Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 October, 13:07

Nyan - 20 sep 21 kl. 18:00

Röda Korset ordnar vänkursNu ordnar Röda Korset en ”Vänkurs med inriktning på integration”. Kursen riktar sig till den som vill bli vän eller vänfamilj till de kvotflyktingfamiljer som kommer till Åland i höst. Deltagarna får utbildning i Röda Korsets vänverksamhet och föreläsningar om flyktingsituationen i världen, mottagandet i kommunen, delta i en träningscirkel mot rasism och höra om erfarenheter från tidigare vänner och flyktingar. Kursen arrangeras den 5–6 och 12–13 oktober. Anmälan görs till Linda Johansson, samordnare för social- och mångkulturell verksamhet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Korset, Röda Korset, Vänkurs, Åland, Röda Korsets, Linda Johansson, FFF, Nya Åland, Jquery, ‚annat, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röda, Korset, ordnar, vänkurs

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Nyan recenserar: Grease – ett välsmort maskineri

När Jim Jacobs och Warren Casey skrev manuset till musikalen Grease för 50 år sedan var den betydligt mer vulgär och mer vågad än den urvattnade filmversionen med John Travolta och Olivia Newton-John från 1978. Den åländska uppsättningen, med Staffan Lindström (Danny) och Tilde Polviander (Sandy) i huvudrollerna, har landat någonstans mitt emellan. Premiären på Alandica i fredags var en riktig tiopoängare.

Nyan - 3 timmar sedan

Förening vill ha Träsk-samarbete

Ett samarbetsprojekt mellan alla berörda för att återställa träsket Träsk: det är vad föreningen Rädda Lumparn vill se. I fredags lämnade Rauli Lehtinen från föreningen en skrivelse till utvecklingsminister Alfons Röblom (HI). – Träsket är så gott som dött.

Nyan - 3 timmar sedan

Förslag: Fåglarna ”avvecklas så snart som möjligt”

Lilla holmens tropiska fåglar och höns kan avvecklas så snart som möjligt. Det föreslår infrastrukturchefen inför nämndens möte i veckan. Det som sparas in ska användas till att rusta upp resten av Lilla holmen.

Nyan - 5 timmar sedan

Grävningsarbete i Esplanaden

Staden, eller närmare bestämt vattenverket, inleder i dag måndag ombyggnadsarbete av vatten- och dagvattenledningar i Esplanaden mellan Västra Esplanadgatan och Neptunigatan, alltså från kyrkan och ett kvarter västerut. I dag måndag och tisdag är korsningen Västra Esplanadgatan och Storagatan avstängd på grund av schaktningsarbete. All trafik leds om.

Nyan - 7 timmar sedan

Global stålkris drabbar byggföretagare

Stålpriset har nått historiskt höga nivåer. Priset på förädlat stål har mer än fördubblats sedan årsskiftet. Men tillgången, som minskar allt mer, är ett ännu större problem.

Nyan - 19 timmar sedan

Debutant vann poesitävlingen

Veteraner fick se sig slagna av en nykomling på årets Poetry Slam. .

Nyan - 23 timmar sedan

Finskt bolag vill filma i Kastelholms slott

Produktionsbolaget GimmeYaWallet ansöker om landskapets tillstånd för att filma i Kastelholms slott. Slottsfilmningen görs för tv-serien ”Tervo ja Halme” som ska sändas i Yles TV1 nästa år. Jari Tervo och Jani Halme undersöker finländska fenomen och företeelser.

Nyan - Igår: 12:33

Fina Slite-minnen dryftades vid välbesökt boksläpp

På onsdagen firades boksläpp av Charlotte Lautmanns ”Farfars Båtar 1867–1993. Från kalkskutor till bilfärjor” på Ålands sjöfartsmuseum. Kön till boksigneringen ringlade sig lång, och fina minnen från Slite-tiden dryftades under det välbesökta evenemanget.

Nyan - Igår: 10:05

Jul i november på Alandicas scen

Två konserter med jultema är bokade till Alandica i november. ”Årets stora julkonsert” hålls den 22 november, en dryg månad före julafton. På scenen står Towe Widerberg, Philip Järvenpää, Heléne Nyberg, Thomas Lundin och Rebecka Sretenovic med Thomas Enroths orkester.

Nyan - Igår: 09:07

Medvind för växande Axrent

Vid nästan varje större händelse på Åland står det numera Axrent på delar av utrustningen eller faciliteterna. I dagarna levererar uthyrningsföretaget en hel kontorsby till vindkraftsparken i Eckerö. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.