SvD > Kultur

Saturday, 23 October, 01:04

SvD - 19 sep 21 kl. 07:00

Akademikernas misstag kan bli dyrköptEn del menar att akademikernas tid är förbi. Det är en förhastad slutsats, men ”den kognitiva klassen” får se upp så den inte gör sig irrelevant..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akademikernas, misstagkan bli , dyrköpt

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

Sex som säljer och skakar om

Under de 50 år som gått sedan pornografi legaliserades i Sverige har mycket hänt såväl med produktionen och konsumtionen som med synen på hela fenomenet. Två nya böcker skildrar hur det gick till när porren blev en del av folkhemmet. .

SvD - 7 timmar sedan

Trots tjafset – Beatles var inte slut som band

Beatles-albumet ”Let it be” hade en krånglig tillkomsthistoria. Men vid sidan av det som inte höll vanlig Beatlesklass så finns det guldkorn. Återutgivningen av skivan kastar ljus konflikter och spelglädje..

SvD - 10 timmar sedan

När svenskarna övergav folkhemmet

I sin tredje bok om Europafrågan undersöker Per Wirtén efterkrigssvenskens allt mindre skeptiska syn på EU. Johan Östling har läst en skickligt skisserad skildring av den europeiska omvändelsens fyra faser..

SvD - 12 timmar sedan

Så ofattbart grymt – nyss var han en 16-årig debutant

Einár lät inte det outtalade förbli en undertext. Han beskrev sitt liv, sina upplevelser och de han aldrig fick, i versaler. Ingenting var möjligt att missförstå.

SvD - 12 timmar sedan

Farsartat roligt om allvarligt hbtq-tema

Det svänger rejält om rollfigurerna i Björn Elgerds komma-ut-pjäs. En dramatikerdebut som låter skådespelarna leva ut såväl fars om allvar..

SvD - 13 timmar sedan

Bekant bild av varats olidliga tråkighet

Hur ska moderskapet förstås i en värld där kvinnor ständigt tävlar med varandra? Saga Cavallins debutroman kretsar kring romantikens flyktighet i den digitala eran, men hinner inte riktigt utveckla sina spår innan den tar slut..

SvD - 13 timmar sedan

”Bonusfamiljen” kraschar in i imponerande mörker

Många i Sverige känner kanske igen sig i vedermödorna i ”Bonusfamiljen”. I fjärde säsongen av serien har karaktärernas nya familjekonstellationer satt sig – men vardagens slitage gör sitt. .

SvD - 15 timmar sedan

Famlande och ytligt när tv-serie blir film

Svårigheter att hitta tonfall och tempo är ett vanligt problem när serier ska bli film. ”Bröllop, begravning och dop” lyckas inte knäcka den nöten – och demokratitanken blir ett problem. .

SvD - 15 timmar sedan

Sorgen efter Einár: ”Min älskade vän"

Rapparen Nils ”Einár” Grönberg blev bara 19 år. Nu reagerar vänner, artistkollegor och fans med bestörtning på dödsskjutningen..

SvD - 16 timmar sedan

Ett förlösande utbyte mellan lek och allvar

Helena Erikssons nya diktbok utspelar sig i rummet mellan den egna kroppen och antikens arkitektoniska spillror. Trettio år efter debuten har hennes poesi nått ett krön där den blickar ut över sig själv, skriver Ulf Eriksson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.