PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 18 September, 01:27

PrivataAffärer - 30 jul 21 kl. 13:00

Här är analytikernas aktiefavoriter i sommarAktiellt har gått igenom de olika analyshusens aktiefavoriter genom att notera rekommendationsförändringarna. Syftet är att därefter jämföra med de analyser som Swedbank och Kepler Cheuvreux gör. Swedbanks analyser av vilka bolag som är mest köpvärda just nu stämmer relativt väl med hur de övriga analyshusen agerar. De bolag som just nu har köpstämpel från alla analyshus inklusive Swedbank och Kepler Cheuvreux är MTG, Nent, Loomis, Dometic, Saab och Astra Zeneca. Av dessa är Dometic utöver MTG ett bolag som allt fler analytiker just nu sätter ”köp” på.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, Kepler Cheuvreux, MTG, Astra Zeneca, Dometic, Martin Hallström, Pandox, Aktiellt, Wallenstam, Bloombergs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är analytikernas, aktiefavoriteri , sommar

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

”Cary Group har stark position”

”Vi tror inte man tar skada av att teckna aktien, men bågen är ganska spänd. Investerare som gillar serieförvärvare och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post”, heter det i analysen. Cary Group har bland annat varumärket Ryds bilglas..

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

AFV ser hög potential i Ctek

Enligt Affärsvärlden är värderingen låg. ”Tar vi vårt huvudscenario och värderar den mogna affären utanför elfordonsladdarna till EV/Ebit 17x och samtidigt sätter en multipel på 8 gånger för intäkterna från elprodukter, så blir avkastningspotentialen 30 procent”, skriver tidningen. Tidigare i veckan rekommenderade Marcus Hernhag ”teckna” i en analys på Privata Affärers sajt..

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Veckans mest blankade aktier

Fingerprint Cards är liksom förra veckan den mest blankade aktien med korta positioner som uppgår till 9,12 procent. I övrigt noteras bland annat att Electrolux och Betsson har klättrat i listan, medan blankningarna i G5 Entertainment har fortsatt att minska. Soltech och Axfood är nya på listan, medan Ica och Powercell har fallit ur.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Saxo: Höga energipriser kan pressa vinstmarginalerna

Det är på den danska bankens sajt som Garnry målar upp ett något dystopiskt scenario på energimarknaden. ”Europa, och till viss del USA, drabbas just nu av en prischock med galopperande el- och energipriser. En kombination av låga naturgaslager och ovanligt lågt utbud från sol-, vind- och vattenkraft gör att priserna rusar samtidigt som vintern närmar sig”, skriver Garnry, För att kompensera det låga utbudet eldas de smutsiga kolkraftverken men det är dyrt eftersom utsläppsrätterna också ligger på rekordnivåer.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Här är fredagens färska rekar

 Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för Autoliv till underperform från neutral. Riktkursen är 87 dollar. Det rapporterar nyhetstjänsten The Fly.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt om Ingves inflationsbekymmer

  Därefter fokuserade programledare Joakim Rönning resterande del av sändningen på fredagens börsutveckling och nyhetsflödet, samt tog upp veckans utveckling kring den kinesiska fastighetsjätten Evergrande Group. På grund av tekniska problem publiceras Tobbe Roséns analys av tittarönskemål i ett separat klipp. Bolag som nämndes i sändningen: Dometic, Tobii, H&M, Handelsbanken, Rugvista, Sivers Semiconductors, Kiliaro, Betsson, Autoliv.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hernhag: Investmentbolagen med störst potential

Raymond: Hej! VEF och VNV Global har många spännande innehav, vad tror du, på minst fem års tid?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Betsson söker ny vd

Styrelsen för Betsson konstaterar att Pontus Lindwall har slutfört uppdraget ‘Back on Track’, vilket är det program han anställdes som vd för att genomföra 2017. ”Styrelsen anser att Betsson är redo för ytterligare förnyelse för att kunna möta utmaningarna i en internationell miljö, fler reglerade marknader samt tillvarata nya möjligheter. Mot bakgrund av det kommer styrelsen att påbörja arbetet med att söka efter nästa generations internationella ledare för att utveckla Betsson vidare”, heter det i pressmeddelandet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Javeus: 25 svarta svanar som kan ställa till det

”Under de kundmöten undertecknad haft den senaste tiden noterar jag att de flesta verkar köpa vår och majoriteten av prognosmakarnas rätt optimistiska syn. Samtidigt så är det inget tvivel om att det också finns en växande oro under ytan och en fråga jag får på i stort sett varje kundmöte är; vilka svarta svanar ser du?”, skriver Javeus i SEB:s Morning Alert på fredagen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Aktiv förvaltning har gett ODIN Sverige 10 000 procent i avkastning

Det är det långsiktiga värdeskapandet som är det viktiga, inte hur det senaste kvartalet har gått. Det skapas inne i bolagen över lång tid, inte i de dagliga aktiekursrörelserna. Att fonden ODIN Sverige har gått upp över 10 000 procent sedan starten 1994 gör fonden till den andra fonden i Europa alla kategorier som har passerat 10 000 procent i avkastning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.