SR > Nyheter

Saturday, 23 October, 00:48

SR - 21 sep 21 kl. 06:06

Trudeau mot valseger i KanadaInatt stängde vallokalerna i Kanada, och det blir Justin Trudeaus Liberala parti som vinner flest mandat i parlamentet, det förutspår CBC News och CTV News. Men hans liberala parti får inte tillräckligt många mandat för att han ska kunna forma en majoritetsregering, enligt kanalerna. Det var just det som var premiärministerns mål när han utlyste nyval i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kanada, Justin Trudeaus Liberala, CBC News, CTV News

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trudeaumot , valsegeri , Kanada

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Polis och åklagare fortfarande förtegna om dödsskjutningen

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman efter mordet på den kände rap-artisten Einar i Hammarby sjöstad sent igår kväll. Samtidigt är kammaråklagare Marina Chirakova, som leder förundersökningen, mycket förtegen och kan faktiskt inte ens svara på om offret verkligen är Einar. "Jag kan inte säga någonting om utredningen och inte om identiteten heller", säger hon till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Kinesiska Geely minskar inflytandet över Volvo Cars

Inför den planerade börsnoteringen av Volvo Cars meddelar nu den kinesiska huvudägare Geely att bolaget kommer minska sin makt över biltillverkaren, genom att omvandla röststarka aktier till mindre röststarka aktier. Men Geely behåller fortfarande en klar majoritet av rösterna. Enligt analytiker kan beskedet röja undan ett hinder inför börsnoteringen, som är planerad till på torsdag, och underlätta arbetet med att få in nya delägare.

SR - 5 timmar sedan

Tomas Ramberg: M och SD – vem äter upp vem?

Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson går sida vid sida in i valrörelsen med den gemensamma idén att ge Sverige en ny regering. Under ytan på den nyfunna enigheten har SD och M helt oförenliga mål. Bägge vill erövra rollen som högerns obestridliga ledare.

SR - 6 timmar sedan

M vill strama åt arbetskraftsinvandringen

Efter en hård debatt har Moderaternas partistämma nyss fattat beslut om att skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring. Partiet vill att arbetskraftsinvandring från utomeuropeiska länder bara ska tillåtas för den som får en lön på minst 27 500 kronor i månaden, jämfört med dagens 13 000 kronor. “Vill vi att Sverige ska må bra igen, och få ordning på Sverige, då måste vi strama åt arbetskraftsinvandringen”, säger Arin Karapet, ombud från Stockholm..

SR - 6 timmar sedan

von der Leyen: Inga EU-pengar till stängsel mot migranter

På EU-toppmötet blev det ännu en lång debatt – i dag om migration. Belarus president Lukasjenko försöker sätta press på EU genom att skicka migranter från Mellanöstern och Afrika till EU-länderna Polen, Lettland och Litauen. Flera länder ville ha bidrag för att bygga stängsel vid gränsen – men kommissionens ordförande Ursula von der Leyen var tydlig: det blir inga EU-pengar för murar..

SR - 7 timmar sedan

Grannen Arvid: Jag hörde skotten

Vid platsen för mordet, i Hammarby Sjöstad i Stockholm, så samlades i dag människor på ett litet torg i närheten för att lämna blommor och tända ljus. Området beskrivs av de boende Ekot träffar som lugnt och tryggt. Arvid, boende i området: "Det kom ambulans och polishelikopter.

SR - 8 timmar sedan

Komponentbrist och höjda priser stör företagen

Komponentbrist och ökade priser på råvaror, energi och transporter innebär stora störningar för företagen, enligt en ny undersökning från Riksbanken. Riksbanken har pratat med chefer på 51 företag och branschorganisationer. Men det är osäkert om priserna för konsumenterna kommer att påverkas, menar Jyry Hokkanen, statistikchef på Riksbanken..

SR - 8 timmar sedan

Norska hushåll kan få stöd för höga elkostnader

Norges regering föreslår en extra utbetalning till de hushåll som drabbats hårdast av de rekordhöga elpriserna. Sammanlagt rör det sig om cirka 66 000 hushåll, som föreslås få motsvarande omkring 3 000 kronor var. Ett liknande förslag lades fram i Frankrike i går, då med en utbetalning på motsvarande omkring 1 000 kronor per hushåll.

SR - 8 timmar sedan

Einár hade flyttat bara veckor innan mordet

Natten till fredag mördades 19-årige rapartisten Nils “Einár” Grönberg. Han ska ha skjutits med flera skott på nära håll, i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift till Ekot ska Einár nyligen ha flyttat till området – det fanns en hotbild mot honom, och han hade skyddade personuppgifter..

SR - 8 timmar sedan

Våldsamt när afghanska kvinnor demonstrerade för sina rättigheter

Det finns en stor frustration i Afghanistans huvudstad Kabul över hur den nya regimen hanterar landets kvinnor och att de inte får gå i skola eller arbeta. Under torsdagen demonstrerade ett tjugotal kvinnor för sina rättigheter. Journalister som bevakade händelsen blev slagna av talibansoldater..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.