SVT > Kultur

Wednesday, 22 September, 14:09

SVT - 03 aug 21 kl. 15:04

Efter kritiken – hög chef på spelbolaget avgårSpeljätten Activision Blizzard har kritiserats i ett öppet brev av 800 anställda. Företaget anklagas för att diskriminera medarbetare på grund av kön och hudfärg. Även en stämningsansökan har inlämnats. Nu avgår Blizzards högste chef, J. Allen Brack..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Activision Blizzard, Blizzards, Brack

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter kritikenhög , chef, spelbolaget, avgår

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Cabaret Voltaire-medlemmen Richard H Kirk har avlidit

Richard H Kirk, medlem i det brittiska syntbandet Cabaret Voltaire har avlidit, uppger NME. Han blev 65 år gammal..

SVT - 6 timmar sedan

Han beskriver livet som cykelbud: Kunder öppnade dörren utan byxor

När pandemin slog undan benen för stora delar av kultursektorn satte sig Anders Teglund på cykeln och började arbeta för Foodora. Upplevelserna skildras i boken Cykelbudet – där han bland annat beskriver hur buden avhumaniseras av omvärlden. – Folk kan öppna dörren utan byxor.

SVT - 6 timmar sedan

Publicister kritiska mot regeringens hantering av Dawit Isaak

Flera kulturchefer och ordföranden i människorättsorganisationer skriver i Dagens Nyheter att regeringen borde göra mer för att få journalisten Dawit Isaak fri. Torsdagen 23 september har han suttit fängslad i Eritrea i 20 år..

SVT - 6 timmar sedan

Sex and the city-skådespelaren Willie Garson död

Willie Garson, kanske mest känd som huvudkaraktären Carrie Bradshaws bästis Stanford Blatch i tv-serien ”Sex and the city”, har avlidit efter kort tids sjukdom, skriver People..

SVT - 17 timmar sedan

90-talsbandet The Fugees återförenas

25 år efter att deras album The Score tog världen med storm återförenas The Fugees. Det framgångsrika bandet från mitten av 90-talet ger sig i höst ut på turné i USA och Europa..

SVT - 8 timmar sedan

Nytt statligt museum vill lyfta vrakens berättelser till ytan

På torsdag 23 september öppnar det nya statliga museet Vrak – Museum of Wrecks, på Djurgården i Stockholm. Kulturnyheterna fick en förhandsvisning på museet som har i uppdrag att visa upp vad som finns på Östersjöns botten. .

SVT - 8 timmar sedan

Svag ökning av museibesökare under sommarsäsongen

Sommaren har bjudit på en svag ökning av antalet museibesök, trots att de flesta museer i landet har varit öppna. Stockholms museer har tappat flest besökare och friluftsmuseerna har varit sommarens stora publikdragare. Det visar en ny rapport från organisationen Sveriges museer..

SVT - 8 timmar sedan

Efter ekonomiska problem – nu tar Bokmässan betalt igen

2020 ställdes den fysiska Bokmässan in. Istället utvecklade mässan en professionell playtjänst med streamade studiosamtal – som lades ut gratis. Detta innebar stora förlorade intäkter så när mässan i år genomförs i hybridform, tar man betalt av både fysiska och digitala besökare..

SVT - 18 timmar sedan

Han är kulturarbetaren som tog jobb som cykelbud under pandemin

Förläggaren och musikern Anders Teglund hamnade i kulturellt och ekonomiskt vakuum i pandemin och beslöt sig för att ta ett typiskt jobb i gig-ekonomins era: leverera mat med cykel. Upplevelserna har nu blivit till debutboken Cykelbudet..

SVT - 23 timmar sedan

Greta Thunberg och artister till klimatkonsert

Artister, aktivister och forskare deltar världen över i ett nytt klimatevenemang i höst. I Stockholm medverkar bland andra Greta Thunberg, First Aid Kit, Victor Leksell och Lars Winnerbäck..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.