SVT > Inrikes

Tuesday, 26 October, 20:55

SVT - 17 sep 21 kl. 13:39

Miljoner och miljarder – vad betyder egentligen budgetsatsningarna?35 av de 74 miljarderna som regeringen lägger på nya satsningar i statsbudgeten är lånade pengar. Åsikterna bland ekonomer går isär om det är rätt eller fel att låna för att spendera på det här sättet..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljoner och miljardervad , betyder, egentligen, budgetsatsningarna

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SVT:s korrespondent om migrationspakten: ”Åsikterna är många och de är starka”

Länder som Sverige som tagit ett stort ansvar i migrationspolitiken ska få tillgodoräkna sig det och inte behöva ta emot lika många asylsökande framöver. Det föreslår Tomas Tobé (M), som leder förhandlingarna om EU:s migrationspakt i EU-parlamentet. – Det är som vanligt när det handlar om migration.

SVT - 3 timmar sedan

Einárs mammas ord efter sonens död: ”Nils vi älskar dig så mycket”

Den döde artisten Nils Einár Grönbergs mamma Lena Nilsson uttalat sig för första gången offentligt om sonens död. Hon skriver om sorgen i ett inlägg på Instagram. ”Vi i Nils stora familj är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap”, skriver hon..

SVT - 6 timmar sedan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Stefan Löfven

Statsministern följde inte EU-nämndens linje, som var att lyfta kärnkraft som ett hållbart alternativ i klimatomställningen. Nu anmäls han till konstitutionsutskottet av Sverigedemokraterna..

SVT - 7 timmar sedan

Ännu ingen gripen efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg

Polisen har genomfört över hundra förhör och analyserar övervakningsfilmer från platsen, men ännu har ingen gripits efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg. Nu utreder man om det finns en koppling mellan mordet och en skottlossning i Sätra kvällen innan..

SVT - 8 timmar sedan

Ishalka SMHI:s sista klass 1-varning

Oväder ger olika konsekvenser beroende på var och när i landet det inträffar. Därför byter SMHI i dag sitt system för vädervarningar till färgerna gul, orange och röd. Historiens sista klass 1-varningar blir därför plötslig ishalka i Norrbottens län samt kuling på Skagerak..

SVT - 11 timmar sedan

Oro för bedrägeri bakom äldres digitala utanförskap

Många äldre väljer aktivt bort internettjänster på grund av oro för brott och bedrägerier, det visar en ny rapport från Internetstiftelsen. Nu efterlyser man att fler kommuner erbjuder hjälp till äldre.  – Vi måste satsa på att stötta de äldsta och se till att de har någonstans att ta vägen för att få hjälp, säger Måns Jonasson på Internetstiftelsen..

SVT - 11 timmar sedan

Neale skulle vabba – möttes av dråplig översättning

Why did you need a baby? Den frågan möttes tvåbarnspappan Neale Thomas av när han skulle anmäla vab hos Försäkringskassan och valde den engelska översättningen på hemsidan.   – Jag blev förvånad, jag var inte förberedd på den nivå av humor som skulle möta mig, säger Neale Thomas i Morgonstudion..

SVT - 15 timmar sedan

Efter pandemin: Flyttströmmarna har vänt

Under coronaåret 2020 skedde en markant förändring i hur vi flyttar inom Sverige. Många lämnade storstadområdena och istället gick flyttlassen ut i landet..

SVT - 17 timmar sedan

Kriminolog: Frivillighet problem när socialtjänsten ska hjälpa unga

Nästan alla unga som dömts för mord de senaste åren har utretts av socialtjänsten innan brottet. Det visar Kalibers granskning. En anledning till att ungas brottsliga bana är svår bryta är att socialtjänsten sällan får ta till tvingande åtgärder, menar Ardavan Khoshnood, kriminolog vid Lunds universitet.

SVT - 22 timmar sedan

Damberg: Hemlig avlyssning börjar utredas inom några dagar

Den utredning om regeringens förslag att ge polisen möjlighet till hemlig avlyssning påbörjas inom några dagar. Det säger Mikael Damberg (S) i SVT:s Aktuellt. – Vi gör en exempellös satsning på att knäcka gängen nu, säger Damberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.