Regeringen > Nyheter

Wednesday, 20 October, 15:09

Regeringen - 17 sep 21 kl. 12:20

Statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Ann Linde till FN:s generalförsamlingStatsminister Stefan Löfven och utrikesminister Ann Linde reser till New York för att delta vid öppnandet av FN:s 76:e Generalförsamling (UNGA) i New York den 21 september 2021..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Stefan Löfven, Ann Linde, FN, New York, Generalförsamling, UNGA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsminister, Stefan, Löfvenoch , utrikesminister, Ann, Lindetill , FN:s, generalförsamling

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 2 minuter sedan

Samtal om kyrkornas roll i samhället

Idag, onsdag den 20 oktober, har kyrkorna hållit sin årliga nätverksdag med fokus på migration och integration. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind deltog och talade om kyrkornas roll i det offentliga rummet..

Regeringen - 10 minuter sedan

Anna Ekström presenterar ny utredning om statistiksekretessproblemet

I morgon, torsdag den 21 oktober, håller utbildningsminister Anna Ekström en pressträff för att presentera tillsättningen av en utredning om en långsiktig lösning för informationsförsörjningen på skolområdet. Under pressträffen presenteras även utredaren..

Regeringen - 15 minuter sedan

En ytterligare förlängning av anståndstiden för att möjliggöra avbetalning av tillfälliga anstånd

I lagrådsremissen föreslås vissa ändringar i lagen om anstånd med inbetalning av skatt i vissa fall..

Regeringen - 15 minuter sedan

Uppdrag att ta fram en ny modell för beräkning av räntan på studielån

Regeringen ger Centrala studiestödsnämnden (CSN) i uppdrag att ta fram en ny modell för beräkning av räntan på studielån..

Regeringen - 30 minuter sedan

Nya uppdrag till Brå: Kvalitets­granskning av statistiken över anmäld miss­handel och stöd kring kart­läggning om våld i nära relationer

Brotts­före­byggande rådet (Brå) ges i uppdrag att kvalitets­granska statistiken över anmälda miss­handels­brott samt ta fram ett fördjupat stöd vid kart­läggning av våld i nära relationer. Båda uppdragen är en del av regeringens åtgärds­paket att intensi­fiera arbetet mot mäns våld mot kvinnor..

Regeringen - 45 minuter sedan

Ministerdebatt om rättsstatens principer i EU

Situationen i EU för rättsstatens principer och konferensen om Europas framtid var två huvudfrågor när EU:s ministerråd för allmänna frågor möttes 19 oktober. På mötet förbereddes också EU-toppmötet senare i veckan. EU-minister Hans Dahlgren företrädde Sverige..

Regeringen - 45 minuter sedan

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Trafikverket att planera och förbereda vidare utveckling och etablering av Rakel Generation 2

Regeringen uppdrar åt Myndig­heten för sam­hälls­skydd och bered­skap (MSB) och Trafikverket (TRV) att planera och förbereda vidare utveckling och etable­ring av Rakel Generation 2 (Rakel G2) i syfte att kunna tillhanda­hålla nästa genera­tions säkra, robusta och till­gängliga kommu­nika­tions­lösning för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar samt för att kunna ersätta det befintliga Rakel­systemet. Uppdraget ska genom­föras med stöd av Affärs­verket svenska kraftnät (Svk)..

Regeringen - 45 minuter sedan

Lena Hallengren gör ett digitalt besök i Värmland

Torsdag den 21 oktober gör socialminister Lena Hallengren ett digitalt verksamhetbesök i Region Värmland och Karlstad kommun. Ministern kommer att delta i samtal om kommunens arbete med att få en hög vaccinationstäckning mot covid-19 bland personal i äldreomsorg och hemtjänst..

Regeringen - 1 timme sedan

Anpassning av svensk rätt till EU:s nya in- och utresesystem

Två EU-förordningar som antogs 2017 innebär att det ska inrättas ett gemen­samt in- och utrese­system för elek­tronisk regist­rering av de tredje­lands­med­borgare som passerar de yttre gränserna för kortare vistelser, eller som nekas inresa. Systemet syftar till att för­bättra och effekti­visera in- och utrese­kontrol­lerna vid de yttre gränserna och till att bidra till bättre möjlig­heter att identifi­era personer som inte uppfyller vill­koren för inresa eller vistelse inom med­lems­staternas terri­torium. Systemet ska även kunna användas av de brotts­bekämpande myndig­heterna för att förstärka den inre säker­heten och kampen mot terrorism och andra grova brott..

Regeringen - 1 timme sedan

Uppdrag om fördjupad analys och kartläggning av efterfrågan på cement

Kalksten är en basråvara som är nödvändig för Sveriges samhällsbyggande, näringsliv och infrastruktur. För att säkerställa tillgången till kalksten, klinker och cement ger regeringen Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser (Tillväxtanalys), Statens energimyndighet, Sveriges geologiska undersökning (SGU), Trafikverket, Fortifikationsverket och Boverket i uppdrag att genomföra en fördjupad analys och kartläggning av efterfrågan på cement, tillgången till kalksten och cement samt de logistiska förutsättningarna för import..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.