SVT > Utrikes

Sunday, 19 September, 06:04

SVT - 01 aug 21 kl. 12:18

Pandemiprotester – från Kuala Lumpur till ParisDemonstrationer med anledning av pandemin har ägt rum över hela världen. Tusentals människor har samlats – ofta trots restriktioner och i vissa fall olagligt – för att protestera mot nedstängningar, hårda regler eller oansvariga politiker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kuala Lumpur, Paris

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemiprotesterfrån , Kuala, Lumpurtill , Paris

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Nu ska kineserna börja spendera igen

Nu öppnar världens största Universal Studio utanför Peking i Kina. Och förväntningarna på att få kinesiska besökare att öppna plånböckerna är höga..

SVT - 3 timmar sedan

Egypten bygger ny huvudstad – mitt i öknen

I öknen öster om Kairo byggs ett högteknologiskt centrum upp. Al Masa är tänkt att bli Egyptens ny administrativa huvudstad, som ska kunna avlasta den förorenade mångmiljonstaden Kairo..

SVT - 4 timmar sedan

Rymdturisterna nere på jorden igen

Rymdturisterna ombord på Spacex-färjan har landat. Deras kapsel gled sakta och säkert ner i Atlanten utanför Floridas kust någon minut efter klockan 01, svensk tid..

SVT - 7 timmar sedan

Franska utrikesministern: Australien och USA ljuger

Krisen mellan USA, Australien och Frankrike är allvarlig. Det säger Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian, som anklagar länderna för att ha gått bakom ryggen på en allierad i samband med bildandet av säkerhetspakten Aukus. – Det har förekommit lögner, dubbelspel och övertramp, säger Jean-Yves Le Drian till franska France 2..

SVT - 8 timmar sedan

Säkerhetsexpert: Pakten demonstrerar EU:s oförmåga

Positionerna mot Kina flyttas fram i och med säkerhetspakten Aukus och ubåtsavtalet mellan Australien och USA. Samtidigt visar uppgörelsen att både Frankrike och EU står sig svagt när det kommer till säkerhetspolitik, menar Jan Hallenberg, säkerhetsexpert vid Utrikespolitiska institutet..

SVT - 13 timmar sedan

Norska familjeministern avgår – har erkänt skatteplanering

Partiledaren för norska Kristelig Folkeparti och familjeministern, Kjell Ingolf Ropstad, avgår efter avslöjanden om skatteplanering..

SVT - 14 timmar sedan

Hundratals gripna efter coronademonstration i Australien

Sex poliser har förts till sjukhus efter att ha skadats i samband med en marsch mot rådande coronarestriktioner i den australiska staden Melbourne under lördagen. 235 protestdeltagare har gripits..

SVT - 15 timmar sedan

Efter brexit: Boris Johnson vill byta ut kilogram mot pounds

Den brittiska regeringen har gått ut med en ny plan för att ”dra nytta av friheterna” som brexit har fört med sig. En av dessa friheter är att åter igen tillåta de brittiska måttenheterna vid till exempel försäljning av livsmedel..

SVT - 18 timmar sedan

Flickor kallas inte tillbaka till skolor i Afghanistan 

Bara pojkar nämns när talibanerna beordrar elever och lärare att komma tillbaka till skolorna i Afghanistan. Detta trots islamistgruppens tidigare löften att vara mer öppen för kvinnor och flickor..

SVT - 21 timmar sedan

SVT:s korrespondent: En mycket stark markering

Frankrike kallar hem sina ambassadörer i USA och Australien efter att de båda länderna slutit en säkerhetspakt med Storbritannien gällande tillgången till atomubåtar. – Det är en av de starkaste markeringarna ett land kan ta till i diplomatiska sammanhang, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick om Frankrikes agerande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.