SR > Nyheter

Wednesday, 22 September, 16:21

SR - 01 aug 21 kl. 22:38

Bergström om antivaccinationskampanjen: "Kommer lite väl sent"Under helgen har Aftonbladet tillsammans med stiftelsen EXPO kartlagt antivaccinationskampanjen kavla ner. En kampanj som uppmanat svenskar att bortse från folkhälsomyndighetens råd och att inte vaccinera sig mot Covid-19. Andreas Sidkvist är en av personerna bakom #KavlaNer och berättar för Ekot att syftet med kampanjen är att skapa debatt om massvaccinationen. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström som tycker att kampanjen kommer lite sent: "Vi har ju kommit långt med vaccinationerna i Sverige och har fortfarande ett jättetryck. Vi har till och med beställt extra doser av Pfizers vaccin", säger han..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Aftonbladet, EXPO, Covid, Sidkvist, Ekot, Richard Bergström, Sverige, Pfizers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bergströmom , antivaccinationskampanjenKommer , lite, väl, sent

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

E6 avstängd vid Löddeköpinge

Strax innan kl 16 inträffade en trafikolycka norr om Löddeköpinge E6 är avstängd i höjd med trafikplats Löddeköpinge, mot Helsingborg. Ingen prognos finns just nu. Texten uppdateras.

SR - 1 timme sedan

Presidentens chefsrådgivare beskjuten med automateld

En bil med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs chefsrådgivare Serhij Shefir har beskjutits. Föraren skadades allvarligt, men Shefir klarade sig oskadd. Presidenten lovar ett kraftfullt gensvar och myndigheter ska utreda eventuell utländsk inblandning.

SR - 1 timme sedan

Kvinna häktad misstänkt för krigsbrott i Syrien

En 49-årig kvinna, med koppling till terrorgruppen IS, som återvänt till Sverige har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grov krigsförbrytelse och grovt folkrättsbrott. Hon är misstänkt för att tillsammans och i samförstånd med andra ha medverkat till att ett barn under femton år har använts som barnsoldat. Brotten ska ha begåtts under den väpnade konflikten i Syrien mellan oktober 2013 – maj 2016.

SR - 3 timmar sedan

Kräver oberoende granskning av presidenten

Irans president Ebrahim Raisi talade igår för första gång framför FN:s Generalförsamling. Flera överlevare och anhöriga efter massavrättningarna på oppositionella i Iran 1988 kräver att presidentens roll i avrättningarna ska granskas. President Raisi var vid tidpunkten biträdande åklagare i huvudstaden Teheran, och FN:s utredare för mänskliga rättigheter i landet efterfrågar nu en internationell utredning av anklagelserna om att Raisi var delaktig i avrättningarna..

SR - 3 timmar sedan

hat norskt val

I Norge ser väljarna ut att ha varit extra vaksamma mot att sprida desinformation i samband med stortingsvalet, uppger norska faktagranskningsredaktionen Faktisk för Ekot. Men konspirationer och hat kan öka mot en Arbeiderpartiregering nu från högerextrema krafter, enligt redaktionen. Flera arbeiderpartipolitiker i Norge har beskrivit hot och våld under valrörelsen, också med slagord om terrorattacken på Utöya 2011..

SR - 3 timmar sedan

Politiker kräver svar om personuppgiftsläcka på DO

Uppgifter ur omkring 500 klagomål till Diskrimineringsombudsmannen kan ha läckt till ett utomstående företag. Flera ledamöter i riksdagens arbetsmarknadsutskott vill efter Ekots avslöjande ha mer information om händelsen, som redan anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten. ”Jag reagerade naturligtvis väldigt starkt”, säger utskottets ordförande Anna Johansson (S)..

SR - 3 timmar sedan

Militärt samarbete skapar oro i Sydostasien

Flera av medlemsländerna i den sydostasiatiska samarbetsorganisationen ASEAN reagerar med oro över bildandet av AUKUS. Australiens beslut om att skapa samarbetet tillsammans med USA och Storbritannien är en tydlig markering mot Kina. Filippinerna är mer positiva och landets reaktion visar på skillnader inom ASEAN hur man vill möta en allt starkare närvaro av Kina i regionen..

SR - 4 timmar sedan

Lägre försäljning än väntat för Scania

Lastbilskoncernen Traton, som äger svenska Scania, varnar nu för att försäljningen kommer bli betydligt lägre än planerat under det tredje kvartalet. Anledningen är brist på delar, till exempel de viktiga halvledarkomponenterna. ”De är bekymmersamt att man inte får ut den volym man vill.

SR - 4 timmar sedan

Tegnell: Äldre som dör oberoende av covid

Antalet dödsfall i covid-19 i Sverige har varit något högre den senaste tiden. Det rullande medelvärde för hur många som dör per dag i covid-19 har senaste 30 dagarna legat på 6 personer som högt. För två veckor sen låg den på 3 personer.

SR - 5 timmar sedan

Nya covid-restriktioner i kinesisk stad

För första gången sedan i februari har coronaviruset spridits mellan invånare i tiomiljoners-staden Harbin i nordöstra Kina, där man nu inför nya restriktioner. Bland annat uppmanas befolkningen att stanna hemma tills de testat negativt - och avråds från att lämna staden för annat än nödvändiga resor. Smittspridningen är relativt liten, jämfört med pandemiläget i andra delar av världen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.