SvD > Kultur

Tuesday, 26 October, 00:39

SvD - 05 feb 21 kl. 20:00

Upplagt för konflikt när kungligheter blir tvEtt historiskt fiktionsdrama kan aldrig vara helt sant. Men finns det inga gränser för hur mycket filmskapare får leka med historien och verkliga personer?.
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upplagtför , konfliktnär , kungligheterblir tv

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

Pappersbristen blottar världshandelns svaghet

Brist på centrala råvaror har blivit ovanliga i modern tid, men under pandemin har det bland annat uppstått en stor pappersbrist. Ett underskott på containrar i Kina har drabbat produktionen av dagstidningar, böcker och förpackningar i Europa vilket visar hur små världshandelns marginaler blivit..

SvD - 7 timmar sedan

Sanna Nielsen har blivit mamma

SvD - 13 timmar sedan

Jazzrock i tempo som ett framrusande tåg

Kvinnliga bandledare, feelgood-jazz och avantgardistiska klanger är något av allt som hörs på årets jazzfestival..

SvD - Igår: 19:45

Alexander Ekman fifflar med rytmisk elegans

Koreografen Alexander Ekman kucklar vidare på Orionteatern. Här kan vi åter roas av och ryckas med i den mänskliga manipulationens alla faser och masker..

SvD - Igår: 11:15

Urdrama där Norénfamiljen äntligen kan frigöra sig

Levande och döda ur den trasiga, skånska kärnfamiljen återförenas i Lars Noréns nya pjäs. Den lyriska, känsliga iscensättningen pekar på en existens där allt kan omförhandlas: liv, självbilder, frihet..

SvD - Igår: 10:45

Sverige var ett äkta kontrollsamhälle

I veckan togs ansiktsigenkänning som betalmetod i bruk i Moskvas tunnelbana. ”Ett farligt steg i Rysslands kontroll över sina invånare” menar kritiker. Men det finns föregångare i det historiska kontrollsamhället Sverige..

SvD - I förrgår: 09:33

Konsten äter sina barn i välspelad Tjechovversion

Dramatens brittiska ”Måsen” blir en väl gestaltat diskussion om hur konsten äter sina barn. Skådespelarna förvaltar ett arv i en rad magnifika rolltolkningar..

SvD - I förrgår: 06:47

”Inom mig finns rester från mina jobbiga tonår”

37 minuter kvar till entré och ett spänne har gått sönder på Lill Lindfors sko. I värsta fall får hon uppträda barfota, men det är något en artist med sex decenniers scenerfarenhet kan hantera. Karin Thunberg och Staffan Löwstedt hänger med Lill Lindfors på hennes sista stora turné..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.