SR > Nyheter

Monday, 18 October, 10:35

SR - 17 sep 21 kl. 18:51

Åström: Stöden har varit betydelsefulla under pandeminI dag meddelade regeringen att man i budgeten vill satsa närmare 10 miljarder kronor nästa år på att hantera pandemins effekter. Samtidigt tas flera av de statliga krisstöden till företag bort. ”Stöden har varit betydelsefulla för företagen under pandemin. Konkurserna har varit lägre under pandemin än innan. Stora delar av ekonomin har återhämtat sig men vissa branscher ligger långt efter, så som resebranschen.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Kristian Åström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åström, Stödenhar varit , betydelsefullaunder , pandemin

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Myanmars militärjunta friger tusentals

Militärjuntan som styr Myanmar planerar att frige över 5 000 fångar som gripits i samband med juntakritiska protester de senaste månaderna. Frigivandet av 5 636 fångar ska komma i samband med ljusfestivalen Thadingyut i oktober, meddelar juntaledaren Min Aung Hlaing. Militärjuntan tog makten i landet den 1 februari.

SR - 30 minuter sedan

Kommunpoet anställs av Tranemo kommun

Tranemo kommun har anställt en egen kommunpoet Det är diktaren Jimmy Alm som fått jobbet att en gång i veckan skriva en dikt om någon eller någon från kommunen. Men kritik har samtidigt lyfts om att projektet finansieras av skattepengar..

SR - 1 timme sedan

Bröstcancer – fler fall och fler överlever

Antalet kvinnor som insjuknar med bröstcancer har ökat successivt de senaste 30 åren, rapporterar Dagens Nyheter. Forskarna är överens om att det är livsstilsfaktorer som ligger bakom förändringen. En anledning till ökningen är bland annat att kvinnor får färre barn och att man får barn senare i livet.

SR - 1 timme sedan

Stora protester väntas när olympiska elden tänds

Imorgon överlämnas facklan till den kinesiska arrangören som fått kritik och protester för Kinas brott mot mänskliga rättigheter. Det är demonstranter på plats i Aten och redan i går blev två personer gripna Akropolis. Men den internationella Olympiska kommittén tror att vinter-OS i Peking kan bidra till en positiv utveckling för landet..

SR - 2 timmar sedan

Minst 26 döda efter oväder i Indien

I södra Indien har minst 26 människor omkommit i översvämningar och jordskred. Dom senaste dagarna har området drabbats av omfattande regnoväder. Floder har svämmat över - och flera byar har skurits av från omvärlden.

SR - 2 timmar sedan

Bostadsbyggandet tillbaka på rekordnivåer

65 500 bostäder beräknas byggas i år, enligt branschorganisationen Byggföretagens senaste konjunkturrapport. Det är 1 500 fler än tidigare rekordåret 2017. "Det här året är ju ett år med hög tillväxt på många områden och bostadspriserna har gått upp kraftigt under pandemin vilket förstås också har drivit på önskan att investera mer i byggindustrin", säger Jens Magnusson chefsekonom på SEB..

SR - 3 timmar sedan

Försenade etableringsjobb granskas av EU

Kraftigt försenad vill regeringen att anställningsformen etableringsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa ska införas i vår, och nu har processen inletts för att få stödet godkänt av EU-kommissionen. En lönekostnad på drygt 8 000 kronor per månad och ett statligt stöd ska få fler att anställa. Enligt arbetsmarknadsminister Eva Nordmark kommer etableringsjobben bli viktiga för att minska den nu rekordhöga långtidsarbetslösheten..

SR - 4 timmar sedan

Kinas BNP-tillväxt bromsar in

Kinas BNP växte med 4,9 procent det tredje kvartalet jämfört med året innan, enligt landets nationella statistikmyndighet. Det är något lägre än vad internationella bedömare väntat sig, och främst är det tillverkningsindustrin som tappat mer fart än väntat. Detaljhandeln däremot växte mer än prognoserna.

SR - 4 timmar sedan

Ekot på en minut

GPS-sändare avslöjar skyddade personuppgifter. Utrikesminister Ann Linde på besök i Israel. Sjukskrivnas rätt till sjukpenning kan komma att prövas..

SR - 4 timmar sedan

Bröstcancerfall ökar stadigt

Varje år får fler än 8 000 kvinnor i Sverige bröstcancer, och antalet som insjuknar har ökat successivt de senaste 30 åren, rapporterar Dagens Nyheter. En anledning till ökningen är att kvinnor får färre barn och får dem senare i livet. Samtidigt har behandlingsmetoderna blivit bättre, och i dag överlever åtta av tio som får bröstcancer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.