Regeringen > Nyheter

Thursday, 28 October, 23:39

Regeringen - 17 sep 21 kl. 15:09

MSB och Trafikverket får i uppdrag att planera och förbereda vidare utveckling av Rakel, Generation 2Regeringen avser att ge Myndig­heten för sam­hälls­skydd och bered­skap (MSB) och Trafik­verket i uppdrag att planera och förbereda vidare utveck­ling och etable­ring av nästa generations säkra, robusta och till­gängliga kommunika­tions­lösning för polis, räddnings­tjänst, akut­sjukvård och andra samhälls­viktiga aktörer. För detta avsätter regeringen 52 miljoner kronor i budget­propo­sitionen för 2022 och 47 miljoner kronor 2023..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
MSB, Trafikverket, Rakel, Myndig, Trafik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MSBoch , Trafikverketfår i , uppdragatt , planeraoch , förbereda vidare utveckling av Rakel Generation 2

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 6 timmar sedan

Granskning av Rättsmedicinalverkets metod för medicinsk åldersbedömning i asylprocessen

Delbetänkande av Utredningen om medicinsk åldersbedömning..

Regeringen - 6 timmar sedan

Delredovisning från Utredningen om medicinsk åldersbedömning (Ju 2020:14) överlämnas

Utredningen om medicinsk åldersbedömning (Ju 2020:14) överlämnade idag delredovisningen av sitt uppdrag..

Regeringen - 6 timmar sedan

Regeringen föreslår lagändringar för att stärka skyddet för väljare vid röstmottagning

I en proposition föreslår regeringen ändringar i vallagen för att ytterligare stärka skyddet för fria och hemliga val och stärka väljarnas skydd vid röstmottagningen..

Regeringen - 6 timmar sedan

Förstärkt skydd för väljare vid röstmottagning

För att stärka väljarnas skydd vid röstmottagningen och stärka skyddet för valhemligheten föreslår regeringen ändringar i vallagen (2005:837)..

Regeringen - 7 timmar sedan

Uppdrag att vara ansvarig myndighet för förvaltningen av brexitjusteringsreserven

Regeringen uppdrar åt Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige (Svenska ESF-rådet) att vara ansvarig myndighet för förvaltningen av bidrag från brexitjusteringsreserven i enlighet med Europaparlamentets och Rådets förordning (EU) 2021/1755 av den 6 oktober 2021 om inrättande av brexitjusteringsreserven. Svenska ESF-rådet ska därutöver fullgöra de uppgifter för Sverige som medlemsstat som följer av artiklarna 10, 11, 13, 14.1 b), c), e), f) och g), 15 och 16 i förordningen..

Regeringen - 7 timmar sedan

Uppdrag till Sametinget avseende jämställdhet samt mäns våld mot samiska kvinnor och flickor

Regeringen har fattat beslut om finansiering av Sametingets fortsatta jämställdhetspolitiska arbete. Sametinget får i uppdrag, utifrån sin kartläggning, att under år 2021–2024 arbeta med främjande åtgärder för jämställdhet och att förebygga och bekämpa mäns våld mot samiska kvinnor och flickor. Uppdraget ska genomföras i dialog med samiska organisationer, samebyar och andra relevanta aktörer i civilsamhället..

Regeringen - 7 timmar sedan

Lagrådsremiss Fjärde järnvägspaketet

Den EU-rättsliga regleringen om järnväg har utökats och blivit mer detaljerad sedan första järnvägspaketet införlivades i svensk rätt 2004. Vid genomförandet av direktiven i fjärde järnvägspaketet föreslås därför att nuvarande järnvägslag ersätts av fyra nya lagar: järnvägsmarknadslagen, järnvägstekniklagen, järnvägssäkerhetslagen och lagen om nationella järnvägssystem..

Regeringen - 7 timmar sedan

Vissa frågor om sekretess när Justitiekanslern bevakar statens rätt

Regeringen föreslår ändringar i de bestämmelser om sekretess som gäller när Justitiekanslern företräder staten som part..

Regeringen - 7 timmar sedan

Ändamålsenlig reglering av ägarförhållanden på apoteksmarknaden och handel med vissa receptfria läkemedel samt bättre skydd vid skada till följd av läkemedelsanvändning utanför godkänd indikation

Regeringen uppdrar åt en särskild utredare att lämna nödvändiga författningsförslag för en mer ändamålsenlig och sammanhållen reglering av bland annat vårdgivares möjlighet att äga och driva öppenvårdsapotek. Meningen är att minska risken för onödigt vårdutnyttjande eller överförskrivning av läkemedel..

Regeringen - 7 timmar sedan

Förlängt inreseförbud för resande till Sverige och undantag för fullvaccinerade resenärer från bland annat USA

Regeringen förlänger inreseförbuden för resor till Sverige, både från länder utanför och inom EU/EES, från och med den 31 oktober. Regeringen har också beslutat om ändringar som innebär att personer som kan visa upp vaccinationsintyg utfärdade i USA, Guernsey, Isle of Man och Jersey undantas från inreseförbudet och testkravet vid inresa till Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.