Expressen > Nyheter

Thursday, 17 June, 02:09

Expressen - 08 apr 21 kl. 13:08

Tre döda på äldreboende – flera var fullvaccinerade



Tre av de fem boende som smittats med covid-19 på Solgårdens äldreboende i Klågerup har nu gått bort – trots att merparten var fullvaccinerade.Socialchefen Leena Berlin Hallrup beskriver att det är ”förfärande och oväntat för alla”.– Samtidigt får man betänka att de äldre som bor på särskilt boende gör det av en anledning, de är ofta sköra och det kan finnas underliggande sjukdomar, säger hon. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Solgårdens, Klågerup, Leena Berlin Hallrup

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, döda, äldreboendeflera var , fullvaccinerade

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Skottlossning i Västerås

Expressen - 5 minuter sedan

Mordförsök i Piteå – en anhållen

Expressen - 1 timme sedan

Kannibalen mördade sin mamma och åt upp henne

En spansk man mördade sin mamma.Sedan åt han upp henne – och matade sin hund med kroppsdelarna.Nu har kannibalen dömts till 15 års fängelse, skriver BBC..

Expressen - 1 timme sedan

Klimataktivister drar Norge inför rätta för oljeborrning

Flera klimataktivister drar Norge inför rätta i den Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter.De menar att borrning efter olja i Barents hav bryter mot norsk grundlag.– Ett hot mot havet är ett hot mot vårt folk, säger Lasse Eriksen Bjørn, en av aktivisterna till The Guardian..

Expressen - 2 timmar sedan

Kritik mot FHM – långsam hanteringen av deltatest

Folkhälsomyndigheten har inte kunnat leverera resultat från sekvensering av positiva covidtester i tid.I stället har nya mutationer kunnat sprida sig i regionerna.Region Blekinge och tog saken i egna händer för att få reda på hur utbredd smittan var.

Expressen - 2 timmar sedan

Rekordfyndet – världens tredje största diamant

Redan den 1 juni hittade företaget Debswana den jättelika diamanten.Men först nu fick stenen se dagens ljus när den presenterades för Botwanas president Mokgweetsi Masisi.Den jättelika ädelstenen på 1098 karat tros vara världens tredje största diamant, skriver The Guardian..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: 20 miljoner till skånsk spelvinnare

En person som hade spelat 60 kronor på keno vann på onsdagskvällen 20 miljoner. Kupongen var inlämnad på Hemköp i Dalby.– Nu börjar jakten på den person som lämnat in kenoraderna, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Pierre Jonsson i ett pressmeddelande..

Expressen - 3 timmar sedan

Han mördade sina döttrar – avrättas mitt på gatan

En man i Jemen dömdes till döden för att ha mördat sina tre döttrar.Han avrättades med en AK-47 på ett torg mitt i stan tillsammans med två andra dömda mördare.Många personer tittade på – flera av dem filmade avrättningarna med mobiltelefoner, rapporterar Daily Star..

Expressen - 3 timmar sedan

Nytt avhopp från Bulletin – – högprofilerad chef lämnar

Nyhetssajten Bulletin skakas av ett nytt avhopp.Annika Borg, 56, politisk chefredaktör, har i det tysta hoppat av efter drygt två månader på posten.– Det stämmer att Annika Borg har sagt upp sig på ledarsidan, bekräftar Tino Sanandaji, en av Bulletins ägare..

Expressen - 3 timmar sedan

Två kvinnor till sjukhus efter singelolycka

Två unga kvinnor fördes på onsdagskvällen till sjukhus för kontroll sedan de kört av vägen vid Hovdala, söder om Hässleholm..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.