SR > Kultur

Wednesday, 22 September, 14:32

SR - 30 jul 21 kl. 10:37

Efter 18 månader är det ännu oklart var Zlatanstatyn ska ståI början av 2020 sågades statyn föreställandes Zlatan Ibrahimovic ner och sedan dess har den varit magasinerad hos Malmö stad, något som P4 Malmöhus nyligen berättade om. Trots att det gått 18 månader sedan skadegörelsen har staden inte funnit en ny plats för statyn. ”Vi har många stadsutvecklingsprojekt på gång. Därför tar det tid – vi måste hitta en placering där den kan stå över tid”, säger Micael Nord avdelningschef för omvärld och näringsliv..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Zlatanstatyn, Zlatan Ibrahimovic, Malmö, P4 Malmöhus, Micael Nord

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter 18 månaderär det , ännu, oklartvar , Zlatanstatyn, ska stå

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Friluftsmuseets succé – lockade fler besökare under pandemin

Medan museerna i Sverige i somras lockade långt färre än innan pandemin, så ökade besöksantalet jämfört med förra året, visar en ny rapport från Sveriges museer. Flera av museerna i Stockholm har fortfarande låga siffror, medan landets friluftsmuseer överlag har varit de stora publikdragarna. ”Det är mycket roligare att få ordentligt med utrymme och inte behöva trängas”, säger Tina Karlsson From är chef på Gamla Linköping, där besökssiffrorna 2021 till och med var bättre än innan pandemin..

SR - 2 timmar sedan

Behöver 470 miljoner – skolbiblioteken besvikna över 26 miljoner

För skolbiblioteken blev regeringens budget en besvikelse, det rapporterar Biblioteksbladet. I en utredning som lades fram i vintras skulle det kosta 470 miljoner kronor per år för att stärka skolbiblioteken, men i budgeten för 2022 föreslås 26 miljoner. ”Vi hade gärna sett en riktig satsning på bemannade skolbibliotek”, säger Svensk biblioteksförenings generalsekreterare Karin Linder till Biblioteksbladet..

SR - 2 timmar sedan

De experimenterar med väv i Märta Måås-Fjetterströms anda

På Hallands konstmuseum visas just nu både klassisk vävkonst av Märta Måås-Fjetterström och nygjort, vävt konsthantverk av unga. Fem unga mellan 16 och 24 år har fått låna en flyttbar vävstol, lärt sig varpa, väva egna mönster och experimentera utifrån sitt eget intresse. ”Jag tänkte göra en väst, men det blev en sjal”, säger Oscar Gybäck som överraskade sig själv..

SR - 8 timmar sedan

Recension: Andra stället av Rachel Cusk

Den brittiska författaren Rachel Cusk slog igenom stort med sina tre böcker ”Konturer”, ”Transit” och ”Kudos”, en trilogi som förnyade romankonsten med sin tysta, ansiktslösa berättare. Den nya boken ”Andra stället” är ett triangeldrama om konst och skrivande i ett hus vid den engelska kusten. Kulturnytts Nina Asarnoj har läst en svart, lite lufttom text om konstnärens villkor som då och då lättas upp av Rachel Cusks klarsynta blick på skrivande, föräldraskap och kärlek..

SR - 8 timmar sedan

Skrev bok om livet som cykelbud – tvingas sluta

Anders Teglund är förläggare och musiker, men när pandemin slog till, försvann alla jobb och han bestämde sig snabbt för att ta ett nytt: Som cykelbud. Under tiden som han trampat gatorna fram har Ander Teglund också skrivit på boken ”Cykelbudet” som just släppts. I samband med boksläppet har Anders Teglund också fått veta att han inte får jobba kvar som cykelbud..

SR - 8 timmar sedan

Svenska förlag: Bokmässan allt mindre viktig för försäljning

Under fredagen inleds bokmässan i Göteborg för andra året i rad utan ett fysiskt mässgolv, montrar eller publik. Det har tydliggjort behovet av en fysisk mötesplats för samtal om litteratur, visar Kulturnytts rundringning till de svenska bokförlagen. Samtidigt har pandemin lett till en omprövning av kostnaderna som förlagen vanligtvis lägger på en fysisk bokmässa – flera tror att mässan kommer att förändras..

SR - 21 timmar sedan

60 år gammalt landmärke jämnas med marken

Malmbergets landmärke Focushuset jämnades med marken under tisdagen. Det 13 våningar höga lägenhetshuset byggdes 1962 för att möta den höga bostadsbristen i och med gruvbrytningen i Gällivare, Norrbotten. Malmberget som samhälle värderas högt av Riksantikvarieämbetet och ingår i ett riksintresse för kulturmiljövård..

SR - 21 timmar sedan

The wire-skapare nobbar Texas

Skaparen av serien ”The wire”, David Simon, bojkottar Texas som inspelningsplats för sin nästa serie – trots att den utspelar sig i deltaten. Anledningen är Texas nya strikta abortlag som, utan undantag, inte tillåter abort efter sjätte graviditetsveckan. ”Jag kan och vill inte fråga den kvinnliga rollbesättningen och vårt crew om de vill säga upp sina mänskliga rättigheter för att filma där”, säger David Simon som nu letar efter platser som liknar Dallas och Fort Worth..

SR - 21 timmar sedan

Fransk polis stoppar kongolesisk artist

Werrason, en av Kongos mest populära artister, stoppas av polisen från att uppträda i Paris. I Frankrike bor en hel del exil-kongoleser och enligt polisen anses artisten Werrason stå nära Kongos tidigare president Joseph Kabila, och därför finns risk för våld mellan grupper som är för respektive emot det nuvarande styret i Kongo. I februari 2020 drabbades Paris av våld och skadegörelse i samband med en konsert med en annan kongolesisk artist, Fally Ipupa..

SR - 22 timmar sedan

Skivbolagets aktie rusar på börsen – äger musik av Beatles och Dylan

Musikjätten Universals aktie rusar under sin debutdag på börsen. Under de första timmarnas handel på börsen i Amsterdam gick kursen upp med runt 35 procent – mer än de flesta bedömare hade räknat med. Skivbolagskoncernen Universal äger rättigheterna till musik med bland andra Taylor Swift, Bob Dylan och The beatles.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.