada.

SR - 4 timmar sedan

Stora delar av civilsamhället har stängts ner i Belarus

I Belarus håller stora delar av civilsamhället på att likvideras och sedan i somras har en lång rad människorättsorganisationer men också sociala projekt stängts ner. I somras anklagades de av president Aleksandr Lukasjenko för att i stället för att skapa demokrati bedriva "terror" i landet. Tatyana Hatsura från en av de likviderade organisationerna säger till Ekot att de som stått upp för demokratin har fått betala ett mycket högt pris under året som gått sedan det ifrågasatta presidentvalet i augusti 2020..

SR - 4 timmar sedan

Kan Miljöpartiet tala om annat än klimat?

Under sina mest framgångsrika år stod Miljöpartiet på två ben. Vid sidan av Miljöpolitiken förknippades partiet med generös invandring och mångfald. Nu har miljöpartisterna bara klimatbenet kvar men partikongressen försöker göra partiet tvåbent igen, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 4 timmar sedan

Per Bolund: M och KD sitter i knäet på Åkesson

Idag är sista dagen på Miljöpartiets kongress. Kongressen har bland annat beslutat att 100 miljarder kronor per år ska satsas på en klimatpolitisk färdplan för att snabbare nå utsläppsmålen. Även en rad åtgärder för social rättvisa har tagits, exempelvis avskaffning av karensdagen och en sammanslagning av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen för att garantera en skälig levnadsnivå.

SR - 5 timmar sedan

Efter terrordådet: Politiker kan få utökat polisskydd

I Storbritannien övervägs nu personskydd och ökad polisnärvaro för parlamentsledamöter, tillsammans med en rad andra åtgärder för att stärka säkerheten efter mordet på David Amess. Många brittiska politiker har de senaste dagarna delat med sig av hot och hat som de fått utstå i det politiska rampljuset. Men alla håller inte med om att ökad polisnärvaro är lösningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.