SVT > Inrikes

Sunday, 19 September, 06:38

SVT - 01 aug 21 kl. 16:10

Torka kan leda till energibrist i KalifornienLake Oroville är livsviktig för jordbrukare och invånare i hela Kalifornien. Efter den senaste tidens höga temperaturer kan torkan leda till både vatten- och energibrist. – Vattennivån håller på att bli så låg att vattenkraftsturbinerna inte längre får kraft att snurra runt, säger John Yarlbrough vid Kaliforniens vattenmyndighet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kalifornien, Oroville, John Yarlbrough, Kaliforniens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torkakan , ledatill , energibristi , Kalifornien

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Socialtjänsten om IS-kvinnorna: ”Sekretessbelagt”

Socialtjänsten är mycket förtegen om de hemkomna IS-kvinnorna och hänvisar till sekretess. Flera kvinnor ska ha släppts ut i samhället efter förhör, men socialtjänsten vill inte kommentera om kvinnorna avradikaliserats sedan hemkomst. – Då är det fortfarande så att jag säger att för staden är detta sekretessbelagd uppgifter och jag vill inte gå in på några detaljer, säger Ing-Marie Larsson som är talesperson för socialförvaltningen Göteborg..

SVT - 15 minuter sedan

Uppgifter: IS-kvinnorna släpptes efter förhör – fria att röra sig i samhället

De har under flera år tillhört den övertygade, radikaliserade kärnan av terrorsekten IS och är nu tillbaka i Sverige. Efter ett förhör direkt vid ankomst ska kvinnorna ha släppts ut i samhället – i ett fall med en tågbiljett och ett nummer till en socialjour i handen. Detta utan att det gjorts en ordentlig bedömning om de fortfarande är radikala och kan utgöra en fara för samhället..

SVT - 15 minuter sedan

Ranstorp om hanteringen av IS-kvinnorna: ”Blir förbannad”

Enligt uppgifter till SVT ska flera av de radikala IS-kvinnorna ha släppts ut i samhället efter förhör på Arlanda. I ett fall med en tågbiljett och ett nummer till en socialjour i handen. Nu höjs röster för att Sverige ska redovisa hur man hanterat de 150 personer som hittills återvänt från Syrien: – Det är helt oacceptabelt att det är så lättvindigt man tar de här frågorna.

SVT - 15 minuter sedan

Kurdernas Sverigerepresentant Shiyar Ali: ”Flera av dem fortfarande radikala”

Det autonoma styret i nordöstra Syrien håller 11 000 internationella IS-fångar. När kurdernas Sverigerepresentant Shiyar Ali får höra att IS-kvinnorna i väntan på brottsutredning släppts rakt ut i samhället tar han sig för pannan: – Det är ett svek mot allt vi gjort. Det är svenska medborgare som kan bli nästa offer..

SVT - 7 timmar sedan

Dyrare sprit och tobak ska betala upprustning

Försvaret behöver kulor för den största upprustningen på decennier. En liten del av det ska betalas genom skattehöjningar på alkohol och tobak, föreslår regeringen..

SVT - 10 timmar sedan

Fimpar på marken kan bli dyrt

Att fimpa på marken ser ut att kunna svida i plånboken framöver – riksdagen väntas nämligen nästa vecka besluta att det blir böter även på ringa nedskräpning..

SVT - 14 timmar sedan

Psykologen: Så tar du dig ur ”coronabubblan”

Pandemin har fått svenskarna att tråna efter social närhet och folkliv. Men är vi redo att återgå till det normala? Flera psykologiska studier larmar om risken för ett bakslag för den psykiska ohälsan när restriktionerna släpps.

SVT - 14 timmar sedan

Är du redo att hångla på dansgolvet igen?

Mingel, trånga bussar och fullsatta dansgolv. Snart återgår svenskarna till ett mer normalt liv. Vad har vi lärt oss och vad vill vi helst vara utan när restriktionerna släpps?.

SVT - 15 timmar sedan

M vill att fler uppehållstillstånd ska kunna återkallas

Moderaterna vill strama åt sin migrationspolitik ytterligare – fler uppehållstillstånd bör återkallas. Förslaget tas upp på partiets arbetsstämma i oktober..

SVT - 19 timmar sedan

Carina Bergfeldt om kritiken: Jag tabbade mig

Journalisten och SVT-profilen Carina Bergfeldt tycker själv att hon gjorde fel när hon uppmanade till att skänka pengar till Svenska Afghanistankommittén. Det säger hon i radioprogrammet Medierna i P1..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.