Världen Idag > Nyheter

Thursday, 23 September, 05:25

Världen Idag - 29 jul 21 kl. 08:00

Upprustat Sverige har blivit norra Europas brandvaktPå tre år har Sverige gått från att inte kunna släcka sina skogsbränder själv till att vara en garant för brandskydd i hela Norden och Baltikum. I dag har Sverige tio helikoptrar och fyra flygplan och detta har redan gett effekt under årets torra sommar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, Europas, Norden, Baltikum

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upprustat, Sverigehar blivit , norra, Europas, brandvakt

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga familjehem i Skåne till Nigeria, där ingen familj finns som vill ta hand om honom. Hans fall sätter fingret på statens utmaning att kombinera lagstiftning och myndighetsbeslut, rättigheter och skyldigheter i ett system med reglerad invandring, samtidigt som rätt hänsyn tas till individen. Ingen ska låtsas som att detta är enkelt, men ett civiliserat land behöver göra allt det kan för att gå i den riktningen.

Världen Idag - 5 timmar sedan

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det skulle dröja sju år innan de båda regeringarna kunde ta detta steg. Ansvaret för låsningen kan dock knappast anses vila på Israel, utan på Sverige.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Avslöjar samtalet en förändrad svensk hållning gentemot Israel?

En av de absoluta toppnyheterna i Israel i måndags var att Israels utrikesminister, Yair Lapid, haft ett samtal med sin svenska motsvarighet, Ann Linde. Det var första gången Israels och Sveriges utrikesministrar talat med varandra på sju år. Jerusalem Post citerade en tweet från Lapid, där han skriver: ”Jag talade med Ann Linde, Sveriges utrikesminister.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Vilken föreställning har du om Gud?

Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla firas inte varje år. Den liturgiska färgen är grön i våra kyrkor, och grönt talar om växandet som kristna.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Talibanerna vill utse en egen FN-ambassadör

Ett FN-utskott, där bland annat Sverige ingår, ska avgöra om Afghanistans talibanregim ska få tala inför världsledarna i FN:s generalförsamling. Talibanerna säger sig också ha utsett landets nya FN-ambassadör. Samtidigt säger talibanerna att flickor ska få gå i skolan igen – ”snart”..

Världen Idag - 12 timmar sedan

S driver på för förskola från två års ålder

Gör förskolan allmän från två års ålder, förbjud alla konfessionella friskolor och förbjud vinstuttag i skolan. Partistyrelsen i Socialdemokraterna skärper nygamla förslag som partiet kan gå till val på om de får stöd av S-kongressen i höst. Partiet vill även se över möjligheten att korta sommarlovet..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Israelisk aktör evakuerade 41 afghanska kvinnor

Ansträngningarna för att rädda människor ut ur Afghanistan fortsätter. En israelisk hjälporganisation lyckades nyligen evakuera 41 kvinnor, som flögs till Förenade arabemiraten. Samtidigt försämras villkoren för afghanska kvinnor alltmer, trots tidigare löften om motsatsen..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Ny privatexpedition på väg mot Estoniavraket

En ny privatexpedition har avgått med sikte på förlisningsplatsen för Estonia. Expeditionsledare är den förre estniske statsåklagaren Margus Kurm som tror att myndigheterna har mörkat uppgifter om katastrofen. – Jag kan inte se någon annan förklaring till de många orimliga beslut och tveksamma ageranden som myndigheterna har företagit sig de här 27 åren, skriver han..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Benjamins extra kromosom blev välsignelse för familjen

När Benjamin Andersen växte upp visste han att han inte var som de andra. Han gick i skolan, lekte utomhus, hängde med sina syskon och gick på aktiviteter som andra barn, men skilde sig ändå från mängden. Benjamin föddes nämligen med 47 kromosomer i stället för 46..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Världen idag växlar upp – blir femdagarstidning

Världen idag börjar med femdagarsutgivning. Den 1 oktober är det premiär för den nya digitala fredagsutgåvan. Samtidigt byter tidningen tryckeri och börjar med morgonutdelning i fler delar av landet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.