PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 October, 12:50

PrivataAffärer - 17 sep 21 kl. 12:00

Saxo: Höga energipriser kan pressa vinstmarginalernaDet är på den danska bankens sajt som Garnry målar upp ett något dystopiskt scenario på energimarknaden. ”Europa, och till viss del USA, drabbas just nu av en prischock med galopperande el- och energipriser. En kombination av låga naturgaslager och ovanligt lågt utbud från sol-, vind- och vattenkraft gör att priserna rusar samtidigt som vintern närmar sig”, skriver Garnry, För att kompensera det låga utbudet eldas de smutsiga kolkraftverken men det är dyrt eftersom utsläppsrätterna också ligger på rekordnivåer. En av de värst drabbade länderna är Storbritannien som de senaste dagarna fått se elpriset rusa till motsvarande mellan 20 och 30 kr per kilowattimme.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Garnry, USA, Storbritannien, TT, Peter Garnry, Europa, Kroatien, Saxos Peter Garnry

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saxo, Höga, energipriserkan , pressa, vinstmarginalerna

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 minuter sedan

Fingerprints vd om lånebehovet

Förtydligandet kommer dagen efter att offentliggörandet av kvartalsrapporten, med informationen om den eventuella lånefinansieringen, utlöst ett kursfall på 19 procent i Fingerprintaktien. ”Vi visar nu att vi är tillbaka som ett tillväxtbolag, med god utveckling inom alla våra områden, mobilt, PC, Access och betalkort. För att kunna finansiera en accelererad omsättningsökning vill vi undersöka möjligheterna för en mindre företagsobligation.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Autolivs försäljning backade

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 103 miljoner dollar. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 111 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av tolv analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 5,6 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Livihop handelsstoppad efter indraget tillstånd

IVO:s beslut kommer överklagas och Livihop kommer begära inhibition. Beslut om inhibition förväntas komma under nästa vecka. Livihop och dess dotterbolag bedriver tillståndspliktig verksamhet som i dagsläget utgör cirka 90 procent av koncernens totala verksamhet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Trading Direkt om veckans största vinnare och förlorare

Bland mindre bolag fokuserades Munters, som handlades ned kraftigt efter rapport, och Plejd som gick i motsatt riktning. Tekniske analytikern Tobbe Rosén gick som vanligt igenom 14 tittarönskemål, index, råvaror, valutor och bitcoin. Teknisk analys i avsnittet: ABB, Collector, Embracer, G5, H&M, Kambi, Leovegas, Lindab, Mentice, Prevas, Skistar, Tesla, VBG, Volvo.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hernhag: Fyra tillväxtaktier på fem års sikt

Carl: Hej! Vilka är dina favorittillväxtaktier på fem till tio års sikt i dagsläget? mvh
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Fortsatt uppsida i årets bästa aktie

Det är under vinjetten ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram Getinge som har goda förutsättningar att fortsätta tillväxtresan. Som leverantör av produkter för intensivvård, hjärt- och kärlvård, operationssalar och steril rekonditionering gynnas bolaget av den ökade efterfrågan efter pandemin. ”I det tredje kvartalet ökade den organiska orderingången med drygt 20 procent tack vare stark utveckling i samtliga affärsområden och regioner.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

”Biogaias försäljningstillväxt på väg att ta fart”

Det framgår av ett morgonbrev från Carnegie på fredagen, där banken bedömer att probiotikabolagets försäljningstillväxt är på väg att ta fart. Carnegie höjer sin rekommendation för Biogaia till köp från behåll och riktkursen till 575 kronor (450). Biogaias delårsrapport på torsdagen visade en försäljningstillväxt på 32 procent till 174 miljoner kronor (132) i det tredje kvartalet och ett rörelseresultat om 67,2 miljoner kronor (27,0).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Danske ökar minusräntan på sparkonton

Den negativa räntan utökas från -0,6 till -0,7 procent på insättningar över 100.000 danska kr. Förändringen från Danske och de danska bankkonkurrenterna följer av att den danska centralbanken i början av oktober sänkte styrräntan 10 punkter till -0,6 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Carnegie slopar köprek för Telia

Det skriver investmentbanken i ett morgonbrev, där Teliaaktien nedgraderas till behåll (köp) och riktkursen sänks till 39 kronor (41). Enligt Carnegie måste revideringstrenderna på aktiemarknaden bli mer fördelaktiga innan aktien börjar utvecklas positiv igen. ”Till dess ser vi bättre värde på annat håll i sektorn”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Kunder skriker efter vår hållbara råvara”

– Träråvara är det enda riktiga alternativet till olja och kol för att säkerställa energibehovet när världen ställer om till grönt. Samtidigt gör tuffare krav från EU, vad gäller avverkning av skog, att det blir svårare för skogsbruk i Europa att möta den efterfrågan på hållbara råvaror som fullständigt exploderat under senare år. Här fyller vi ett stort tomrum, säger Eternalis tillträdande vd Andreas Forssell.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.