SVT > Utrikes

Monday, 19 April, 20:56

SVT - 08 apr 21 kl. 06:37

Så ska Norge lätta på restriktionernaNorge lyfter sina restriktioner i fyra omgångar, med minst tre veckors mellanrum. Men det finns inga fasta datum för när de olika faserna ska inledas, meddelar statsminister Erna Solberg vid en presskonferens..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norge, Erna Solberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Så ska Norge, lätta, restriktionerna
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Greta Thunberg tar strid för jämlik vaccinfördelning

Greta Thunberg skänker en miljon kronor via sin stiftelse till WHO:s vaccinprogram COVAX. Syftet med COVAX är att skapa en jämn fördelning av vaccinet. – Samhällen, regeringar och vaccinutvecklare måste skärpa sig och erkänna ojämlikheten i vaccindistribution, säger Greta Thunberg under WHO:s presskonferens..

SVT - 8 timmar sedan

Nytt försök med flygning på Mars

Tidigare försök fick skjutas upp på grund av tekniskt strul, men under måndagen hoppas den amerikanska rymdstyrelsen Nasa kunna göra den första flygturen med minihelikoptern Ingenuity på planeten Mars..

SVT - 9 timmar sedan

Navalnyj har förts till sjukhus

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj har förts från fängelse till sjukhus, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 9 timmar sedan

Vad gör Ryssland? Oron växer i EU

Militär upptrappning runt Ukraina, spioneri i Tjeckien och akut hälsokris för den fängslade Aleksej Navalnyj. Rysslands agerande dominerar stort när EU-länderna utrikesministrar möts via webben..

SVT - 10 timmar sedan

Slutanföranden i Floyd-rättegången

I dag hålls slutpläderingarna i rättegången som har hela världens ögon på sig. Polismannen Derek Chauvin står åtalad för att ha kvävt George Floyd till döds i samband med ett gripande. Demonstrationer väntas på flera håll i USA efter juryns dom..

SVT - 15 timmar sedan

Här byggs Brasiliens högsta kristusstaty – slår nytt rekord

Nu byggs en ny gigantisk kristusstaty i staden Encantado i Brasilien. Med sina 43 meter kommer den att bli högre än Rio de Janeiros kristusstaty, och den blir dessutom den tredje högsta i världen..

SVT - 19 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”Brasilien i en brutal andravåg”

Läkare utan gränser beskriver situationen i delar av Brasilien som en humanitär katastrof, där vården saknar både medicin, sjukhusplatser och en nationell strategi mot pandemin.  – Det är också därför vi sett så stora politiska konflikter mellan presidentmakten och regionala politiker som vill införa restriktioner för att bromsa smittspridningen, säger SVT:s latinamerikakorrespondent Tigran Feiler..

SVT - 19 timmar sedan

Bolsonaro hårt pressad av coronakrisen

Brasiliens Jair Bolsonaro är hårt pressad på grund av sin hantering av coronapandemin. Presidentens målsättning att begränsa restriktionerna så mycket som möjligt för att rädda landets ekonomi står i skarp kontrast mot det faktum att 4000 brasilianare dör på grund av covid-19 – varje dag..

SVT - 22 timmar sedan

Ryssland utvisar 20 tjeckiska diplomater

Ryssland är rosenrasande på Tjeckien som anklagar rysk underrättelsetjänst för att ligga bakom en dödlig explosion i ett ammunitionslager 2014. Nu svarar Ryssland på utvisningen av 18 ryska diplomater genom att utvisa 20 tjeckiska diplomater..

SVT - Igår: 17:58

Salisbury-ryssar eftersökes för tjeckisk sprängning

Tjeckisk polis söker efter de två män som är misstänkta för att ha försökt giftmörda Sergei Skripal i Salisbury, England 2018. De två ryska underrättelseofficerarna misstänks vara inblandade i en sprängning av ett arméförråd i Tjeckien 2014..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.