PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 October, 11:25

PrivataAffärer - 17 sep 21 kl. 11:41

Trading Direkt om Ingves inflationsbekymmer  Därefter fokuserade programledare Joakim Rönning resterande del av sändningen på fredagens börsutveckling och nyhetsflödet, samt tog upp veckans utveckling kring den kinesiska fastighetsjätten Evergrande Group. På grund av tekniska problem publiceras Tobbe Roséns analys av tittarönskemål i ett separat klipp. Bolag som nämndes i sändningen: Dometic, Tobii, H&M, Handelsbanken, Rugvista, Sivers Semiconductors, Kiliaro, Betsson, Autoliv.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Ingves, Joakim Rönning, Evergrande Group, Tobbe Roséns, Semiconductors

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trading, Direktom , Ingves, inflationsbekymmer

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 minuter sedan

Hernhag: Fyra tillväxtaktier på fem års sikt

Carl: Hej! Vilka är dina favorittillväxtaktier på fem till tio års sikt i dagsläget? mvh
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Fortsatt uppsida i årets bästa aktie

Det är under vinjetten ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram Getinge som har goda förutsättningar att fortsätta tillväxtresan. Som leverantör av produkter för intensivvård, hjärt- och kärlvård, operationssalar och steril rekonditionering gynnas bolaget av den ökade efterfrågan efter pandemin. ”I det tredje kvartalet ökade den organiska orderingången med drygt 20 procent tack vare stark utveckling i samtliga affärsområden och regioner.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

”Biogaias försäljningstillväxt på väg att ta fart”

Det framgår av ett morgonbrev från Carnegie på fredagen, där banken bedömer att probiotikabolagets försäljningstillväxt är på väg att ta fart. Carnegie höjer sin rekommendation för Biogaia till köp från behåll och riktkursen till 575 kronor (450). Biogaias delårsrapport på torsdagen visade en försäljningstillväxt på 32 procent till 174 miljoner kronor (132) i det tredje kvartalet och ett rörelseresultat om 67,2 miljoner kronor (27,0).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Danske ökar minusräntan på sparkonton

Den negativa räntan utökas från -0,6 till -0,7 procent på insättningar över 100.000 danska kr. Förändringen från Danske och de danska bankkonkurrenterna följer av att den danska centralbanken i början av oktober sänkte styrräntan 10 punkter till -0,6 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie slopar köprek för Telia

Det skriver investmentbanken i ett morgonbrev, där Teliaaktien nedgraderas till behåll (köp) och riktkursen sänks till 39 kronor (41). Enligt Carnegie måste revideringstrenderna på aktiemarknaden bli mer fördelaktiga innan aktien börjar utvecklas positiv igen. ”Till dess ser vi bättre värde på annat håll i sektorn”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

”Kunder skriker efter vår hållbara råvara”

– Träråvara är det enda riktiga alternativet till olja och kol för att säkerställa energibehovet när världen ställer om till grönt. Samtidigt gör tuffare krav från EU, vad gäller avverkning av skog, att det blir svårare för skogsbruk i Europa att möta den efterfrågan på hållbara råvaror som fullständigt exploderat under senare år. Här fyller vi ett stort tomrum, säger Eternalis tillträdande vd Andreas Forssell.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fokusera på det som går att kontrollera

Guy Wagner lade grunden till BLI:s förvaltningsfilosofi redan på 1980-talet inom Banque de Luxembourg, en av landet ledande privatbanker. År 2005 blev han VD för förvaltningsorganisationen, BBLI- Banque de Luxembourg Investment, en roll som han fortfarande innehar, och filosofin känns mer aktuell än någonsin. Vad står BLI för?

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är fredagens färska köprekar

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Collector till 48 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så blir du en magnet – för de bästa medarbetarna

Kampen om talangerna är stenhård och många företag lockar med hybridkontor, pingisbord och frukost. Men det gäller att inte missa det kanske viktigaste av allt för att vara en attraktiv arbetsgivare, nämligen tjänstepensionen. Maktbalansen har förskjutits – nu är det i allt högre grad arbetstagarna som väljer arbetsgivare och inte tvärtom.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Dometics omsättning högre än väntat

”Störningar i leveranskedjan, stigande råvarupriser och ökade fraktkostnader är faktorer som har haft en negativ inverkan på rörelsemarginalen. Vi justerar kontinuerligt vår prissättning för att kompensera för högre kostnader och trygga lönsamheten”, skriver bolagets vd Juan Vargues i rapporten för det tredje kvartalet- Nettoomsättningen för kvartalet landade på 5.545 vilket motsvarar en tillväxt på 24 procent, varav den organiska delen uppgick till 11 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.