SR > Nyheter

Friday, 17 September, 19:15

SR - 01 aug 21 kl. 13:03

Omvärlden måste förbereda för fler flyktingar från AfghanistanNär talibanerna rycker fram borde de länder som deltog i kriget ta ett ansvar för människorna de stred för och inte bara se på om de tvingas på flykt, säger migrationsexperten Gerald Knaus, initiativtagare till flyktingöverenskommelsen mellan EU och Turkiet 2016 EU har inte förmåga att lösa problemet, anser Knaus som efterlyser en koalition av villiga och jämför med situationen efter Vietnamkriget. Efter USA:s uttåg gav sig hundratusentals vietnameser av i båtar under svåra umbäranden, tills en internationell överenskommelse nåddes om tillfällig asyl i grannländerna och vidarebosättning i flera västländer. Det ser Knaus som en möjlig strategi nu också..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afghanistan, Gerald Knaus, EU, Turkiet, Knaus, Vietnamkriget, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvärldenmåste , förberedaför , fler, flyktingarfrån , Afghanistan

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Åström: Stöden har varit betydelsefulla under pandemin

I dag meddelade regeringen att man i budgeten vill satsa närmare 10 miljarder kronor nästa år på att hantera pandemins effekter. Samtidigt tas flera av de statliga krisstöden till företag bort. ”Stöden har varit betydelsefulla för företagen under pandemin.

SR - 1 timme sedan

Furtenbach: Balis odds att bli riksdagsledamot efter valet försämras

Den moderata riksdagspolitikern Hanif Bali tar en paus från riksdagspolitiken. Åklagare har inlett en förundersökning mot Bali om misstankar av utnyttjande av barn för sexuell posering. Bali nekar till brott.

SR - 2 timmar sedan

Italien inför krav på covidpass på alla arbetsplatser

Covidpasset omfattar totalt 23 miljoner arbetstagare inom både offentlig och privat sektor i Italien. Passet får man antingen efter att man blivit vaccinerad, testad negativ eller kan bevisa immunitet efter sjukdom. De som inte kan uppvisa passet riskerar avstängning, utebliven lön och böter på upp till 15 000 kronor men inte avsked..

SR - 2 timmar sedan

”Bristerna i FRA-lagen borde åtgärdas innan den utökas”

Förslaget på att utöka FRA-lagen har fått kritik under dagen. Bland annat på grund av en dom mot Sverige i Europadomstolen. Det här innebär det nya förslaget..

SR - 2 timmar sedan

Afghanska musiker hotade: ”De hade sönder alla instrument”

Ett antal musiker och sångare har flytt från talibanstyret i Afghanistan och befinner sig nu i Pakistan. De säger sig ha blivit hotade till livet. ”Talibanerna kom till vårt kontor och hade sönder alla våra instrument och alla möbler”, säger Mirwais Nabi, en välkänd sångare till Ekot.

SR - 3 timmar sedan

Techjättar tog bort röstningsapp – anklagas för att vika sig för Kreml

Amerikanska Apple och Google har i Ryssland tvingats ta bort en app, som skapats av Navalnyjs oppositionen inför duma och lokala val. Via appen kunde väljare hitta förslag på kandidater som var oberoende och kunde vinna över maktpartiet Enade Rysslands kandidat. Men Kreml kallade appen för ett hot mot valet och företagen riskerade höga böter eller fängelse om de inte tog bort appen..

SR - 3 timmar sedan

Furtenbach om S-ledarvalet: Varit klart en tid att det blir Andersson

Ytterligare sex socialdemokratiska partidistrikt vill se finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare och därmed har nästan alla distrikt ställt sig bakom henne. Om Magdalena Andersson väljs till ny partiledare för Socialdemokraterna, så kommer hon också att bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Hör Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach prata om Magdalena Anderssons popularitet i de socialdemokratiska leden..

SR - 4 timmar sedan

Hanif Bali tar paus från politiken

Den moderata riksdagsledamoten tar nu en paus från politiken. Det uppger partiets gruppledare Tobias Billström till Ekot. Under morgonen meddelade Åklagarmyndigheten att man öppnat en förundersökning gällande misstankar av utnyttjande av barn för sexuell posering.

SR - 4 timmar sedan

Regeringen slopar karensavdraget

Den kompensation man hittills fått för karensavdraget då man varit sjuk kommer försvinna från den 30 september - och även läkarintyget från dag åtta återinförs. Det meddelade finansminister Magdalena Andersson i dag. Regeringen meddelade också att den vill satsa nästan tio miljarder kronor i budgeten för nästa år med anledning av coronapandemin.

SR - 5 timmar sedan

Polisen i Syd: Maktvakuumet efter Encro fylldes snabbt här

Efter att Encro och Anom knäcktes av polis har ett stort antal kriminella personer häktats eller dömts till fängelse. På flera håll har det lett till ett maktvakuum inom kriminella kretsar med konflikter som följd – i Region Syd har dock det vakuum snabbt fyllts ut utan några våldsdåd, enligt Mats Karlsson, vid polisen. "Vi är en dynamisk region och vi har många konstellationer", säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.