SR > Nyheter

Saturday, 16 October, 03:56

SR - 17 sep 21 kl. 16:54

Afghanska musiker hotade: ”De hade sönder alla instrument”Ett antal musiker och sångare har flytt från talibanstyret i Afghanistan och befinner sig nu i Pakistan. De säger sig ha blivit hotade till livet. ”Talibanerna kom till vårt kontor och hade sönder alla våra instrument och alla möbler”, säger Mirwais Nabi, en välkänd sångare till Ekot. Han också fått brev från talibanerna där han hotas till livet. Talibanerna har förbjudit musik i offentliga sammanhang efter att de tog makten över Afghanistan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afghanistan, Pakistan, Mirwais Nabi, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afghanska, musiker, hotadeDe hade , sönderalla , instrument

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Mordet på politikern en terrorhandling

Polisen i Storbritanninen betecknar fredagens dödliga knivattack mot parlamentsledamoten David Amess som en terrorhandling Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på kopplingar till islamistisk extremism. En 25-årig man är gripen misstänkt för mord. David Amiss attackerades med kniv under ett väljarmöte i Leigh-on-Sea, Essex..

SR - 3 timmar sedan

IS bakom även senaste moskéattacken

Terrorrörelsen IS säger sig ligga bakom attacken mot en moské i Kandahar i Afghanistan på fredagen där minst 40 människor dödades och 70 skadades. Explosionen, som ska ha utförts av självmordsbombare skedde under fredagsbönen. Terrorgruppen ska även ha legat bakom en förra veckans självmordsbombning i en moské i Kunduzprovinsen där kring 50 människor dödades..

SR - 3 timmar sedan

"Manipulatören" vann Prix Europa

Radio- och TV-galan Prix Europa delade på fredagskvällen ut priser för de bästa radio- och TV-produktionerna i Europa under det senaste året. Ekots och P1 Dokumentärs samarbete Manipulatören av Daniel Velasco, Victoria Gaunitz och Ylva Lindgren vann kategorin bästa Radiodokumentär. I klassen Radio Fiction erhöll satiren Utkantsverige, ett samarbete mellan SR Drama Godmorgon Världen ett hedersomnämnande..

SR - 6 timmar sedan

Wallmark (M) välkomnar beskedet om insatsen i Mali

Försvarsminister Peter Hultqvist kom med besked i dag att den svenska militära insatsen i Mali ska avvecklas fram till 2024. Moderaternas utrikespolitiska talesperson, Hans Wallmark, välkomnar beskedet. "Det vi har påbörjat måste också ha ett slut" säger Wallmark..

SR - 6 timmar sedan

Fler dör i tuberkulos i spåren av coronapandemin

I spåren av coronapandemin ökar nu dödsfallen i tuberkulos för första gången på tio år, enligt en ny rapport från Världshälsoorganisationen, WHO. Omkring en och en halv miljon människor dog förra året i tuberkulos, vilket är en ökning med nära 6 procent jämfört med 2019. En orsak är att sjukvårdens resurser ställts om för att hantera coronapandemin, och miljoner människor fått sämre tillgång till vård och diagnostisering..

SR - 7 timmar sedan

Efter pilbågsdådet – poliser vill beväpnas

Inom poliskåren i Norge har allt fler poliser höjt rösten för mer beväpning de senaste åren. Huvudregeln för norska poliser är att vara obeväpnade och efter pilbågsattacken i Kongsberg väntas en ny debatt. Polisingripandet kommer att utvärderas men det är inte säkert att en generell beväpning gjort någon skillnad, enligt Nrk:s kriminalkommentator..

SR - 9 timmar sedan

Nu krävs covidpass för att få jobba: ”Det är utpressning”

Italien inför från och med idag tvång på covidpass på alla arbetsplatser. Uppskattningsvis 2,5 miljoner italienska arbetstagare är ovaccinerade, och riskerar att bli utan lön. På flera håll i landet har folk strejkat och demonstrerat mot de nya kraven..

SR - 11 timmar sedan

Advokatsamfundet: Påverkar tron på rättsystemet - farligt på sikt

Ekot har i en granskning kunnat visa att när regeringen skjutit till mer pengar till rättskedjan, så har polis och åklagarväsendet fått procentuellt större tillskott än domstolarna. Samtidigt ökar antalet mål som hamnar i domstol och många svenska domstolar har svårt att hinna med "Man kan inte bara tillskjuta medel i början av rättskedjan och tro att det löser sig i slutändan för det gör det inte", säger Mia Edwall Insulander, generalsekreterare för Sveriges Advokatsamfund..

SR - 12 timmar sedan

Då ska svenska soldaterna i Mali tas hem

Regeringen siktar på att i vår ta hem den svenska snabbinsatsstyrkan i Task Force Takuba i Mali. Bedömningen är att Sverige kan börja avveckla sin helikopterburna insatsstyrka med start i slutet av februari. Senast sommaren 2024 ska även svenskarna i FN-insatsen Minusma vara hemma.

SR - 12 timmar sedan

Brittisk parlamentsledamot knivhuggen vid väljarmöte

En brittisk parlamentsledamot i brittiska underhuset, har blivit knivhuggen vid ett väljarmöte i Leigh-on-Sea i Essex. Det rapporterar Sky News. Parlamentsledamoten tillhör det konservativa partiet ska ha huggits flera gånger.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.