SR > Nyheter

Wednesday, 22 September, 16:53

SR - 15 sep 21 kl. 07:49

Rv 56 är avstängd mellan Sala och GävleDet är en allvarlig olycka som inträffat. Räddningsarbete pågår och trafiken hänvisas att köra lv 509 mellan Hedesunda och Gävle..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sala, Gävle, Hedesunda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rv 56 är avstängdmellan , Salaoch , Gävle

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Tidigare försvarsanställda i Afghanistan svårare att evakuera

Uppgiften att evakuera personer som tidigare arbetat åt svenska försvaret i Afghanistan kommer att bli betydligt svårare än annan evakuering som är på gång, enligt UD. Det finns möjligheter att ta sig ut via grannländerna, men varje enskild individ måste då ta sig dit själv landvägen och bedöma sin egen säkerhetssituation. Cecilia Julin, konsulär chef på UD: ”Det här är ju inga ofarliga resor”..

SR - 5 minuter sedan

Åtta bilar i krock på riksväg 21

Strax efter 16:30 inträffade flera olyckor vid Kvidinge. Rv 21 är avstängd i båda riktningar pga olycka med flera bilar åt båda hållen. Räddningstjänsten kom till platsen 16:42 och kan ännu inte ge någon prognos.

SR - 30 minuter sedan

Centerpartiet svänger om krav på omskärelse

En kommitté inom Centerpartiet föreslår att partiet ska stryka sitt krav att förbjuda omskärelse av pojkar. Detta ska ske på partiets stämma i morgon. Det bekräftar centerkällor för Ekot.

SR - 1 timme sedan

E6 avstängd vid Löddeköpinge

Strax innan kl 16 inträffade en trafikolycka norr om Löddeköpinge E6 är avstängd i höjd med trafikplats Löddeköpinge, mot Helsingborg. Ingen prognos finns just nu. Texten uppdateras.

SR - 1 timme sedan

Presidentens chefsrådgivare beskjuten med automateld

En bil med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs chefsrådgivare Serhij Shefir har beskjutits. Föraren skadades allvarligt, men Shefir klarade sig oskadd. Presidenten lovar ett kraftfullt gensvar och myndigheter ska utreda eventuell utländsk inblandning.

SR - 1 timme sedan

Kvinna häktad misstänkt för krigsbrott i Syrien

En 49-årig kvinna, med koppling till terrorgruppen IS, som återvänt till Sverige har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grov krigsförbrytelse och grovt folkrättsbrott. Hon är misstänkt för att tillsammans och i samförstånd med andra ha medverkat till att ett barn under femton år har använts som barnsoldat. Brotten ska ha begåtts under den väpnade konflikten i Syrien mellan oktober 2013 – maj 2016.

SR - 3 timmar sedan

Kräver oberoende granskning av presidenten

Irans president Ebrahim Raisi talade igår för första gång framför FN:s Generalförsamling. Flera överlevare och anhöriga efter massavrättningarna på oppositionella i Iran 1988 kräver att presidentens roll i avrättningarna ska granskas. President Raisi var vid tidpunkten biträdande åklagare i huvudstaden Teheran, och FN:s utredare för mänskliga rättigheter i landet efterfrågar nu en internationell utredning av anklagelserna om att Raisi var delaktig i avrättningarna..

SR - 3 timmar sedan

hat norskt val

I Norge ser väljarna ut att ha varit extra vaksamma mot att sprida desinformation i samband med stortingsvalet, uppger norska faktagranskningsredaktionen Faktisk för Ekot. Men konspirationer och hat kan öka mot en Arbeiderpartiregering nu från högerextrema krafter, enligt redaktionen. Flera arbeiderpartipolitiker i Norge har beskrivit hot och våld under valrörelsen, också med slagord om terrorattacken på Utöya 2011..

SR - 3 timmar sedan

Politiker kräver svar om personuppgiftsläcka på DO

Uppgifter ur omkring 500 klagomål till Diskrimineringsombudsmannen kan ha läckt till ett utomstående företag. Flera ledamöter i riksdagens arbetsmarknadsutskott vill efter Ekots avslöjande ha mer information om händelsen, som redan anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten. ”Jag reagerade naturligtvis väldigt starkt”, säger utskottets ordförande Anna Johansson (S)..

SR - 4 timmar sedan

Militärt samarbete skapar oro i Sydostasien

Flera av medlemsländerna i den sydostasiatiska samarbetsorganisationen ASEAN reagerar med oro över bildandet av AUKUS. Australiens beslut om att skapa samarbetet tillsammans med USA och Storbritannien är en tydlig markering mot Kina. Filippinerna är mer positiva och landets reaktion visar på skillnader inom ASEAN hur man vill möta en allt starkare närvaro av Kina i regionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.