SvD > Kultur

Wednesday, 22 September, 17:08

SvD - 29 jul 21 kl. 21:15

Artikeln om fångvård som förändrade allt”Ingenting fungerar” – den formuleringen om dåliga behandlingsresultat för kriminella har sedan den myntades 1974 använts i otaliga vetenskapliga och ideologiska dispyter. Höger och vänster har dragit olika slutsatser av ”Martinsons doktrin”, men Martinson själv ansåg sig vara missförstådd. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Martinsons, Martinson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Artikelnom , fångvårdsom , förändradeallt

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

SvD guidar: guldkorn på Bokmässan 2021

Nu drar Nordens största kulturevenemang Bokmässan igång. SvD har tagit en titt på det gedigna programmet och valt ut några guldkorn ur årets hybridmässa som pågår 23 – 26 september. .

SvD - 6 timmar sedan

Svårt hitta oegentligheter i Che Guevaras domar

Det är svårt att peka på juridiska oegentligheter i de domar som Che Guevara fällde efter diktatorn Batista störtats. De dömda hade begått brott som brukar resultera i dödsstraff i krigstid..

SvD - 9 timmar sedan

Långsam återhämtning för museerna

Allt fler börjar besöka museer igen, efter det stora publiktappet under pandemisommaren 2020.Men besöksantalet är fortfarande lågt jämfört med innan coronapandemin – och Stockholm tappar mest..

SvD - 11 timmar sedan

Stipe: REM kommer aldrig att återförenas

Den som hade hoppats få höra REM släppa ny musik eller spela ”Everybody hurts” live igen kan ge upp de tankarna.– Det är rent önsketänkande. Vi kommer aldrig att återförenas, säger sångaren Michael Stipe i en intervju i amerikansk radio..

SvD - 11 timmar sedan

"Sex and the city"-bästisen död

SvD - 19 timmar sedan

Svenska läsare udda i bokens digitala värld

Medan digitaliseringen av bokbranschen runtom i världen har lett till en explosionsartad utveckling av egenutgivna e-böcker och texter skräddarsydda efter läsardata, har den i Sverige i stället lett till ljudbokens definitiva genombrott. I studien ”Book wars” visar John Thompson varför det blivit så..

SvD - 20 timmar sedan

Carina Bergfeldt har tappat det – igen

Den hårda tonen mot Carina Bergfeldt är inte alltid rättvis. Men i turerna efter hennes omtalade insamling har hon visat på sällsamt dåligt omdöme. .

SvD - 23 timmar sedan

Medlem i Cabaret Voltaire dödOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.