PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 21 September, 06:14

PrivataAffärer - 30 jul 21 kl. 03:44

Snabb revansch för portföljenMTG var förra veckans största förlorare till följd av halvårsrapporten som till en början inte föll marknaden i smaken. Denna vecka har aktien dock återhämtat en stor del av fallet. I rapportfallet passade bolagets vd Maria Redin på att köpa aktier i bolaget till ett värde om knappt en halv miljon kr. Därtill köpte styrelseordförande Simon Duffy aktier i MTG för 1,1 miljoner kronor. Därefter har DNB Markets höjt sin rekommendation till köp från behåll.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
MTG, Maria Redin, Simon Duffy, DNB Markets, Peter Zaldivar, Kabouter Management, Boozt, IAR Systems, IT, CAG Group, Investment Research, Investor, Affärsvärlden, SEB, Profilgruppen, Midsona

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabb, revanschför , portföljen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Aktiechefen: Se rekylen som ett tillfälle att investera

– Rekylen från förra veckan förvärras  av den osäkerhet som kommer i spåren av Evergrandes problem. Marknaden ogillar osäkerhet och det är precis det som Evergrande skapar, säger Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, på bankens sajt. Han konstaterar att Stockholmsbörsens OMXS30 tappat 6 procent sedan rekordnoteringen i mitten av augusti.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Räntebanan i fokus inför Riksbankens räntebesked

Det framgår av Infronts enkät, där samtliga åtta deltagande analytiker räknar med att reporäntan lämnas oförändrad, på 0,00 procent. Besked ges tisdag morgon klockan 09:30.  Beträffande räntebanan tror sex av de tillfrågade ekonomerna att den även nu kommer att signalera oförändrad ränta under hela prognosperioden, om än med viss tvekan i något fall.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Pirelli: Rätt val av däck ger säkerhetsvinster

De flesta bilförare kan nog enas om att säkerhet är viktigt. Nollvisionen med målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken känns självklar. Lika självklart är det dock inte för gemene man att tänka på säkerheten när det är dags att köpa nya däck, menar Petra Binken som är Trade and Consumer Marketing Manager på Pirelli.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fondförvaltaren: så kan du skapa en effektiv sparportfölj för framtiden

– Indexnära förvaltning innebär att man försöker spegla marknaden genom att investera med ungefär samma bolagsvikter som ett underliggande index. I vårt fall investerar vi nära indexet men tillåter avvikelser som ett resultat av vår hållbarhetsanalys. Det gör att vi får större exponering mot bolag som gynnas av hållbarhetstrender.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

ECB: Tillgångsköp förblir avgörande även framöver

Det sade Isabel Schnabel, ledamot i ECB-direktionen, på måndagen, enligt ett förskrivet anförande. Hon sade vidare att när de ekonomiska förhållandena börjar normaliseras och inflationsutsikterna förbättras så sker ett gradvis skifte i det sätt som tillgångsköpen gynnar ekonomi. ”Tillgångsköp kan i högre grad verka som en kraftfull förtroendeenhet som förstärker den framåtblickande guidningen och minskar osäkerheten om den framtida banan för penningpolitiken”, sade Isabel Schnabel.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analytikern: Se upp för pandemivinnarna

Hela sällanköpsektorn blev het under pandemimånaderna. Vissa segment har växt kraftigt under perioden, och bäst har det till exempel gått för vitvaror och elektronik, enligt Henrik Christansson. I dessa segment av sällanköpsektorn har ökningen under pandemin varit upp till 5 procent, och det i en sektor som sedan tio år haft nolltillväxt, argumenterar Christiansson vidare.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Oppositionens kritik mot budgeten

Läs också: Sparekonomen: Budgeten gynnar främst låg- och medelinkomsttagare Regeringen: Reformer för 74 miljarder i budgeten Så påverkar budgetförslagen din plånbok M: Misslyckas med att ta tag i Sveriges problem Moderaterna anser att budgeten misslyckas med att ta tag i Sveriges problem. ”Det är inte en budget som får ordning på Sverige

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Bomarknaden: Nyproduktionspriserna vände upp under pandemin

”Vi har haft en nedåtgående trend för priset på nyproduktion sedan 2017, men just när pandemin kom vände priserna upp igen och de är nu uppe i samma nivåer som 2017. Sannolikt har trendbrottet också till stor del att göra just med pandemin, som ökat efterfrågan på bostäder”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Bostadspriserna nådde en topp 2017, för att sedan sjunka.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

BofA: Oro för lägre tillväxt bakom Atlas Copco sänkning

Det framgår av den analys där Bank of Americas riktkurs på företaget sänks med 5 procent från 650 till 620 kr. Atlas Copco-aktien har stigit kring 40 procent sedan årsskiftet. ”Rekordvärderingar ser sårbara ut i ljuset av upphöjda förväntningar, men mycket högkvalitativa verksamhetskarakteristika och en lojal investerarbas kan ge skydd på nedsidan”, resonerar Bank of America samtidigt.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Analytiker: Fel att jämföra Evergrandes kollaps med Lehman

I en analys konstaterar Nordeas analytiker Andreas Steno Larsen och Martin Enlund att marknaden helt klart skrämts upp av händelserna kring den kinesiska fastighetsjätten Evergrande. ”Om vi tittar på de antalet frågor om Evergrande vi fått från kunder och kollegor den senaste tiden så är det helt klart den största frågan på bordet just nu”, skriver herrarna. Evergrande har haft det riktigt tufft de senaste fyra-fem månaderna på grund av svag försäljning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.