SVT > Inrikes

Monday, 27 September, 18:09

SVT - 29 jul 21 kl. 21:57

Advokaten ser trendbrott: ”Behöver inte hållit i vapnet för att dömas”Efter dagens uppmärksammade dom i Gamlestadsmålet – där fyra män fick livstidsfängelse trots att det inte var bevisat vem som sköt – ser advokat Ingela Hessius ett trendbrott hos domstolarna. – Man behöver inte vara den som har hållit i vapnet för att dömas till livstid, säger hon i SVT:s Aktuellt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gamlestadsmålet, Ingela Hessius, SVT, Aktuellt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokaten, ser, trendbrottBehöver inte , hålliti , vapnetför , att dömas

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Rättsexpert: Svårt att se att uthyraren kan tilldelas skulden

Polisen utreder vållande till annans död efter söndagens cykelolycka i Västerås, där en äldre man omkom efter att ha krockat med en stillastående elsparkcykel. I nuläget finns ingen misstänkt, men om ärendet går till domstol kan det få stora konsekvenser för elsparkcyklarnas framtid, menar rättsexperten Sverker Jönsson..

SVT - 4 timmar sedan

Pokébowl återkallas efter listerialarm

Kalasmat i Luleå återkallar portionsrätten Pokébowl kyckling, artikelnummer 3532 med bäst före datum 2021-09-28, för att produkten kan innehålla listeria..

SVT - 4 timmar sedan

Ställ dina frågor i chatten om sex och lust

Vad gör jag om jag har mindre lust än min partner? Jag kan inte få stånd, vilken hjälp finns? Vilka är dina funderingar om sex och lust?

SVT - 6 timmar sedan

Ny högupplöst film på Estonia visar stora skador

Hålen i Estonias skrov visas i flera minuter i högupplöst video som Sveriges Radio var först med att ta del av. Filmerna är ännu sekretessbelagda av Haverikommissionen..

SVT - 6 timmar sedan

Löfven försvarar Sveriges coronastrategi i CNN

Statsminister Stefan Löfven ångrar inte att Sverige inte stängde ned mer under pandemin, säger han i en intervju med CNN..

SVT - 7 timmar sedan

Nya grepp mot ”skurkföretag” – regeringen tillsätter delegation

Regeringen tillsätter en ny delegation mot arbetslivskriminalitet. – Fusk och kriminalitet i arbetslivet har blivit ett allt större samhällsproblem, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en pressträff..

SVT - 7 timmar sedan

Oro för utebliven tredje dos bland riskgrupper

Erbjudandet om en tredje vaccindos mot covid-19 omfattar inte reumatiker. När samhället öppnar upp ökar oron för att inte får ett fullgott skydd. – Man kanske råkar på folk som inte är vaccinerade, säger Lotta Håkansson, ordförande för Reumatikerförbundet..

SVT - 10 timmar sedan

Smittskyddsläkare oroliga inför lyfta restriktioner

Över hälften av regionernas ansvariga smittskyddsläkare är oroliga inför de lättade coronarestriktionerna den 29 september. Det framgår av en enkät som SVT Nyheter har gjort. Att ovaccinerade inte kommer att hålla avstånd och att smittan kommer öka är några av orosmolnen..

SVT - 10 timmar sedan

IVA-läkaren: ”Hoppas det inte leder till en våldsamt ökad smittspridning”

På intensivvårdsavdelningen på Södersjukhuset i Stockholm är oron stor för vad som väntar när restriktionerna släpps den 29 september. – Jag är nyfiken på hur man har resonerat när man fattat besluten, säger intensivvårdsläkaren Karin Hildebrand..

SVT - 16 timmar sedan

Överläkaren: Så säkra är vaccinen för gravida

Gravida vaccinerar sig i lägre utsträckning än icke-gravida. Det meddelade biträdande statsepidemiolog Karin Tegmark Wisell på en pressträff nyligen. Överläkaren Karin Pettersson är inte förvånad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.