SR > Nyheter

Wednesday, 22 September, 17:23

SR - 30 jul 21 kl. 03:17

Papperslösa söker ofta vård för sentAntalet papperslösa som söker vård har ökat de senaste åren. Men många väntar, av rädsla för myndigheter, tills besvären är akuta. "Det här innebär högre kostnader för sjukvården och ökat lidande för den som är sjuk", det säger Rebecka Berglund enhetschef på Flyktinghälsan i Malmö..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rebecka Berglund, Flyktinghälsan, Malmö

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Papperslösa, söker, ofta, vårdför , sent

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Hårdare riktlinjer från WHO – hoppas rädda miljontals liv

Under eftermiddagen kom Världshälsoorganisationen WHO med nya riktlinjer kring luftkvalitén, som de hoppas ska rädda miljontals liv. I riktlinjerna, som senaste uppdaterades 2005, fokuserar de på att minska till exempel kvävedioxid och kolmonoxid, som finns i utsläpp trafiken och förbränning. I Sverige behövs omfattande insatser för att klara de nya riktlinjerna, menar Naturvårdsverket..

SR - 15 minuter sedan

Få laddstolpar i norr påverkar försäljningen av elbilar

Intresset för att köpa elbilar skiljer sig stort i olika delar av Sverige. I fem kommuner i Norrbotten och Västerbotten har inte en enda elbil registrerats hittills i år. Bland annat i Malå där Fredrik Karlsson bor.

SR - 30 minuter sedan

Vulkanen på La Palma: Utbrottet mot en explosiv fas

Vulkanutbrottet på Kanarieön La Palma väntas gå in i en explosiv fas när lavan i kväll når havet. Då kommer mycket giftiga gaser att frigöras, varför allmänheten måste hålla sig på långt avstånd. Lavan slukar allt som kommer i dess väg.

SR - 30 minuter sedan

Tidigare försvarsanställda i Afghanistan svårare att evakuera

Uppgiften att evakuera personer som tidigare arbetat åt svenska försvaret i Afghanistan kommer att bli betydligt svårare än annan evakuering som är på gång, enligt UD. Det finns möjligheter att ta sig ut via grannländerna, men varje enskild individ måste då ta sig dit själv landvägen och bedöma sin egen säkerhetssituation. Cecilia Julin, konsulär chef på UD: ”Det här är ju inga ofarliga resor”..

SR - 30 minuter sedan

Åtta bilar i krock på riksväg 21

Strax efter 16:30 inträffade flera olyckor vid Kvidinge. Rv 21 är avstängd i båda riktningar pga olycka med flera bilar åt båda hållen. Räddningstjänsten kom till platsen 16:42 och kan ännu inte ge någon prognos.

SR - 1 timme sedan

Centerpartiet svänger om krav på omskärelse

En kommitté inom Centerpartiet föreslår att partiet ska stryka sitt krav att förbjuda omskärelse av pojkar. Detta ska ske på partiets stämma i morgon. Det bekräftar centerkällor för Ekot.

SR - 1 timme sedan

E6 avstängd vid Löddeköpinge

Strax innan kl 16 inträffade en trafikolycka norr om Löddeköpinge E6 är avstängd i höjd med trafikplats Löddeköpinge, mot Helsingborg. Ingen prognos finns just nu. Texten uppdateras.

SR - 2 timmar sedan

Presidentens chefsrådgivare beskjuten med automateld

En bil med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs chefsrådgivare Serhij Shefir har beskjutits. Föraren skadades allvarligt, men Shefir klarade sig oskadd. Presidenten lovar ett kraftfullt gensvar och myndigheter ska utreda eventuell utländsk inblandning.

SR - 2 timmar sedan

Kvinna häktad misstänkt för krigsbrott i Syrien

En 49-årig kvinna, med koppling till terrorgruppen IS, som återvänt till Sverige har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grov krigsförbrytelse och grovt folkrättsbrott. Hon är misstänkt för att tillsammans och i samförstånd med andra ha medverkat till att ett barn under femton år har använts som barnsoldat. Brotten ska ha begåtts under den väpnade konflikten i Syrien mellan oktober 2013 – maj 2016.

SR - 4 timmar sedan

Kräver oberoende granskning av presidenten

Irans president Ebrahim Raisi talade igår för första gång framför FN:s Generalförsamling. Flera överlevare och anhöriga efter massavrättningarna på oppositionella i Iran 1988 kräver att presidentens roll i avrättningarna ska granskas. President Raisi var vid tidpunkten biträdande åklagare i huvudstaden Teheran, och FN:s utredare för mänskliga rättigheter i landet efterfrågar nu en internationell utredning av anklagelserna om att Raisi var delaktig i avrättningarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.