SVT > Utrikes

Tuesday, 26 October, 21:21

SVT - 21 sep 21 kl. 05:19

Trudeau går mot seger i KanadaPremiärminister Justin Trudeaus parti Liberalerna utropas till segrare i Kanadas nyval av tv-bolaget CTV..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kanada, Justin Trudeaus, Liberalerna, Kanadas, CTV

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trudeau, gårmot , segeri , Kanada

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Le Pen i möte med Orban i Budapest

Marine Le Pen, ledare för det högerextrema partiet Nationella Fronten, mötte på tisdagen Ungerns premiärminister Viktor Orban i Budapest. Båda menar att mötet förde samarbetet mellan Europas nationalistiska krafter framåt, rapporterar AP. .

SVT - 1 timme sedan

Lista: Händelserna som ledde fram till militärkuppen i Sudan

En efter en fördömer nu omvärldens ledare den statskupp som skakade Sudan på måndagen. Många sudaneser ser med oro på vad som väntar under det nya styret, men att militären förr eller senare skulle göra revolt mot regeringen var inte helt oväntat. Orsakerna bakom kuppen sträcker sig decennier bakåt i tiden..

SVT - 2 timmar sedan

Ingen drottning Elizabeth på klimatmötet – behöver vila

Storbritanniens drottning Elizabeth har efter att ha lagts in på sjukhus en natt förra veckan kunnat återuppta sina offentliga sysslor på tisdagen. Men hon kommer inte att delta vid klimatmötet i Glasgow som startar den 1 november, meddelar nu det brittiska hovet..

SVT - 3 timmar sedan

Pressad prinsessa gift – inte längre kunglig

Man måste följa sitt hjärta. Det förklarar den japanska prinsessan Mako efter att till slut ha gift sig med fästmannen Kei Komuro. Äktenskapet innebär att hon avstår sin kungliga status och en större förmögenhet..

SVT - 4 timmar sedan

Kan lego rädda korallreven i Singapore?

En stor del av korallreven världen över riskerar att utplånas till följd av förhöjda havstemperaturer och föroreningar. I Singapore använder forskare legoklossar i ett försök att stoppa utvecklingen..

SVT - 5 timmar sedan

GUIDE: Allt du behöver veta om COP26

Nu smäller det - det största klimatmötet sedan Paris 2015 väntar. Ett år fördröjt ska nu COP26 genomföras i Glasgow under Storbritanniens ledning. Förhoppningarna är enorma, och risken för besvikelse är därmed stor.

SVT - 6 timmar sedan

(M) i EU: Sverige ska ta emot färre asylsökande

Länder som Sverige som tagit ett stort ansvar i migrationspolitiken ska få tillgodoräkna sig det och inte behöva ta emot lika många asylsökande framöver. Det föreslår Tomas Tobé (M), som leder förhandlingarna om EUs migrationspakt i EU-parlamentet..

SVT - 7 timmar sedan

Protesterna i Sudan fortsätter – omvärlden fördömer kuppen

Protesterna efter militärkuppen i Sudan går nu in på sin andra dag. På måndagen uppges militären ha skjutit skarpt mot demonstranter, vilket väckt starka reaktioner från omvärlden. – Våld och blodspillan måste undvikas till varje pris, säger EU-kommissionens talesperson Nabila Massrali..

SVT - 8 timmar sedan

Fler injiceras med droger på krogen i Storbritannien

Antalet anmälningar gällande personer som blivit drogade har ökat i Storbritannien under hösten. 170 000 personer har skrivit under namninsamlingen som jämförts med en nattlivets metoo-rörelse. – Det handlar om spetsade drinkar men även fall där man fått en spruta i sig, ofta i ett trångt läge på en nattklubb, injicerat med en drog, säger SVT:s reporter Petter Larsson i Morgonstudion..

SVT - 8 timmar sedan

Olyckan med Vilks och poliserna på 60 sekunder

Konstnären Lars Vilks och två poliser med uppdrag att skydda honom dog i en våldsam olycka utanför Markaryd den 3 oktober. Här är händelseförloppet på 60 sekunder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.