SR > Nyheter

Wednesday, 22 September, 13:06

SR - 03 aug 21 kl. 14:34

Belarusiska sprintern flyger till Polen idagDen belarusiske sprintlöparen Kristina Timanovskaya sparkades från sin OS-trupp efter att hon öppet kritiserat ledningen och sökte skydd hos den japanska polisen. Efter att ha erbjudits visum i ett flertal länder valde sprintern Polen. Internationella olympiska kommittén, IOK, har inlett en formell utredning om fallet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Polen, Kristina Timanovskaya, OS, IOK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Belarusiska, sprintern, flygertill , Polen, idag

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

hat norskt val

I Norge ser väljarna ut att ha varit extra vaksamma mot att sprida desinformation i samband med stortingsvalet, uppger norska faktagranskningsredaktionen Faktisk för Ekot. Men konspirationer och hat kan öka mot en Arbeiderpartiregering nu från högerextrema krafter, enligt redaktionen. Flera arbeiderpartipolitiker i Norge har beskrivit hot och våld under valrörelsen, också med slagord om terrorattacken på Utöya 2011..

SR - 10 minuter sedan

Politiker kräver svar om personuppgiftsläcka på DO

Uppgifter ur omkring 500 klagomål till Diskrimineringsombudsmannen kan ha läckt till ett utomstående företag. Flera ledamöter i riksdagens arbetsmarknadsutskott vill efter Ekots avslöjande ha mer information om händelsen, som redan anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten. ”Jag reagerade naturligtvis väldigt starkt”, säger utskottets ordförande Anna Johansson (S)..

SR - 30 minuter sedan

Militärt samarbete skapar oro i Sydostasien

Flera av medlemsländerna i den sydostasiatiska samarbetsorganisationen ASEAN reagerar med oro över bildandet av AUKUS. Australiens beslut om att skapa samarbetet tillsammans med USA och Storbritannien är en tydlig markering mot Kina. Filippinerna är mer positiva och landets reaktion visar på skillnader inom ASEAN hur man vill möta en allt starkare närvaro av Kina i regionen..

SR - 1 timme sedan

Lägre försäljning än väntat för Scania

Lastbilskoncernen Traton, som äger svenska Scania, varnar nu för att försäljningen kommer bli betydligt lägre än planerat under det tredje kvartalet. Anledningen är brist på delar, till exempel de viktiga halvledarkomponenterna. ”De är bekymmersamt att man inte får ut den volym man vill.

SR - 1 timme sedan

Tegnell: Äldre som dör oberoende av covid

Antalet dödsfall i covid-19 i Sverige har varit något högre den senaste tiden. Det rullande medelvärde för hur många som dör per dag i covid-19 har senaste 30 dagarna legat på 6 personer som högt. För två veckor sen låg den på 3 personer.

SR - 1 timme sedan

Nya covid-restriktioner i kinesisk stad

För första gången sedan i februari har coronaviruset spridits mellan invånare i tiomiljoners-staden Harbin i nordöstra Kina, där man nu inför nya restriktioner. Bland annat uppmanas befolkningen att stanna hemma tills de testat negativt - och avråds från att lämna staden för annat än nödvändiga resor. Smittspridningen är relativt liten, jämfört med pandemiläget i andra delar av världen..

SR - 1 timme sedan

Idrottare bakom upprop för fri abort

I USA har 500 idrottare skrivit under ett upprop för att skydda rätten till fri abort, rapporterar Dagens Nyheter. Det efter att delstaten Texas infört en ny abortlag, som förbjuder abort efter den 6:e gravidtetsveckan. I namninsamlingen kräver idrottarna att Högsta domstolen i USA ska skydda den lagliga rätten till abort, som just nu sträcker sig till den 24:e graviditetsveckan..

SR - 2 timmar sedan

Migrationsverket krävs på mångmiljonbelopp

Migrationsverket har de senaste åren krävts på över 220 miljoner kronor - av fastighetsägare som hyrt ut till asylsökande. Det visar en granskning som tidning Hem & Hyra gjort. Myndigheten har hittills bara betalat ut i en tredjedel av fallen - och vissa fastighetsägare tar nu kraven vidare till domstol.

SR - 3 timmar sedan

Ambassadören: Israels syn på Sverige förbättras

Israels syn på Sverige håller på att förändras till det bättre, det säger landest nya ambassadör i Sverige, Ziv Nevo Kulman till P1-morgon idag. Ambassadören säger att Israel uppskattar att Sverige nu uppträder mer likt andra EU-länder och att Sverige har tagit tydlig ställning mot antisemitism, till exempel. Det som kraftigt försämrade relationen mellan länderna var när Sverige 2014 erkände Palestina som stat..

SR - 5 timmar sedan

Oklart läge för Nevs vid en Evergrande-konkurs

Marken skakar under den kinesiska fastighetsjätten Evergrande. Men vad som händer med elbilsbolaget Nevs i Trollhättan om huvudägaren skulle gå i konkurs är oklart, enligt Nevs vd. "Det är det som är kruxet lite grann.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.