SVT > Utrikes

Tuesday, 19 October, 04:30

SVT - 20 sep 21 kl. 07:19

Putin går mot väntad valseger i RysslandPå måndagsmorgonen hade runt 30 procent av valsedlarna räknats efter söndagens dumaval i Ryssland. Men trots att många röster återstår ser det redan nu ut att bli en väntad seger för Putin. – Om man ska vara elak kan man säga att utgången varit klar sedan länge. Det ser ut som att det officiella resultatet kommer bli precis det som Kreml har önskat, säger SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ryssland, Putin, Kreml, SVT, Rysslandskorrespondent Bert Sundström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putin, gårmot , väntad, valsegeri , Ryssland

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Facebook gör ”metaverse” – 10 000 nya EU-jobb

Facebook planerar att de kommande åren anställa tusentals personer i EU för att skapa en ny virtuell verklighet, ett så kallat ”metaverse”. ”I dag tillkännager vi en plan för att skapa 10 000 kvalificerade jobb inom Europeiska unionen (EU) de kommande fem åren,” skriver bolaget..

SVT - 30 minuter sedan

Planktonens mat dör – så påverkas livet i vattnet

Kiselalger är små encelliga organismer som finns i allt vatten över hela jorden. De kallas jordens viktigaste livsformer och nu hotas de av klimatförändringarna. – Vi ser förändringar i algsamhällena över hela jorden, säger Andrew Bramburger som forskar på just kiselalger.

SVT - 12 timmar sedan

Ryssland stänger Nato-delegation

Ryssland stänger sin Nato-delegation Bryssel och ett Natokontor i Moskva. Beslutet är ett svar på att Nato förra veckan uteslöt åtta personer i den ryska delegationen, uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Enligt Nato hade de i hemlighet arbetat som underrättelseofficerare..

SVT - 13 timmar sedan

Polisen: Alla dödades med stickvapen

Polisens kartläggning av den 37-årige mannens väg under mordkvällen i Kongsberg klarnar. Enligt polisen står det nu klart att samtliga dödades med ett stickvapen. – Vad utredningen hittills visar har pil och båge använts för att skada och stickvapen för att döda, säger polisinspektör Per Thomas Omholt..

SVT - 14 timmar sedan

Colin Powell död i covid-19

USA:s tidigare utrikesminister Colin Powell har dött efter att han vårdats för covid-19. Det rapporterar CNN..

SVT - 15 timmar sedan

Våldsamma protester mot covidpass i Italien

Våldsamma protester mot covidpassen har brutit ut i Trieste. Stadens hamn blockerades på måndagen av över 2 000 demonstranter och kravallerna sprider sig nu i staden. Polisen använder vattenkanoner och tårgas mot demonstranterna och läget beskrivs som mycket spänt..

SVT - 15 timmar sedan

Expert: Sverige har gjort eftergifter mot Israel

Utrikesminister Ann Lindes (S) Israelresa sker mot bakgrund av att Sverige på flera punkter har gått Israel till mötes för att förbättra relationerna, enligt experten Anders Persson. – Det har skett ett skifte i svensk Israelpolitik, säger han till TT..

SVT - 16 timmar sedan

Skyfallet fick huset att kollapsa – sögs ned i floden

Flera människor tittar hjälplöst på när ett hus i staden Kottayam sugs ner i en flod. Staden ligger i delstaten Kerala i södra Indien som efter kraftiga skyfall har drabbats av allavarliga jordskred och översvämningar.  .

SVT - 18 timmar sedan

Dödstalen stiger efter översvämningarna i Indien

Minst 24 personer har dött i de kraftiga översvämningarna i Indien, rapporterar BBC. Bland de omkomna är hittills fem barn. Många invånare saknas fortfarande och dödstalen befaras stiga ytterligare..

SVT - Igår: 02:27

Borgmästare samlar oppositionella mot Orbán

Borgmästare Peter Marki-Zay blir den ungerska oppositionens samlade namn när den utmanar regerande premiärminister Viktor Orbán. Marki-Zay besegrade vänsterpolitikern Klára Dobrev i söndagens ungerska premiärval..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.