SvD > Kultur

Thursday, 23 September, 13:20

SvD - 29 jul 21 kl. 15:30

Nu kan det sägas – detta är sommarens bästa tv-serieEfter en kvav, kladdig vecka går det åter – äntligen – att andas i Stockholm där vi i dag har en temperatur på behagliga 23 grader. Värmebölja och hetta är annars ett effektivt filmiskt berättargrepp som jag alltid faller för. Om du är likadan rekommenderar jag detta (ganska svåra) filmquiz om några av filmhistoriens svettigaste ögonblick.Ännu råder viss sommarstiltje inom tv-världen, det haglar inte direkt av nyheter. Men denna vecka bjuder ändå på starka premiärer, som omistlig musikdokumentär på Disney+, neurotisk metakomedi på HBO Nordic och lyxigt specialavsnitt av en Netflix-favorit.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Stockholm, Disney, HBO Nordic, Netflix

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu kan det sägasdetta är , sommarensbästa , tv-serie

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Nu startar första svenska kursen i vithetsstudier

Det har länge varit självklart i den anglosaxiska världen. Nu kommer den första svenska universitetskursen i kritiska vithetsstudier..

SvD - 2 timmar sedan

Mogulernas snabba fall överraskade

Det mäktiga stormogulimperiet i Indien rasade samman så snabbt att det överraskade samtiden. Till slut härskade stormogulen i praktiken endast över sin huvudstad. .

SvD - 4 timmar sedan

Ringborg ger symfonin en praktfull revansch

Wilhelm Stenhammar satte själv stopp för sin första symfoni, men idag blir den ett drabbande vittnesmål om en värld som flytt. En 150-åring låter sig återupptäckas under Konserthusets festival..

SvD - 13 timmar sedan

”Män har satt ribban för vad som är viktigt”

Många svenskar är intresserade av kvinnors del i historien – något som påverkar bokläsandet. ”Bilden av vem som läser fackböcker förändras”, säger Eva Bonde, chefredaktör för tidskriften Historiskan. .

SvD - 13 timmar sedan

Alex och Sigges miss bara en av många

Kants försvar av tyckonomin, bra frågor om identitetspolitik och det nationella hot Sverige skapar mot sig självt. SvD Kulturs Alexander Dominici tipsar om den här veckans mest spännande poddavsnitt. .

SvD - 13 timmar sedan

Hjälteserien du inte visste att du måste se

Hur är det att vara förälder till en skolskjutare? Och hur ter sig en värld helt utan män? SvD guidar till nyheter på Netflix, HBO Nordic, Disney+, SVT Play och övriga streaming-plattformar..

SvD - 22 timmar sedan

SvD guidar: guldkorn på Bokmässan 2021

Nu drar Nordens största kulturevenemang Bokmässan igång. SvD har tagit en titt på det gedigna programmet och valt ut några guldkorn ur årets hybridmässa som pågår 23 – 26 september. .

SvD - Igår: 10:45

Svårt hitta oegentligheter i Che Guevaras domar

Det är svårt att peka på juridiska oegentligheter i de domar som Che Guevara fällde efter diktatorn Batista störtats. De dömda hade begått brott som brukar resultera i dödsstraff i krigstid..

SvD - Igår: 07:50

Långsam återhämtning för museerna

Allt fler börjar besöka museer igen, efter det stora publiktappet under pandemisommaren 2020.Men besöksantalet är fortfarande lågt jämfört med innan coronapandemin – och Stockholm tappar mest..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.