SvD > Opinion

Monday, 27 September, 17:48

SvD - 29 jul 21 kl. 12:32

”Märkligt förslag för att minska villabristen”Problemet med brist på villor löses inte genom att bygga lägenheter. Bygg i stället fler småhus och nya trädgårds­städer. Det skriver Gustaf Edgren på Trä- och möbelföretagen i en replik..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Gustaf Edgren, Trä

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Märkligt, förslagför att , minska, villabristen

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

”Vi stängs ute från viktig statistik om olyckor”

Sedan en ny lag infördes har civil­samhället stängts ute från information om olyckor inom väg­nätet. Vi vädjar nu om att få fortsätta vårt trafik­säkerhets­arbete, skriver flera debattörer..

SvD - 21 timmar sedan

”Anknytningen borde ha avgjort treåringens fall”

Har migrations­myndigheterna till fullo förstått vidden av de risker som beslutet i fallet med treårige Tim innebär för ett barns hälsa och utveckling? Den frågan ställer ett antal debattörer..

SvD - I förrgår: 12:00

”Tydligt att hotbilden är uppblåst”

Cementa har misslyckats att göra den miljökonsekvensbeskrivning som krävs. Varför ges en rättslig gräddfil som belöning för massmediala kampanjer, skriver debattörer i en slutreplik. .

SvD - 24 sep 21 kl. 15:30

”Elektrifiering tar oss bara en bit på vägen”

Vi kommer inte att klara våra klimatmål om vi inte samtidigt effektiviserar hur våra transporter sker. Det skriver företrädare för Miljöpartiet i en slutreplik. .

SvD - 23 sep 21 kl. 12:24

”Utlandssvenskars barn hamnar i kläm”

Svenskar som arbetar utomlands hindras från att ta med sig sin familj när de flyttar hem. Reglerna innebär ofta långvariga familjeseparationer och måste ändras omgående, skriver Victoria Thore och Cecilia Borglin. .

SvD - 22 sep 21 kl. 20:15

”Lööf måste lyssna på sina egna väljare”

Sverige behöver tydliga regeringsdugliga alternativ igen. Om C-ledningen släpper högersargen och intar en mer socialliberal mittenposition skulle många blockeringar släppa, skriver Kalle Sundin, vid Katalys. .

SvD - 22 sep 21 kl. 16:47

”Skär ner utsläpp i stället för transporter”

Det är utsläppen vi ska jaga, inte transportnäringen eller den service den tillhandahåller. Det skriver Marcus Dahlsten och Tina Thorsell, Transportföretagen, i en replik..

SvD - 22 sep 21 kl. 10:47

”En ineffektiv åtgärd i klimatarbetet”

Det är svårt att garantera att klimat­kompenserande skogs­investeringar tillför någon extra klimatnytta. Det skriver sex forskare i en slutreplik..

SvD - 19 sep 21 kl. 20:15

MP: Bryt med den skadliga fossila bilnormen

Att minska utsläppen från transporterna i samhället går alldeles för långsamt. Det räcker inte med fler elbilar – den totala mängden bilar måste minska. Det skriver MP:s Emma Berginger och Lorentz Tovatt.

SvD - 17 sep 21 kl. 20:15

”Åtgärder behövs för att undvika ny smittotopp”

Samtidigt som vi med rätta släpper på restriktioner finns risken att smittan åter når höga nivåer i höst. Åtgärder och planering behövs för att hindra ökad spridning, skriver Tom Britton..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.