Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 19 October, 05:38

Världen Idag - 20 sep 21 kl. 16:43

Partiernas kyrkovalskampanjer slog tillbaka mot dem självaÅrets kyrkoval såg länge ut att bli en ganska stillsam historia. De sista veckorna höjdes dock temperaturen och nästan alla riksmedier vaknade till inför ett val som de glömt bort men insåg att de nog behövde spegla. Och inte minst satte det politiska valmaskineriet in en ordentlig spurt med annonser och LO-arbetare som ringde upp medlemmar och förklarade att de behövde göra sin plikt och gå ut och rösta rätt – det vill säga rött.  Retoriken inför kyrkovalet handlade tyvärr alltför ofta om pseudodebatt och dimridåer. En sida ropade att kyrkan måste skyddas från konservativa som vill stänga människor ute, en annan hävdade att kyrkan ska vara svensk.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
LO, Sverige, Jerusalem

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiernas, kyrkovalskampanjer, slogtillbaka mot dem , själva

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Jakten på invasiva djur trappas upp ännu mer

Konsekvenserna av mördarsniglarnas framfart känner vi redan till. Men faktum är att fler fruktade djur är på väg till Sverige. En del av dem är redan här..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Integritetskränkning av Expressen och Pascalidou

Journalistiken har några centrala etiska regler, där några lyder: Publicera korrekta och allsidiga nyheter, där alla parter får komma till tals. Respektera den personliga integriteten och publicera inget som kan kränka privatlivets helgd. Var varsam med bilder och namn, och avstå från publicering om det finns risk att enskilda skadas.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Bisarrt journalistutspel mot Utbult

Journalistförbundet höll nyligen kongress, och i diskussionen kring public service-uppdraget spelades ett kort stycke av sångaren och riksdagsmannen Roland Utbult. Exemplet var dock inte avsett att vara positivt utan tvärtom avskräckande. Varningen gällde hur illa det kan gå om Kristdemokraterna skulle få inflytande över massmediepolitiken efter valet, rapporterar tidningen Dagen.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Karismatiska väckelsen under 1970- och 80-talen visar vägen

Ekumenik ska leda till ett klarare kristet budskap förmedlat av en mer enad kristenhet. Det är först då den blir ett svar på Jesu bön, skriver journalisten Ivar Lundgren i en replik till Per-Arne Imsens artikel om ekumenik..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Borde kanske övriga partier behandla V som man behandlat SD under flera år?

Fascisternas fascist, diktatorn Benito Mussolini, var under flera år en av Italiens mest inflytelserika socialister som redaktör för socialistiska tidningar, slutligen chefredaktör för socialistpartiets huvudorgan. Han bröt sedan med socialismen, men inom Hitlers nationalsocialistiska rörelse fanns ett mått av socialism kvar även efter maktövertagandet. Dessa fakta tog jag upp i min förra krönika, liksom att Hitler och Stalin under nästan två års tid samarbetade och då bland annat styckade Europas östra halva.

Världen Idag - 5 timmar sedan

All for the King manglar på med Jesusfokuserad rock

Det fanns en tid då svensk kristen rock var en glödande het kombination, där namn som Jerusalem, Narnia, Mammuth och Blindside var några av hörnstenarna i genren. Flera av dem lyckades dessutom exportera sin musik utomlands. Backar du dessutom omkring tjugo år i tiden så var den kristna rockscenen en evigt bubblande källa av ny, stark musik, som tog sig en bra bit utanför kyrkornas väggar.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Gud vill resa upp moderfår

I Bibelns texter används ofta bilder för att förtydliga budskapet. Dessa bilder var helt självklara i sin innebörd för dåtidens människor, men i dag kan en del av dessa behöva en viss förklaring för att man ska förstå innebörden och budskapet. I Jesaja 40:11 finner vi ett sådant ord.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Countrysångerska hyllar livets gåva

Countrysångerskan Raelynn firar moderskapet och glädjen över att finnas till med flera låtar på sitt senaste album Baytown. Låtar som hämtat inspiration från hennes egen historia..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Utrikesministern besöker Israel efter sju iskalla år

Utrikesminister Ann Linde (S) fick ett varmt välkomnande när hon anlände till Israel efter sju iskalla år i relationerna. – Det här är ett stort utrikespolitiskt genombrott, sade hon till TT inför resan..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Tystnad i SVT väckte debatt om censur

När SVT skulle sända direkt från den norska polisens presskonferens i fredags meddelade programledaren att man vid behov skulle sänka ljudet för tv-tittarna. När inslaget visades var ljudet helt borta. Saken har gett upphov till en diskussion om censur, men SVT tillbakavisar anklagelserna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.