SR > Nyheter

Monday, 27 September, 19:09

SR - 01 aug 21 kl. 20:36

Vaccinationssamordnarens pik mot anti-vaccinkampanjenAftonbladet har tillsammans med stiftelsen EXPO kartlagt antivaccinationskampanjen kavla ner. En kampanj som uppmanat svenskar att bortse från folkhälsomyndighetens råd och att inte vaccinera sig mot covid-19. Hör.
Läs mer på SR
Läs mer om:
EXPO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaccinationssamordnarens, pikmot , anti-vaccinkampanjen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

ICA återkallar grillchips – var dillchips i påsarna

ICA har tvingats återkalla grillchips sedan det upptäckts dillchips i påsarna. Dillchips innehåller mjölk, vilket inte framgår av etiketten och utgör därmed en hälsofara för konsumenter allergiska mot mjölk. Återkallelsen gäller Ica Grillchips 275 gram med bäst före-datum 18 februari nästa år..

SR - 1 timme sedan

Förhandlingarna om ny tysk regering kan pågå i månader

Efter valet i Tyskland igår är det oklart hur en framtida tysk regering kommer att se ut. De två största partierna gör båda anspråk på att tillsätta kanslerposten och bilda en koalitionsrgering, men avgörandet kan i slutändan komma att fällas av de mindre partier som behövs för att få en majoritet. Förhandlingarna förutspås bli komplicerade och kan komma att pågå i månader snarare än veckor..

SR - 1 timme sedan

Estonia-överlevaren Rolf: Bilderna visar omfattande skador

Efter att Ekot i dag avslöjat den nya detaljerade filmen av ett av hålen i Estonias skrov så säger Haverikommissionen att de inte misstänker att skadorna är orsakade av en explosion ombord på fartyget. På den nya filmen syns bland annat svarta plåtar som är böjda utåt från skrovet, men ställföreträdande generaldirektör på myndigheten Jonas Bäckstrand menar att det behövs fler analyser. Rolf Sörman, som överlevde katastrofen på Estonia 1994, fick i somras vara med expeditionen som gjort de här filmerna.

SR - 2 timmar sedan

Polestar tar bakvägen in på Nasdaq-börsen

Geely-ägda Volvo Cars dotterbolag, elbilstillverkaren Polestar, ska noteras på Nasdaq-börsen i New York via spac-bolaget Gores Guggenheim. I och med affären värderas Polestar, som har sitt huvudkontor i Göteborg, nu till hela 175 miljarder kronor – trots att det än så länge bara har en enda elbilsmodell till försäljning. Men planen är att det ska lanseras ytterligare tre modeller de kommande tre åren, sa vd Thomas Ingenlath under en telefonkonferens idag.

SR - 2 timmar sedan

Attack mot migrantläger får hård kritik

Attacken mot ett hundratal migranter i staden Iquique i norra Chile i helgen har väckt starka reaktioner i omvärlden. Angriparna satte bland annat eld på migranternas tält, barnvagnar och madrasser. Allt fler personer från framför allt Venezuela, Haiti och Colombia tar sig in i Chile olagligt..

SR - 3 timmar sedan

Sjukvårdsregionråd vill kunna sparka ovaccinerad personal

Liberalerna i Region Stockholm vill ändra smittskyddslagen så att vård och omsorgspersonal som vägrar vaccinera sig mot covid-19 kan få sparken. ”Om frågan måste ställas på sin spets: Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först – då ställer jag mig på patientens sida”, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm. I Region Dalarna beslutade regionstyrelsen i början på september att utreda möjligheten att neka ovaccinerade jobb.

SR - 3 timmar sedan

Volvo planerar stor expansion i Torslanda

Biltillverkaren Volvo Cars har ansökt om en utbyggnad av sin fabrik i Torslanda. På totalt 112 hektar mark ska det bland annat bli en batterifabrik, enligt den ansökan som skickats till Göteborgs stad skriver Göteborgs-Posten. Företaget har sedan tidigare meddelat ett samarbete med svenska batteriföretaget Northvolt, och att man ska bygga en gemensam fabrik, men var fabriken ska etableras har inte klarlagts..

SR - 4 timmar sedan

Haverikommissionen: Inget som stödjer explosionsteorin

Haverikommissionen säger idag att man inte misstänker att skadorna som syns på den nya filmen av Estonias skrov är orsakade av en explosion ombord på fartyget. Ekot har idag publicerat en film, där bland annat svarta plåtar som är böjda utåt från fartyget syns Men ställföreträdande generaldirektör på myndigheten, Jonas Bäckstrand, menar att det behövs fler analyser..

SR - 4 timmar sedan

Ökad politisk spricka i Sudan efter påstått kuppförsök

I Sudan växer sprickan i det övergångsstyre som bildades efter det att diktatorn Omar al-Bashir störtades. Efter att ett kuppförsök från element inom militären uppges ha stoppats tidigare i veckan är läget mycket spänt. Analytikern Kholood Khair, från tankesmedjan Insight Strategy Partners i Khartoum, konstaterar att vi nu ser en mer öppen konfrontation mellan de civila och militära delarna av övergångsstyret..

SR - 5 timmar sedan

M vill satsa 23 miljarder för att stärka rättsväsendet

Moderaterna vill göra extrasatsningar på lag och ordning i nästa års budget på 4,3 miljarder kronor. Det berättade partiledare Ulf Kristersson på en pressträff idag. Enligt Ulf Kristersson måste man förstärka alla delar av rättsväsendet om man ska kunna komma åt den grova brottsligheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.