SR > Kultur

Tuesday, 21 September, 16:37

SR - 28 jul 21 kl. 11:56

Diane Warren släpper debutalbum – efter nära 40 år som låtskrivareDiane Warren är en av popvärldens mest framgångsrika nu levande kompositörer och textförfattare – nu släpper hon sitt debutalbum. De flesta har hört låtarna som framförts av storstjärnor som Toni Braxton, Cher och Aerosmith, hon slog igenom 1985 med DeBarges ”Rhythm of the nigth” och har nominerats till elva Oscars för sin musik och vunnit Polarpriset. Diane Warrens debutalbum "The cave sessions vol.1" släpps 27 augusti och blir även den kändistät med gäster som Celine Dion och John Legend..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Warren, Toni Braxton, Aerosmith, DeBarges Rhythm, Oscars, Polarpriset, Warrens, The, Celine Dion, John Legend

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diane, Warren, släpper, debutalbumefter , nära40 år som , låtskrivare

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Skivbolagets aktie rusar på börsen – äger musik av Beatles och Dylan

Musikjätten Universals aktie rusar under sin debutdag på börsen. Under de första timmarnas handel på börsen i Amsterdam gick kursen upp med runt 35 procent – mer än de flesta bedömare hade räknat med. Skivbolagskoncernen Universal äger rättigheterna till musik med bland andra Taylor Swift, Bob Dylan och The beatles.

SR - 4 timmar sedan

Edvin Ryding om succén: ”Fått porrfilmsförfrågningar”

18-årige Edvin Ryding har gjort stor internationell succé med Netflix-serien ”Young royals”. Nu är det premiär för femte säsongen av ”Gåsmamman” där han spelar yngste sonen Linus. Det är en tv-serie som han i sju år vuxit upp med och som nu går mot sitt slut.

SR - 7 timmar sedan

Sällsynt förstautgåva av ”Frankenstein” såld – för 11 miljoner

Ett sällsynt exemplar av Mary Shelleys klassiska roman ”Frankenstein: eller den moderne Prometeus” har gått under klubban för rekordbelopp. Förstautgåvan trycktes i endast 500 exemplar år 1818 och senast ett ex såldes var 1985. Boken såldes för nära 11 miljoner svenska kronor – ett nytt rekord för ett tryckt verk av en kvinna..

SR - 7 timmar sedan

Så återskapar 800 animatörer Abba från 1978

I maj 2022 ska Abba uppträda igen – eller i alla fall deras animerade kopior, abbatarerna, och just nu pågår arbetet med att färdigställa showen. Över 800 animatörer, 100 byggarbetare samt ljus- och ljudkonstnärer krävs för att få medlemmarna att dansa och sjunga som om det vore 1978 igen. Det berättar en av föreställningens producenter, Ludvig Andersson, i en exklusiv med Musikguiden..

SR - 10 timmar sedan

Protestlistor och utbrändhet – danska filmbranschen går på knäna

Bristen på filmarbetare i Danmark är akut och hundratals protesterar mot de usla arbetsvillkoren samtidigt som produktioner skjuts upp. Efter internationella succéer, som Netflix-serien ”The rain” och ”Ragnarok” gjort av ett danskt produktionsbolag, har efterfrågan på danska filmer och serier ökat. ”Regeringen behöver steppa in och skapa fler utbildningsplatser för filmindustrin måste få in mer människor”, säger Jørgen Ramskov, direktör för branschorganisationen Producentforeningen..

SR - 10 timmar sedan

Kerstin Strandberg, 89: Skäms inte för det jag skriver

Författaren Kerstin Strandberg, som nyligen fyllde 89 år, kommer ut med sin 15:e bok: ”Liten historia – stor kyss”. Hon kallar sig för ”den undangömda författaren av undangömda berättelser”. ”Jag har existentiella anspråk på litteraturen”, säger hon och vägrar därmed att ställa upp på litteratur som underhållning och författaren som kändis..

SR - 10 timmar sedan

Recension: Två pistoler av Klas Östergren

I tegelstenen ”Renegater” avslutade Klas Östergren sitt monumentala verk om Henry Morgan och bara ett år senare kommer nästa roman: ”Två pistoler”. Den handlar om hovstallmästaren Adolf Fredrik Munck och hur han hjälpte Gustav III att ha samlag med sin hustru, drottning Sofia Magdalena. Kulturnytts Anna Ims har läst en roman som är fnissig och med en dialog som dansar fram över sidorna, men som ändå saknar en tydlig mening..

SR - 19 timmar sedan

Myrenberg: Komplex bild av terrordömda ”Hotell Rwanda”-chefen

En domstol i Rwanda dömde i dag den före detta hotellchefen Paul Rusesabagina till 25 års fängelse för terrorism. Han har hyllats som en hjälte för att ha rädda närmare 1 300 människor från att massakreras, vilket porträtterades i den kritikerhyllade Hollywoodfilmen ”Hotell Rwanda”. ”Är han hjälte eller någonting annat?

SR - 22 timmar sedan

Nio Picasso-verk skänks för att betala skatteskuld

Nio verk av Pablo Picasso har lämnats över till de nationella samlingarna i Frankrike. Verken har varit i privat ägo, men nu har ägaren, konstnären Picassos dotter, överlämnat verken till Picassomuseet i Paris som ett sätt att betala av en arvskatt. Det rör sig om sex målningar, två skulpturer och en skissbok som från april nästa år ska visas för allmänheten..

SR - Igår: 14:44

Trots kulturbudget på 10 miljarder – kritik för det som saknas

"Det är en rekordstor budget", säger kulturminister Amanda Lind (MP) om regeringens förslag att år 2022 satsa cirka 10 miljarder statliga kronor på kulturen. Fast det kommer även kritik mot det som fattas i kulturbudgeten. Riksteatern saknar pengar för digitala satsningar inom scenkonsten medan Moderaterna anser att regeringen missar chansen att stimulera mer privat finansiering av kulturlivet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.