SR > Nyheter

Tuesday, 26 October, 14:27

SR - 17 sep 21 kl. 17:06

Italien inför krav på covidpass på alla arbetsplatserCovidpasset omfattar totalt 23 miljoner arbetstagare inom både offentlig och privat sektor i Italien. Passet får man antingen efter att man blivit vaccinerad, testad negativ eller kan bevisa immunitet efter sjukdom. De som inte kan uppvisa passet riskerar avstängning, utebliven lön och böter på upp till 15 000 kronor men inte avsked..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italieninför , krav, covidpasspå alla , arbetsplatser

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Över 15 000 döda med covid-19 i Sverige

Sverige har nu passerat 15 000 döda med covid-19 sen pandemins början. Under 2020 avled runt 9 000 personer med covid-19 i Sverige, och hittills under 2021 är det alltså runt 6 000 personer som dött med corona. Men det är svårt att säga om Sverige har en ovanligt hög överdödlighet på grund av corona, säger Thomas Lindén avdelningschef på Socialstyrelsen.

SR - 1 timme sedan

BVC ska stoppa nyrekryteringen i Stockholm – ”Det kommer ta tid”

Nyrekryteringen till kriminella gäng måste stoppas för att dödsskjutningarna ska få ett slut. Men det kan inte Polisen göra själva, sa rikspolischefen Anders Thornberg till P1 morgon på tisdagen. Jan Jönsson (L) socialborgarråd i Stockholm stad, håller med rikspolischefen.

SR - 1 timme sedan

Debatt om skenande elpriser visar sprickor i EU

EU:s energiministrar samlas idag i Luxemburg och debatterar de höga elpriserna. Ekots EU-korrespondent Andreas Liljeheden är på plats och följer mötet som han menar präglas av stor oenighet mellan medlemsländerna - de är vare sig överens om orsakerna eller vad man ska göra åt problemet med de stigande priserna. "I Sverige är det främst Skåne som drabbas av de stigande priserna - vilket skulle kunna lösas genom att ändra Sveriges elområden.

SR - 1 timme sedan

17-åring frias i dom om dödsskjutning

Göteborgs tingsrätt friar en sjuttonåring som stod åtalad för mord på en sextonårig pojke på en skolgård i Biskopsgården i Göteborg förra året. Även den nittonåring som stod åtalad för medhjälp till mord frias. Ordförande i målet Henrik Andersson säger att trots polisens stora ansträngningar för att spåra gärningsmännen kvarstår tvivel om att den åtalade skulle ha varit en av gärningsmännen.

SR - 2 timmar sedan

Över sex miljoner sjuksköterskor saknas i världen

Det saknas över sex miljoner sjuksköterskor totalt i världen. Coronapandemin har ytterligare förvärrat situationen. Den största bristen finns i låg- och medelinkomstländer i Afrika, Sydostasien och östra Medelhavsområdet.

SR - 2 timmar sedan

Bara 20 kommuner har infört nya boendeformen för äldre

Ett av Socialdemokraternas vallöften 2018 var att det skulle byggas fler boenden för äldre som behövde hjälp att bryta sin isolering, men som inte behövde dygnet runt-omvårdnad. Men Ekots granskning kan visa att få sådana boenden, så kallat biståndsbedömda trygghetsboenden, har tillkommit. Socialminister Lena Hallengren tycker ändå att regeringen levt upp till vallöftet, bland annat eftersom kommunerna getts möjlighet att öppna sådana boenden..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: 17-årig pojke frias för mordet på 16-åring

En 17-årig pojke frias från misstankar om mord på en 16-åring, som sköts till döds på en skolgård en sen kväll i Länsmansgården i Göteborg i mars 2020. Förutom den mördade pojken sköts även hans flickvän och två vänner. De överlevde dådet..

SR - 3 timmar sedan

Danskt företag misstänks ha sålt flygbränsle till Syrien under kriget

Det danska företaget Dan-Bunkering misstänks för att i hemlighet ha sålt hela 172 000 ton flygbränsle till Syrien under inbördeskriget. En historia Danmarks Radio var först med att berätta om. Totalt handlar det om 33 leveranser mellan 2015 och 2017, som alla bröt mot EU:s sanktioner mot Syrien som infördes 2014.

SR - 6 timmar sedan

Rikspolischefen: "En synnerligen allvarlig situation"

De senaste tre åren har det skett nästan en skjutning per dag i Sverige. Sedan 2018 har 170 personer fallit offer för dödsskjutningar. 17 av dom morden har skett i Järvaområdet men bara ett enda av dessa har hittills klarats upp.

SR - 6 timmar sedan

Unga borde ha förtur i bostadskön

I Sverige oroar sig var tredje ung vuxen för var de ska bo i framtiden, dessutom tvekar lika många inför att bilda familj på grund av boende. Enligt Hyresgästföreningen måste därför unga vuxna få förtur i bostadskön skriver Marie Linder och Ola Palmgren från Hyresgästföreningen på DN Debatt idag. Bristen på bostäder gör, enligt Hyresgästföreningen att, var fjärde vuxen mellan 20 och 27 år fortfarande bor hemma..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.