SVT > Utrikes

Thursday, 23 September, 04:34

SVT - 28 jul 21 kl. 22:33

Biden: Ryssland har ”kärnvapen och olja och inget annat”USA och Ryssland har i dag mötts i nedrustningssamtal, som vissa hoppas kan leda till tö i den helfrysta relationen. Men samtidigt utväxlades hårda ord mellan Moskva och Washington..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Ryssland, Moskva, Washington

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biden, Rysslandhar , kärnvapenoch , oljaoch , ingetannat

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Australien har förlorat 30 procent av sina koalor på tre år

I Australien finns det idag betydligt färre koalor uppe i träden än det gjorde för tre år sedan. Antalet koalor har minskat med 30 procent sedan 2018, enligt organisationen The Australian Koala Foundation. – Det är väldigt alarmerande, säger Deborah Tabart, ordförande för organisationen..

SVT - 2 timmar sedan

Handelsavtal mellan Storbritannien och USA dröjer

Ett frihandelsavtal mellan Storbritannien och USA efter Brexit ser ut att dröja. När Johnson och Biden möttes i New York gav båda bilden av att förhandlingarna stött på problem, rapporterar BBC..

SVT - 5 timmar sedan

Algeriet stänger luftrummet för Marocko

Det har varit en spänd relation mellan Algeriet och Marocko i årtionden. Nu meddelar Algeriet att de stänger deras luftrum för Marocko..

SVT - 5 timmar sedan

Sommelieren: ”Gör ont i hjärtat”

I Chablis i Frankrike har många vinodlare fått se sina skörder minska radikalt efter svåra väderförhållanden under året. Runt 80 procent av vinskörden i regionen är drabbad av frost. – Det gör ont i hjärtat, regionen Chablis är en förebild för många andra, säger Mischa Billing, sommelier och forskare vid Örebro universitet..

SVT - 8 timmar sedan

Rysk statsmedia allt mer populär – i Tyskland

Ryska statens tv-kanal Russia Today (RT) sänder på tyska och har på kort tid blivit den största nyhetsförmedlare i sociala medier i Tyskland. Utvecklingen bekymrar experter i landet. – Det handlar inte nödvändigtvis om falska nyheter, vilket vi sett tidigare.

SVT - 8 timmar sedan

Vinodlaren: Chablis-vin kan försvinna till 2050

De franska vinodlarna ser ut att få en katastrofskörd i år. Flera frostnätter i början av april och mögelangrepp har orsakat stora skador. Risken är att året blir det sämsta i modern tid, enligt landets jordbruksdepartement..

SVT - 8 timmar sedan

WHO: Luftföroreningar det största miljöhotet mot människors hälsa

Luftföroreningars negativa effekt på människors hälsa sker på lägre nivåer än man tidigare trott, det säger Världshälsoorganisationen, WHO. – Luftföroreningar erkänns nu som det enskilt största miljöhotet mot människors hälsa, säger Dorota Jarosinska, programchef för WHO levnads- och arbetsmiljöer..

SVT - 9 timmar sedan

Fransk ambassadör tillbaka till USA

Frankrikes ambassadör i USA kommer att återvända till Washington nästa vecka. Det beskedet kom efter ett telefonsamtal mellan Frankrikes president Emmanuel Macron och USA:s president Joe Biden på onsdagen..

SVT - 11 timmar sedan

Svenska Filippa i nedstängt Australien: ”Blir helt galen här”

Melbourne är satt under sin sjätte nedstängning sedan pandemins start. De hårda restriktionerna har lett till våldsamma protester i staden. – Det har varit väldigt frustrerande, säger Filippa Jönsson som bor i Melbourne..

SVT - 16 timmar sedan

Ukrainas presidents rådgivare beskjuten

Den bil där Ukrainas presidents Volodymyr Zelenskyjs chefsrådgivare Sergej Shefir färdades har beskjutits. Skottlossningen skedde runt klockan tio i närheten av byn Lesniki..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.