Regeringen > Nyheter

Friday, 16 April, 19:45

Regeringen - 08 apr 21 kl. 14:37

Regeringen beslutar om ny strategi för Asiatiska utvecklingsbankenRegeringen har idag beslutat om ny strategi för Sveriges samarbete med Asiatiska utvecklingsbanken för perioden 2021-2024..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Asiatiska, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, beslutarom ny , strategiför , Asiatiska, utvecklingsbanken
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 3 timmar sedan

Framställning om förlängd tid för uppdraget att se över reglerna om intäkter på naturgasområdet

Med ändring av regeringens beslut den 17 december 2020 med uppdrag till Energimarknadsinspektionen att se över regleringen av naturgasföretagens intäkter från överföring av naturgas, lagring av naturgas eller tillträde till förgasningsanläggning (I2020/03360) ska uppdraget redovisas till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) senast den 31 december 2021..

Regeringen - 4 timmar sedan

Utökat uppdrag om precisionsmedicinens påverkan på hälso- och sjukvården

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får i uppdrag att kartlägga och beskriva hur ett urval av EU-länder samt Storbritannien arbetar med frågor rörande hälsodata och precisionsmedicin. Myndigheten ska även kartlägga vilka statliga investeringar som gjorts inom hälsodata och precisionsmedicin i syfte att bygga en nationell infrastruktur..

Regeringen - 5 timmar sedan

Förlängd tid för redovisning av medel för uppdraget att stödja en samverkansarena för besöksnäringens utveckling

Med ändring av regeringens beslut den 16 juli 2020 (N2020/01926) beslutar regeringen om senareläggning av ekonomisk redovisning och återbetalning av ej förbrukade medel i uppdraget att stödja en samverkansarena för besöksnäringens utveckling..

Regeringen - 6 timmar sedan

Fler unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning

En särskild utredare ska föreslå åtgärder för att fler unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning, antingen i gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning (komvux). Möjligheterna till enklare övergångar mellan gymnasieskola och komvux behöver utredas. Även andra åtgärder för att få fler unga att nå målen med en utbildning i gymnasieskolan behöver övervägas.

Regeringen - 6 timmar sedan

Ukraina och Etiopien på utrikesministermöte

Situationen i Ukraina och i Etiopien är frågor som utrikesminister Ann Linde ska ta upp med sina ministerkollegor när de möts via video 19 april. EU-ländernas utrikesministrar kommer även ha ett videomöte med Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba i samband med mötet..

Regeringen - 8 timmar sedan

Högskolan Dalarna får ingå hyresavtal för nya lokaler för campus Borlänge

Högskolan Dalarna vill ingå ett hyresavtal med en löptid om 15 år avseende nya lokaler för campus Borlänge, och regeringen meddelar nu att högskolan får ingå hyresavtalet..

Regeringen - 8 timmar sedan

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade riktlinjer för vaccinerade

Vid en pressträff under fredagen informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten om riktlinjer för vaccinerade. Riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin, och där det har gått minst tre veckor efter den första sprutan..

Regeringen - 8 timmar sedan

Framtidens infrastruktur – hållbara investeringar i hela Sverige

Regeringen redovisar i denna proposition förslag till inriktning på satsningar i transportinfrastrukturen för perioden 2022–2033. Propositionen innehåller förslag till ekonomiska ramar och vägledning för prioritering av åtgärder i den åtgärdsplanering som följer efter riksdagens beslut..

Regeringen - 8 timmar sedan

En ny myndighet för uppföljning och utvärdering av totalförsvaret

En utredare ska göra de överväganden och lämna de förslag som behövs för att regeringen i början av 2022 ska kunna tillsätta en organisationskommitté med uppdrag att inrätta en ny myndighet för uppföljning och utvärdering av verksamheten i totalförsvaret. Den nya myndigheten ska vara anslagsfinansierad och inrättas den 1 januari 2023..

Regeringen - 9 timmar sedan

Förslaget om en tillfällig skattereduktion för att hantera ökade arbetskostnader till följd av pandemin till Lagrådet

Regeringen har i dag lämnat över förslaget om en tillfällig skatte-reduktion för arbetsinkomster till Lagrådet. Förslaget aviserades i budgetpropositionen för 2021 och bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.