SVT > Utrikes

Tuesday, 21 September, 08:05

SVT - 01 aug 21 kl. 20:57

Strejkbeslut i världens största koppargruvaMed förkrossande majoritet – 2 164 röster för visavi elva röster mot – har fackföreningen i världens största koppargruva, chilenska Escondida, beslutat att gå i strejk. Oro väcks nu om höjda världsmarknadspriser på koppar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Escondida

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejkbesluti världens största , koppargruva

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Nu inleds FN-toppmötet: ”Kommer färgas rejält av ubåtsbråket”

Just nu strömmar världens ledare till FN-skrapan i New York för den den årliga debatten i FN:s generalförsamling. Förmodligen kommer toppmötet färgas ganska ordentligt av det ubåtsbråk som brutit ut mellan flera av stormakterna. – Frankrike har sett det här som en fullständig kalldusch, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg..

SVT - 2 timmar sedan

Trudeau går mot seger i Kanada

Premiärminister Justin Trudeaus parti Liberalerna utropas till segrare i Kanadas nyval av tv-bolaget CTV..

SVT - 3 timmar sedan

Amnesty: Talibanerna respekterar inte mänskliga rättigheter

Talibanerna har gett sken av att garantera kvinnors rättigheter. Men en ny rapport från Amnesty visar det motsatta..

SVT - 4 timmar sedan

EU-bas kritisk till hantering av ubåtsaffär

EU:s ledning är kritisk till ubåtsuppgörelsens hantering mellan USA och Australien. Frankrikes president Emmanuel Macron ska be om en förklaring från USA:s president Joe Biden..

SVT - 10 timmar sedan

Trudeau illa ute inför nyvalet – hoppas på Obama-effekt

Premiärminister Justin Trudeau är illa ute inför dagens nyval i Kanada. Han kan få sätta sitt hopp till ytterhögerledaren som kallas Mad Max – och en gammal ”bromance”..

SVT - 11 timmar sedan

Så sneglar tyskarna på Sverige i valrörelsen

Vad har Sverige med det tyska valet att göra? Jo, flera löften i de tyska valkampanjerna är inspirerade av oss – här förklarar SVT:s utrikesreporter Christoffer Wendick vad det handlar om..

SVT - 11 timmar sedan

CDU:s kanslerkandidat varnar Europa för tysk vänsterregering

Med mindre än en vecka kvar till valet i Tyskland ser ett maktskifte ut att vara möjligt. SVT:s EU-reporter Christoffer Wendick har ställt två frågor till CDU:s kanslerkandidat Armin Laschet – som varnar Europa för en tysk vänsterregering..

SVT - 14 timmar sedan

Hotel Rwanda-hjälte döms för terrorbrott – riskerar livstid

Paul Rusesabagina har hyllats i hela världen för att ha räddat livet på hundratals under folkmordet i Rwanda 1994. Nu har en domstol funnit honom skyldig till terrorrelaterade brott, vilket kan innebära livstids fängelse..

SVT - 14 timmar sedan

Bild för bild: Se när vulkanen kastar ut lava – och hör vad det luktar på platsen

Efter en tids muller på spanska kanarieön La Palma kom slutligen vulkanens utbrott under söndagen. Sten kastas i luften, lava rinner ner för backarna och luften fylls av dofter från jordens inre. – Gasmolnen som man kan se på bilderna kommer med en karaktäristisk doft, säger Steffi Burchardt, vulkanforskare på Uppsala universitet..

SVT - Igår: 07:19

Putin går mot väntad valseger i Ryssland

På måndagsmorgonen hade runt 30 procent av valsedlarna räknats efter söndagens dumaval i Ryssland. Men trots att många röster återstår ser det redan nu ut att bli en väntad seger för Putin. – Om man ska vara elak kan man säga att utgången varit klar sedan länge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.