Regeringen > Nyheter

Monday, 25 October, 22:22

Regeringen - 17 sep 21 kl. 13:00

Fortsatt beredskap för att hantera covid-19-pandeminRegeringen föreslår stora satsningar på att hantera covid-19-pandemin eftersom den fortfarande är en stor utmaning i Sverige såväl som globalt. Bland annat föreslås ytterligare medel till vaccin och vaccinationer, storskalig smittspårning och testning samt förstärkning till myndigheter som har centrala uppgifter i hanteringen av pandemin. Regeringen föreslår också förlängt undantag i sjukförsäkringen vid uppskjuten vård och rehabilitering och förlängd möjlighet till ersättning när skola eller förskola stänger..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt beredskapför att , hantera, covid-19-pandemin

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 4 timmar sedan

Statsminister Stefan Löfven besöker Sollefteå

Onsdagen den 27 oktober besöker statsminister Stefan Löfven Sollefteå och byn Edsele. Edseleborna sköter själva bland annat sin restaurant, ett fastighetsbolag och drivmedelsförsörjningen. Byn har också en kooperativ förskola och skola samt en Icabutik.

Regeringen - 5 timmar sedan

Nya ambassadörer till Sverige

Två ambassadörer överlämnade fredagen den 22 oktober 2021 sina kreditivbrev till H.M. Konungen.

Regeringen - 5 timmar sedan

Francisca Ramsberg utses till utredare för kollektivavtalad a-kassa

I augusti 2021 beslutade regeringen att tillsätta en utredning om förutsättningarna för en ny kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring. Francisca Ramsberg, överdirektör för Tillväxtverket, har nu utsetts till särskild utredare i utredningen..

Regeringen - 6 timmar sedan

Arbetsförmedlingen får analysuppdrag om matchningstjänster

Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att analysera och redovisa vissa förutsättningar inför den närmare utformningen av vidareutvecklade matchningstjänster. Myndigheten ska bland annat analysera hur tjänsterna kan utformas så att alla deltagare ges ett ändamålsenligt stöd på ett sätt som främjar goda resultat. Arbetsförmedlingen ska också analysera hur det kan säkras att det finns ett likvärdigt utbud av matchningstjänster i hela landet..

Regeringen - 6 timmar sedan

Uppdrag till Arbetsförmedlingen att analysera vissa förutsättningar för matchningstjänster

Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen att analysera och redovisa vissa förutsättningar inför den närmare utformningen av vidareutvecklade matchningstjänster och som underlag för den fortsatta reformeringen av myndigheten..

Regeringen - 6 timmar sedan

Matilda Ernkrans deltar i Sloveniens ordförandeskapskonferens om det europeiska forskningsområdet (ERA)

Den 26–27 oktober deltar Matilda Ernkrans i Sloveniens ordförandeskapskonferens om det europeiska forskningsområdet (ERA). Konferensen äger rum i Brdo, Slovenien..

Regeringen - 8 timmar sedan

Uppdrag om fördjupad kartläggning och analys av efterfrågan på cement i olika sektorer, tillgången till kalksten, klinker och cement samt förutsättningarna för import

Regeringen ger Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser (Tillväxtanalys), Statens energimyndighet, Sveriges geologiska undersökning (SGU), Trafikverket, Fortifikationsverket och Boverket i uppdrag att som ett led i arbetet med att långsiktigt säkra en hållbar försörjning av kalk och cement i Sverige, kartlägga och analysera:.

Regeringen - 8 timmar sedan

Belastningsregisterkontroll och avskiljande av studenter

Utredningen redovisar i detta betänkande uppdraget att ta fram förslag som innebär ökade möjligheter för statliga universitet och högskolor att avskilja en student från högskoleutbildning. I uppdraget ingick även att ta ställning till om belastningsregisterkontroll bör ligga till grund för antagning till vissa högskoleutbildningar samt om belastningsregisterkontroll bör införas inom fler utbildningar än lärarutbildningen..

Regeringen - 8 timmar sedan

Uppdrag att kartlägga behov av utvecklingsinsatser för datadelning

Regeringen ger Verket för innovationssystem (Vinnova) i uppdrag att kartlägga och analysera behov av utvecklingsinsatser för datadelning..

Regeringen - 9 timmar sedan

Tilläggsdirektiv till It-driftsutredningen (I 2019:03)

Regeringen beslutade den 26 september 2019 kommittédirektiv om att ge en särskild utredare i uppdrag att utreda förutsättningarna för den offentliga förvaltningen att få tillgång till säker och kostnadseffektiv it-drift (dir. 2019:64)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.