SVT > Utrikes

Tuesday, 26 October, 01:55

SVT - 17 sep 21 kl. 07:30

Putintrogna partiets väljare får extra bidragExtra bidragsutbetalningar och löften om lönehöjningar bara dagar före valet till duman. Det har ryska pensionärer, soldater och statligt anställda fått av makten i Kreml. – Det säger någonting om vilka man ser som trogna väljare för Enade Ryssland, säger Carolina Vendil Pallin, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kreml, Enade Ryssland, Carolina Vendil Pallin, Totalförsvarets, FOI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putintrogna, partiets, väljarefår extra , bidrag

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Egypten lyfter undantagstillstånd efter fyra år

Det undantagstillstånd som varit i Egypten i fyra år har lyfts. Undantagstillståndet sattes in efter att två koptiska kyrkor utsattes för terrorbombningar 2017..

SVT - 4 timmar sedan

Här grips 37-åringen efter dådet i Kongsberg

Ett filmklipp som NRK har fått tillgång till av polisen visar gripandet av 37-åringen som misstänks för dådet i Kongsberg. 37-åringen läggs ner på marken på en innergård. Kort tidigare ska polisen ha avlossat ett varningsskott..

SVT - 6 timmar sedan

Erdogan backar om utslängande av ambassadörer

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan backar om beslutet att förklara flera ambassadörer, däribland den svenska, som icke välkomna i Turkiet..

SVT - 6 timmar sedan

Här är generalen som ledde militärkuppen

En maktspelare inom militären som helst undvek rampljuset. Så beskrivs generalen Abdel Fattah al-Burhan, mannen som tidigt på måndagen ledde militärkuppen i Sudan..

SVT - 8 timmar sedan

FN: Världens länder gör för lite för att minska klimatutsläppen

Länderna som har skrivit under Parisavtalet väntas släppa ut betydligt mer växthusgaser 2030 jämfört med 2010. Med bara en vecka kvar till FN:s klimatmöte bekräftas den oroande trenden i en ny FN-rapport om ländernas klimatmål..

SVT - 14 timmar sedan

Tysk IS-kvinna dömd för krigsbrott – hade ”slavflicka”

En tysk kvinna, som tidigt anslöt sig till terrorgruppen IS, har dömts till tio års fängelse för krigsbrott. 30-åringen straffas för att ha låtit en femårig yazidisk ”slavflicka” dö av törst ute i solen..

SVT - 14 timmar sedan

Internetblockader allt vanligare i samband med protester: ”Skapar rädsla”

Att internet stängs ned blir allt vanligare i samband med protester och oroligheter runtom i världen. Organisationen Netblocks, som kartlägger nätblockaderna, varnar för en utveckling med allt svårare konsekvenser. – Det har definitivt blivit ett verktyg för att kontrollera befolkningar, säger grundaren Alp Toker..

SVT - 17 timmar sedan

Kräver riskanalys av rysk kärnkraft i Finland

Finlands försvarsdepartement kräver att det görs en riskbedömning inför bygget av ett omdiskuterat kärnkraftverk vid Bottenviken. Statlig rysk inblandning väcker farhågor..

SVT - 21 timmar sedan

Extrem torka slår mot Las Vegas

Knappt något regn, bara hetta och torra vindar. En utdragen torka som sträcker sig över två decennier får nu extrema konsekvenser för Hooverdammen i USA. Det hotar att drabba Las Vegas med såväl vatten- som elbrist..

SVT - 23 timmar sedan

Minst fyra klättrare döda i lavin i Ecuador

Minst fyra klättrare har omkommit i en lavin på en vulkan i Ecuador, uppger myndigheter. En person rapporteras som skadad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.