SR > Nyheter

Tuesday, 21 September, 06:36

SR - 29 jul 21 kl. 22:41

Libanesisk skogsbrand har nått SyrienFör andra dagen I rad kämpar libanesisk räddningstjänst för att släcka en stor brand som utbröt i ett skogsområde i norra landet. Idag har både Libanon och Syrien rapporterat att elden har spillt över till grannlandet. Enligt libanesiska Rödakorset har fler än 30 personer evakuerats, 8 har förts till sjukhus..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Syrien, Libanon, Rödakorset

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libanesisk, skogsbrandhar , nått, Syrien

Fler nyheter från SR

SR - 2 minuter sedan

Livsmedelsindustrin planerar öka investeringstakten

55 procent av livsmedelsföretagen i landet planerar att öka sin nuvarande investeringstakt, uppger branschorganisationen Livsmedelsföretagen. ”Man har slagit i kapacitetstaket. Man behöver bygga ut sina produktionsanläggningar, man behöver bli effektivare för att kunna vara konkurrenskraftiga”, säger Carl Eckerdal som är chefsekonom vid organisationen.

SR - 15 minuter sedan

Hälften av medelåldersmän löper ökad risk för hjärtinfarkt

Över hälften av männen i Sverige mellan 50 och 64 år löper ökad risk att drabbas av hjärtinfarkt. Det visar en ny svensk studie, rapporterar SVT Nyheter. Männens kranskärl åldras tio år tidigare än kvinnornas, säger Göran Bergström, professor i medicin vid Göteborgs universitet och huvudförfattare till studien, till SVT.

SR - 30 minuter sedan

Trudeau mot valseger i Kanada

Inatt stängde vallokalerna i Kanada, och det blir Justin Trudeaus Liberala parti som vinner flest mandat i parlamentet, det förutspår CBC News och CTV News. Men hans liberala parti får inte tillräckligt många mandat för att han ska kunna forma en majoritetsregering, enligt kanalerna. Det var just det som var premiärministerns mål när han utlyste nyval i landet..

SR - 30 minuter sedan

Miljöaktivister inför rätta i Norge

I Norge har rättegångarna inletts mot de miljöaktivister som under en vecka i slutet av augusti deltog i flera protestaktioner mot norsk oljeutvinning. 129 personer greps och brottsrubriceringarna handlar om ohörsamhet mot ordningsmakt, vilket innebär att man till exempel vägrat flytta på sig efter uppmaning av polis Aktivisterna menar de agerar i nödvärn eftersom miljöhotet är så allvarligt..

SR - 30 minuter sedan

Han vill bli oppositionens kandidat att utmana Orbán

I Ungern försöker nu oppositionen ta fram en gemensam kandidat som kan utmana Viktor Orbán i valet nästa år. En av kandidaterna är Peter Jakab, partiledare för det tidigare högerextrema Jobbik, som i dag profilerar sig som ett parti på kristen, social grund, som vill omfördela från de rika till de fattiga. ”Det är Orbáns parti Fidesz som är högerextremt, till höger om dem finns ingenting,” säger Peter Jakab..

SR - 2 timmar sedan

Fler vårdas för skott- och knivskador – ökat nära 50 procent

Antalet personer som vårdas för kniv- och skottskador i Sverige har stigit med nära femtio procent på tio år. Det visar siffror från Socialstyrelsen som Ekot tagit del av. Totalt vårdades 1 165 personer förra året för dessa typer av skador.

SR - 3 timmar sedan

Analytiker: Kommer bli huggsexa om fossilfritt stål

Intresset växer från industrin för att förbeställa så kallat fossilfritt stål. Till exempel har ståltillverkaren SSAB den senaste tiden gjort klart med flera nya affärer, framför allt inom fordonsindustrin. Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken, säger att det kommer bli huggsexa om stålet framöver.

SR - 8 timmar sedan

von der Leyen: Oacceptabelt agerat mot Frankrike

Frankrike har behandlats på ett oacceptabelt sätt i samband med att Storbritannien, USA och Australien slöt den nya försvarspakten Aukus, säger EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen till CNN. Pakten, som bland annat innehåller en uppgörelse om atomdrivna ubåtar, har lett till en diplomatisk kris där Frankrike känner sig snuvade på ubåtsaffären med Australien. I dagarna väntas nya samtal mellan Frankrikes president Macron och USA:s president Biden..

SR - 9 timmar sedan

Viltolycka på E18 Örebro-Karlskoga

Vid 21-tiden inträffade en viltolycka på E18 väster om tpl Lekhyttan (106) När räddningstjänst kom till platsen stängdes vägen av i riktning mot Karlskoga Prognos för nära vägen kan öppna igen är kl 22:15 Texten uppdateras.

SR - 9 timmar sedan

Tusentals har flytt när hus sväljs av lava – nu räddas getterna

På spanska kanarieön La Palma utanför Nordafrika är människor förtvivlade när hus och åkrar förstörs av den dramatiska vulkanen som sprutar ut lava och eld. Tusentals har flytt undan området. Getter räddas undan lavan och elden och bärs bort av Guardia Civil, poliser med militära befogenheter, visar spansk tv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.