SvD > Kultur

Sunday, 19 September, 06:32

SvD - 01 aug 21 kl. 21:15

Har de olympiska spelen spelat ut sin roll?Den internationella kritiken mot de olympiska spelen växer sig allt starkare. Två nya böcker skrivna av aktivister inom den så kallade Nolympics-rörelsen beskriver och argumenterar övertygande för protesternas grund och mål. Men att aktivisterna själva skriver sin historia har också sina risker..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Nolympics

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har de olympiska, spelen, spelatut sin , roll

Fler nyheter från SvD

SvD - 9 timmar sedan

Kommer Kabul att kunna hämta sig även denna gång?

Dess strategiska läge har alltid gjort Kabul till en samlingsplats för olika folk, viljor och idéer, och staden har sett många härskare komma och gå. Frågan är hur länge vi denna gång får vänta innan den åter kan bli en progressiv oas i det traditionsbundna Afghanistan..

SvD - 16 timmar sedan

Träffsäker samhällskritik triggar skamskratt

Dramatikern och regissören Paula Stenström Öhman återkommer till det socialsurrelistiska universum som blivit hennes signum. Temat är mäns våld, i en uppsättning som skickligt balanserar mellan skratt och sorg..

SvD - 19 timmar sedan

Befriande uppkäftigt när 1600-tal blir spokenword

Alexander Mørk-Eidem är tillbaka på Kulturhuset Stadsteatern med ännu en genialt lekfull klassikertolkning. ”Cyrano” är ett ungt, uppkäftigt drama om språket som vapen. Gestaltat av ett förlöst ensemblespel..

SvD - 19 timmar sedan

Templet sysselsatte 80 000 personer

Den egyptiska kulten av solguden Amon gick från att vara en av många till att bli en religion av nationella proportioner..

SvD - 23 timmar sedan

Fylla kalendern

till bredden i höst eller ej? När restriktionerna slopas och trängseln återtar biosalongerna smyger sig den sociala stressen på igen..

SvD - 23 timmar sedan

Anna Wahlgren: ”Jag tycks locka fram elakhet”

Anna Wahlgren har skrivit en ”vänbok” där hon höjer bortgångna dottern Sara Danius till skyarna, men går till frän attack mot andra i sin omgivning. Varför vill Sveriges tidigare supermorsa, en av våra största influencers långt innan begreppet var myntat, strida ända in i det sista?.

SvD - Igår: 21:15

Vaccinmotståndet har gamla anor

Det dröjde inte länge efter att det första vaccinet mot smittkoppor tagits fram innan obligatoriska vaccinationer blev ett faktum. Och nästan genast möttes metoden av motstånd, oftast baserat på rädslor för biverkningar..

SvD - Igår: 17:16

”Jag var tio år och föll handlöst – Nirvana!”

Har man tur får man vara med om det en gång i livet. Christian Daun är evigt tacksam för att ”Nevermind” sprängde sig in i hans liv vid tio års ålder, att den blev hans och många generationskamraters skapelseberättelse. .

SvD - Igår: 11:30

Stridsberg genomskådar alla – men dömer ingen

Sara Stridsbergs första novellsamling är rik på språklig magi. Men det är i de raka historierna hon är som bäst – och när hon skildrar krisen i Svenska Akademien med en saga som drar tankarna till ”Alice i Underlandet”..

SvD - Igår: 11:15

Bok om landsorten biter sig själv i svansen

Hur djup är egentligen klyftan mellan stad och land? Edvard Hollertz ger sig ut på en resa på svensk landsbygd för att finna svaret. Alexandra Borg läser boken och konstaterar att den utger sig för att ta reda på något den redan vet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.