SvD > Kultur

Tuesday, 03 August, 18:14

SvD - 25 okt 11 kl. 00:30

Engdahl förklarar boktitelnDärför ?Cigaretten efteråt?..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engdahl, förklarar, boktiteln

Fler nyheter från SvD

SvD - 11 timmar sedan

Greiders dikter från sjukhuset: Dagsformer

Svårt sjuk i cancer skriver Göran Greider dikter från sjukhuset: Om den väntande solen, att tvingas raka av sig håret, om rallarrosorna och Lou Reed. Del 2 av 3..

SvD - 17 timmar sedan

Därför skulle vi inte förstå heliga Birgitta

En svensk av i dag skulle troligen kunna samtala med Gustav Vasa – med många missförstånd! – men inte med heliga Birgitta. Hur kommer det sig?

SvD - 17 timmar sedan

Test: Har du koll på på svenska grammatiken?

Har du koll på grammatiken? Sätt dina kunskaper på prov i detta test, som bygger på Svenska Akademiens ordlista..

SvD - 20 timmar sedan

En kaxig liten fågel med mytologisk nimbus

Den blott tio centimeter långa gärdsmygen är en fågel som framför allt ger sig till känna genom sina elektriskt knittrande och smattrande ljud. Rösten och kaxigheten gör den väl lämpad för en roll i sagor och myter och i en berättelse från antiken blir den fåglarnas kung genom att lura örnen..

SvD - Igår: 14:32

Bobby Oduncu: ”Jag ville inte leva längre”

I dokumentären ”Who the fuck is Bobby?” skildrar regissören Nisti Stêrk kändisfrisören Bobby Oduncus omtumlande liv. SvD har träffat duon och pratat om hederskultur, kärlek – och modet att förändra.

SvD - Igår: 10:45

Nazisternas jobbpolitik – en upptakt till katastrofen

Nazisternas arbetsmarknadspolitik grundades framförallt på en kraftig upprustning inför det kommande kriget. Arbetslösheten sjönk visserligen rejält i Tyskland men med tanke på konsekvenserna för mänskligheten så var det knappast fråga om en lyckad politik..

SvD - Igår: 07:00

”Lev som vore du gravid”

Kroppen leker kurragömma med döden och läkaren uppmanar honom att leva som om han vore gravid. Göran Greider skriver om de livsfunderingar och minnen som väcks under cancerbehandlingen. Del 1 av 3.

SvD - Igår: 21:15

Har de olympiska spelen spelat ut sin roll?

Den internationella kritiken mot de olympiska spelen växer sig allt starkare. Två nya böcker skrivna av aktivister inom den så kallade Nolympics-rörelsen beskriver och argumenterar övertygande för protesternas grund och mål. Men att aktivisterna själva skriver sin historia har också sina risker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.