Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 23 September, 04:15

Expressen Dina Pengar - 30 jul 21 kl. 04:30

Svenskarna som drog in stora pengar i GamestopVårens stora snackis på aktiemarknaden var utan tvekan den plötsliga rusningen i Gamestops aktie – allt orkestrerat från en källare i Boston.På kort tid ökade värdet med hundratals procent till småspararnas glädje och hedgefondernas förtret.Expressen har pratat med fyra svenskar som satsat och tjänat tiotusentals kronor på Gamestop.– Jag gick in med investeringen med kännedom om att jag kunde förlora, säger Sebastian Lundgren, 20..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Gamestop, Gamestops, Boston, Sebastian Lundgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnasom , drogin stora , pengari , Gamestop

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Amerikanska centralbanken lämnar räntan oförändrad

Amerikanska centralbanken Fed lämnar som väntat räntan oförändrad, rapporterar CNBC. .

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Så blev Evergrande ett imperium i fritt fall

Kinesiska fastighetsjätten Evergrande var en nyckelspelare när Kinas välstånd växte snabbt under senare delen av 1990-talet.Bolaget växte till ett imperium men varningsklockor ringde redan för tio år sedan, enligt Kinakännaren Ludvig Nilsson, medgrundare till en Kinafokuserad riskkapitalfond.Men lånen steg bolaget över öronen och aktiekursen rasat med 90 procent.

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Ordförandens brev – mitt i pengakrisen

Den kinesiska fastighetskoncernen Evergrande har rasat rejält på börsen och dragit med omvärlden. Men i ett brev som Business Insider tagit del av uppmanar Hui Ka Yan, bolagets styrelseordförande, anställda att enas inför motgångarna. ”Om vi fortsätter kämpa, och håller ut genom denna kamp – kommer vi ta oss ur mörkret snart”.

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

Kommunistpartiet tar över Evergrande

Den kinesiska regeringen jobbar på en lösning som ska se krisande fastighetsjätten Evergrande delas upp i tre olika företag och i praktiken tas över av kommunistpartiet, uppger sajten Asia Markets..

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

Rusning efter skönhetsvård när arbetsplatserna öppnar

Allt fler gör sig redo för återgång till kontoret när restriktionerna hävs.Det märks inte minst hos skönhetssalongerna.– Svenskarna har ökat sina utgifter från hushållskassan för behandlingar på en salong med 26 procent från föregående år, uppger Adeline Thorold på bokningsportalen Bokadirekt..

Expressen Dina Pengar - Igår: 21:01

”Alla trodde vi hade pengar – vi levde som det var sant”

Dåliga affärer och ett hysteriskt shoppande var på väg att stjälpa tillvaron för småbarnsföräldrarna Sabrina, 27, och Abdullah, 33.30 par märkesskor till barnen och jackor för 10 000 kronor, trots minus på kontot.– Alla trodde vi hade pengar, och vi fortsatte leva som att det var sant, berättar Sabrina..

Expressen Dina Pengar - Igår: 16:36

Allraprofilerna vädjar om ny prövning i HD

Inlåsta på Kronobergshäktet försöker nu Allraprofilerna få Högsta Domstolen att ta sig an deras fall.Alla anser sig oskyldigt dömda.Inlåsningen har tagit hårt på de tre som sitter häktade.

Expressen Dina Pengar - Igår: 16:10

Coop-hackarna är tillbaka: ”Tog bara ledigt ett tag”

Hackergruppen Revil lamslog butikskedjan Coop tidigare i somras.De krävde bland annat lösensummor för att avbryta attackerna.Nu är hackarna tillbaka och hävdar att de ”bara tagit ledigt”, rapporterar SVT Nyheter..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:47

Viss stabilisering på börsen att vänta – följ öppningen

En viss stabilisering kunde skönjas inför börsöppningen i Stockholm på tisdagen efter måndagens ras på aktiemarknaderna globalt som utlösts av oro för att den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes kris ska ge spridningseffekter.På svensk mark riktas blickarna mot Riksbankens räntebesked kl 9.30 och den efterföljande pressträffen med Stefan Ingves kl 11.

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:11

Riksbankens räntebesked – allt talar för fortsatt nollränta

Riksbanken förväntas lämna räntan orörd på noll procent när man presenterar sitt penningpolitiska besked 09.30 i dag.Samtidigt ökar inflationen i Sverige, vilket kan få Stefan Ingves & Co att agera – på lite längre sikt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.