Expressen > Kultur

Saturday, 23 October, 00:26

Expressen - 19 sep 21 kl. 06:45

De sa att kvinnorna hotar yttrandefrihetenAtt saker var bättre förr är ett vanligt påstående på svenska debatt- och kultursidor. Victor Malm anar att det mesta förblir sig ganska likt, men höjer samtidigt ett varningens finger. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De sa att kvinnorna, hotar, yttrandefriheten

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Hiphopsverige har förlorat sin lillebror

Rapstjärnan Einár gav röst åt alla de unga som aldrig fått en plats i samhället.
Essy Klingberg minns en tonåring som aldrig fick leva ett vanligt liv..

Expressen - 18 timmar sedan

För Sverige är EU en grisfest på hotellet

Efter två böcker om Europa vänder sig Per Wirtén i ”Mitt hemland” mot Sverige.Per Svensson finner en briljant bok, som både är analytisk och poetisk..

Expressen - Igår: 17:32

Den nya högern är lika lättkränkt som SD

Det nya ”konservativa blocket” har chansen förändra Sverige efter valet i höst. Ändå är de inte glada. Anna Hellgren undrar varför..

Expressen - Igår: 14:22

”Jag vill inte gå på strippklubb”

Nytt avsnitt av ”Två män i en podd”! Eric Schüldt drabbas av allvarlig ruelse när han inser att han just biktat ett inre driftliv. Särskilt illa är det med tanke på att han inte kommer ha kontroll över hur det här avsnittet presenteras i den här texten..

Expressen - Igår: 06:15

”Jag vill också ge mitt barn det sista köttet”

Jens Liljestrands ”Även om allt tar slut” är lika delar en syrlig samtidsskildring och en meditation över vår tids största hot. Essy Klingberg möter författaren och samtalet kommer snart att handla om klimatkrisens reella följdverkningar..

Expressen - I förrgår: 17:30

”Tycker de verkligen att alla ska ha det lika bra?”

I Expressens nya tv-program ”Kulturkriget: Hemma hos” åker Daniel Sjölin hem till landets intellektuella på jakt efter de sju dödssynderna.Hos författaren Lena Andersson i Tensta hittar han vreden. – Jag var ofta arg som liten, säger hon.

Expressen - I förrgår: 12:41

Kommunpoeten är lite som Lars Vilks

Kommunpoeten i Tranemo rör upp känslostormar i spalter och sociala medier.Gunilla Brodrej tittar lite närmare på ett poesiprojekt som hörs över hela landet..

Expressen - I förrgår: 11:00

I dag ser alla ut som influencers

Sorgen över subkulturernas död och universitetets avkufiering handlar om mer än nostalgi. Joel Halldorf ser hur utvecklingen sätter verkliga värden på spel..

Expressen - I förrgår: 06:15

Terapin har blivit en konstig klyscha

Kjell Johanssons ”Dåligt folk” skildrar ett barns grymma uppväxt i södra Stockholm.Victor Malm uppskattar det upplysande draget, men formen väcker skepsis..

Expressen - 19 okt 21 kl. 18:01

Som vanligt saknas flera av årets förträffliga böcker

Årets nomineringar till Augustpriset har presenterats. Anna Hellgren saknar flera böcker men finner också några riktigt starka titlar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.