SVT > Kultur

Tuesday, 21 September, 17:07

SVT - 15 sep 21 kl. 20:33

Böckerna som lånas ut mest på Kumla och HallVilka är de mest lånade böckerna på Sveriges tyngsta anstalter i år? Dagens juridik har sammanställt en topplista som vittnar om stort intresse för gangsterporträtt, svensk maffia och ekologisk odling..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kumla, Hall, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Böckernasom , lånasut , mest, Kumlaoch , Hall

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Greta Thunberg och artister till klimatkonsert

Artister, aktivister och forskare deltar världen över i ett nytt klimatevenemang i höst. I Stockholm medverkar bland andra Greta Thunberg, First Aid Kit, Victor Leksell och Lars Winnerbäck..

SVT - 2 timmar sedan

Besvikelse över utebliven satsning på skolbibliotek

Satsningen på att stärka skolbiblioteken skulle kosta 470 miljoner kronor per år, enligt regeringens utredare Gustaf Fridolin. I budgeten för 2022 avsätter regeringen 26 miljoner, rapporterar Biblioteksbladet. – Det är en stor besvikelse nu, säger gymnasieläraren Klara Önnerfält till tidningen..

SVT - 3 timmar sedan

The wire-skaparen skippar Texas – efter nya abortlagen

The wire–skaparen David Simon kommer inte att spela in sin nya HBO-serie i Texas, på grund av den nya abortlagen i delstaten, det skriver NME. Lagen förbjuder abort efter den sjätte graviditetsveckan, en tidpunkt då många kvinnor inte ens vet om att de är gravida. Den gör inte heller något undantag för våldtäktsoffer.

SVT - 3 timmar sedan

Norska Paradise hotel inför samtyckeskrav

För att visa att deltagare som har sex samtycker till akten ska de visa ”tummen upp” mot kameran i den nya säsongen av norska Paradise hotel, skriver norska Verdens gang..

SVT - 3 timmar sedan

Bok stoppas på Bonnier – innehåller grovt språk om svarta och romer

Albert Bonniers förlag har valt att stoppa en återutgivning av boken Amorina av Bengt Anderberg. I boken förekommer grovt språk, så som n-ordet, vilket gör att samarbetspartnern Författarcentrum väst – som skulle ha beställt en större volym – inte vill ha boken till ett av sina läsprojekt. – Du kan hitta olämpligheter i praktiskt taget varenda äldre bok.

SVT - 6 timmar sedan

Nedtystade samiska rötter utforskas i Mats Jonssons nya serieroman

Mats Jonsson är serietecknaren som flyttade tillbaka till hembygden Ådalen efter många år i Stockholm. Han har använt och utforskat sin bakgrund i ett antal hyllade album och nu fortsätter han sitt självbiografiska projekt med sina samiska rötter. När vi var samer är både en släktsaga och ett folks historia..

SVT - 8 timmar sedan

GES på turné: ”Känns lite overkligt”

Den 3 april 2020 skulle det har varit premiär för GES show Stanna världen en stund. Nu har turnén inletts och Niklas Strömstedt, Orup och Anders Glenmark kan ställa sig på scen med ett och ett halvt års försening..

SVT - 9 timmar sedan

Kritik mot Emmy-galan under hashtaggen #Emmyssowhite

Under hashtaggen #Emmyssowhite har Emmygalan fått hård kritik för att vara för vit. Inte på galans röda mattan eller bland de nominerade men bland vinnarna. Samtliga priser i de tunga skådespelarkategorierna gick till vita..

SVT - 9 timmar sedan

Rederiet-skådespelare död

Skådespelaren och författaren Anders Larsson har avlidit, rapporterar finska medier. För svenska tv-tittare var han känd för rollen som Malte i 1990-talssåpan Rederiet..

SVT - 12 timmar sedan

Netflix firar historisk Emmykväll

Netflix blev stor vinnare vid årets Emmygala då streamingtjänsten vann fler priser än någon annan plattform. Serien som tog hem flest pris blev ”The Crown” med sju stycken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.