Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 23 September, 14:57

Cornucopia - 28 jul 21 kl. 06:58

Rött över hela linjen under tisdagen och onsdagsmorgonenAlla mina index skriker rött nu på morgonen. Samtliga berörda börser föll under tisdagen och i de asiatiska tidszonerna nu på morgonen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Omxspi, OMXS30, USA, Nasdaq, Asien, Hong Kong, ASX, Seng, Straits Times, Usdsek, SEK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röttöver hela , linjenunder tisdagen och , onsdagsmorgonen

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Medianlönerna ökade med 2.2% till 32 400:- SEK i månaden år 2020

Medianlönerna steg med 2.2% under 2020 och Mediansvensson hade därmed en månadslön på 32 400:- SEK. En sjuksköterska hade 36 400:-, en polis 36 900:-, en snickare 34 900:- och en soldat 24 100:-.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Inflationsförväntningar igen - och Terräng höjer priserna på Snigel med 20%

Dagens Industri rapporterar om förväntningar på en prischock för matpriserna, för att producenternas ökade kostnader för första gången skulle nå butikshyllorna. Mer allvarligt, akut och verifierat är att tacticoola butikskedjan Terräng kommer höja priserna på Snigels produkter med ca 20% den 11:e oktober.Mmm, bacon Vi börjar med det viktigaste.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Enkel IP-adressdöljning i Apple iOS 15 och iPadOS 15

I dagarna har de nya operativsystemsversionerna iOS 15 och iPadOS 15 släppts av Apple. Bland mycket annat så inkluderar dessa en enkel IP-adressdöljning i Safari, en sorts gratis VPN när du surfar. Inte ens Apple ska kunna se var du sitter (nja, mer om det senare).

Cornucopia - 6 timmar sedan

Fortsatt börsåterhämtning under onsdagen - uppåt i Asien på torsdagsmorgonen

Börsåterhämtningen fortsätter, även om allt är relativt. Börserna steg igår onsdag och stiger nu på torsdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna. Evergrande är stor, men störst av allt är centralbankerna.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Spionmisstänkt anhållen i Stockholm - locket på

Aftonbladet avslöjade igår att Säpo har gripit och anhållit en spionmisstänkt i Stockholm. Locket ligger på, men den misstänkte begärda rätt omgående byte till en kändisadvokat som haft flera högprofilmål.Nä, inget foto på Säpo I övrigt vill ingen kommentera till Aftonbladet, och handlingarna som tingsrätten lämnat ut till bloggen har inte så mycket mer att tillföra annat än vilka advokater eller juridiska ombud som varit inblandade i processen.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Landräntan: Så ser läsarnas bolån och bolåneräntor ut

Dags att redovisa den moderna landräntan i form av bloggläsarnas bolån och tillhörande bolåneräntor. Grafer och siffror nedan. Gräddhyllan Långedrag i GöteborgAv 1 623 respondenter, som tog sig tiden att svara uppgav 13.

Cornucopia - Igår: 13:14

Hemodlad lunch

Ligger lite efter med arbetet idag pga bland annat gympass och hinner inte skriva ett riktigt blogginlägg nu, utan redovisning av läsarnas landränta kommer någon gång runt 15-tiden. Så länge får det bli ett foto på en mestadels hemodlad lunch här på torpet. Hemodlad vegetarisk lunch, förutom mozarellan, olivoljan och kronärtsskockorna (som vi dock även har egenodlade, men det fanns på burk vilket var snabbare att fixa)Det är ju en hel del grönsaker att trycka i sig från odlingarna så här års.

Cornucopia - Igår: 10:06

Slutlig datering på gården är 1835

Vi har nu fått en slutlig datering på gården efter att Hembygsföreningens inventering har nått hit. Det ursprungliga torpet uppfördes 1835, dvs för 186 år sedan och med det finns även en datering av huset även om jag i skrivande stund sitter i biblioteket i den utbyggda delen från 2001. Vi har även fått historiken över de gamla torparfamiljerna fram till fastighetsbildningen.

Cornucopia - Igår: 08:11

Blandade börser i Asien på onsdagsmorgonen efter oförändrade börser på tisdagen

Gårdagens uppgång och återhämtning kom av sig efter att husse fått handla lite i USA och i Stockholm och USA stängde börserna i princip oförändrade. Handeln i Asien är blandad under morgonen och onsdagen står således och väger, trots att Evergrande sagt att man kommer kunna betala sina räntor i morgon.Fastigheter i en asiatisk tidszonStockholmsbörsen låg först en bit på plus under tisdagen efter måndagens ras, men sedan satte husse stämningen.

Cornucopia - Igår: 15:32

Valueguard: Säsonsmässigt helt normala uppgångar för bostadspriserna i augusti

Bostadspriserna för både lägenheter och villor steg nästan exakt som normalt i augusti, som brukar vara en av årets starkaste månader för priserna på bostäder.Skanstull, StockholmAugusti månad är normalt årets näst starkaste månad för priserna på villor efter januari månad, och den tredje starkaste för lägenheter efter januari och juli månader. Detta ger möjligheter för de högbelånade journalisterna i media att skrika med rubriker om att bostadspriserna rusar när siffrorna för augusti presenteras, trots att det är helt normalt och väntat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.